ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!

Σάββατο 27/1/2018 - 17:00 - πλατεία Κοτζιά (δημαρχείο Αθήνας)

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!
 
Η Τουρκία σφάζει τους Κούρδους, άραβες, χρηστιανούς και πρόσφυγες που ζουν στην Αφριν!
 
Από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στη Συρία η Τουρκία υποστηρίζει ομάδες Τζιχαντιστών και την Αλ Καιντα. 

Η Αφρίν, ο πληθυσμός του οποίου είναι κυρίως κουρδικός, είναι μια από τις πιο σταθερές και ασφαλείς περιοχές της Συρίας. Για το λόγω αυτό έχει υποδεχτεί τόσους πολλούς πρόσφυγες την τελευταία πενταετία, ώστε ο πληθυσμός της έχει διπλασιαστεί στις 400.00. Όμως, το Αφρίν περιβάλλεται τώρα από εχθρούς: υποστηριζενες από την Τουρκία ομάδες Τζιχάντ, την Αλ Καιντα και την ίδια την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει συγκεντρώσει μια τεράστια στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με την Αφριν και επιτίθεται με ισχυρές δυνάμεις στο υπο κουρδικό έλεγχο καντόνι, καταστρέφοντας έτσι ένα ειρηνικό θύλακα και θέτοντας σε κίνδυνο χιλίαδες πολίτες, απλά και μόνο λόγω της εχθρότητας του εναντίον των Κούρδων. Η τουρκία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια τέτοια επιθεση χωρίς την έγκριση της Ρωσίας. Η στάση της Ρωσίας, των ΗΠΑ, των Ευρωπαϊκών Κρατών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ μας απογοητεύσε.

Καλούμε:
- την Διεθνή κοινότητα να διασφαλίσουν την σταθερότητα και την ασφάλεια της Αφρίν
- να αποτρέψουν την περαιτέρω τουρκική επιθετικότητα στη Συρία 
- να κυρηχθεί η Ροζάβα, η Βόρεια Συρία συμπεριλαμβανομένης και της Αφριν ως ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
 
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License