Στηρίζουμε και καλούμε στην Μοτοπορεία Αλληλεγγύης στον αναρχικό Γρ. Τσιρώνη


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

 

Τον Ιανουάριο του 2006 οι σύντροφοι Γρηγόρης Τσιρώνης, Μάριος Σεϊσίδης και Σίμος Σεϊσίδης πέρασαν στην παρανομία, λόγω των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί για την απαλλοτρίωση της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος -όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης- καθώς και άλλων 6 ληστειών τραπεζών, οι οποίες είχαν γίνει το διάστημα 2002-2006. Το 2009, μάλιστα, επικηρύχθηκαν για 600.000 ευρώ ο καθένας.

Σχεδόν μετά από μια δεκαετία, στις 29 Μαΐου του 2015, συλλαμβάνεται ο Γρηγόρης Τσιρώνης μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου στο Βόλο, ενώ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψή τους, αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας. Ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του, στις 3 Ιουνίου του 2016, αθωώνεται στο δικαστήριο για την υπόθεση της απαλλοτρίωσης της τράπεζας στην Σόλωνος.

Παρόλα αυτά, παραμένει φυλακισμένος για 1,5 χρόνο ακόμη, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Μπάτσοι και εφέτες τοποθέτησαν κάτω από την “ομπρέλα” του Επαναστατικού Αγώνα ανεξιχνίαστες ληστείες τραπεζών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να ανοίξουν μια δικογραφία με 11 κατηγορούμενους.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2017, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου της δεύτερης προφυλάκισής του, αφήνεται “ελεύθερος” από τις φυλακές του Κορυδαλλού με τον περιοριστικό όρο της κατ’ οίκον κράτησης. Του περιορισμού, δηλαδή, σε ένα σπίτι 80τμ με δυο μπάτσους να τον φρουρούν 24 ώρες την ημέρα.

Η πρώτη συνεδρίαση της δίκης αυτής έχει οριστεί για τις 25 Μαΐου του 2018, με αποτέλεσμα ο σύντροφος Τσιρώνης, μέχρι τότε αλλά και μέχρι την λήξη της δίκης, να είναι φυλακισμένος στο ίδιο του το σπίτι.

 

Στηρίζουμε και καλούμε στην Μοτοπορεία Αλληλεγγύης

στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη

την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 17:30, πλ. Εξαρχείων

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

 

 

Εφημερίδα ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License