Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα αποδέκτη ότι δεν μας ενδιαφέρει αν η Μακεδονία είναι ή δεν είναι ελληνική, αλλά αν θα παραμείνει ανθρώπινη όπως και η Ελλάδα. Άλλωστε όλοι οι λαβωμένοι άνθρωποι ματώνουν το ίδιο- ας μην το ξεχνάμε αυτό. Στο πλαίσιο της ενότητας των ανθρώπων, υποστηρίζουμε την συγκέντρωση στις 4/2 στα προπύλαια δηλώνοντας ότι κανένα όνομα δεν μας χωρίζει -καμία πατρίδα δεν μας ενώνει.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Ως Λειτουργοί Υγείας, βλέπουμε όσους υποφέρουν ως ανθρώπους και όχι ως εθνότητες πάντα σεβόμενοι την καταγωγή τους. Γι’ αυτό και αρνούμαστε να κατανοήσουμε συλλαλητήρια που χωρίζουν τους ανθρώπους με βάση το φύλο ή την φυλή τους. Απ’ την άλλη, ανέκαθεν τα εθνικά ζητήματα λειτουργούσαν ως το όπιο των λαών. Κι αυτό γιατί, είναι εντυπωσιακά θλιβερό το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια μνημονίων, φτώχειας, εξαθλίωσης και κατάργησης θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η απεργία, το μοναδικό πράγμα που κατέβασε τον κόσμο στο δρόμο είναι το αν το γειτονικό κράτος θα ονομαστεί ή όχι «Μακεδονία». Ας είμαστε ειλικρινείς: Το συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρης, εκφράζει την παλινόρθωση του εθνοκεντρισμού και της μισαλλοδοξίας . Του αναχρονισμού και της ημιμάθειας. Δίνουν βήμα δε στον φασισμό, που αν και ηττήθηκε 75 χρόνια πριν, θέλει να αναγεννηθεί ως ο χουντικός φοίνικας από τις στάχτες του και να ξαναπάρει την κόκκινη μηλιά. Αν αυτό δεν είναι αλυτρωτισμός, τότε τι είναι? Φυσικά και δεν πιστεύουμε πως όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη, ήταν στην πλειοψηφία τους φασίστες. Σίγουρα όμως, συμμετείχε ένα συρφετός από πατριώτες και δεξιούς οι οποίοι στο όνομα της εθνικής ενότητας, βρέθηκαν πλάι πλάι με ακροδεξιούς, φασίστες, εκκλησία, αλλά και με τους «φιλήσυχους διαδηλωτές» που επιτέθηκαν στο ΕΚΧ Σχολείο και πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia. Απ΄ την επίθεση αυτή θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα, την οποία κανείς τους δεν καταδικάζει, ούτε συνειδητά ή υποσυνείδητα διαχωρίζεται. Αφήνοντας με αυτό τη στάση τους να αιωρείται ένα «καλά τους έκαναν». Για λόγους δεοντολογίας, δεν θα σχολιάσουμε γεροντικές συμπεριφορές, ούτε θα κατέβουμε στο επίπεδο του lifestyle καταδικάζοντας γραφικές προσωπικότητες «επιστημονικών συλλόγων» και «προέδρους αυτοδιοικήσεων» που θα διεκδικήσουν για μια ακόμα φορά την δημοσιότητα.

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα αποδέκτη ότι δεν μας ενδιαφέρει αν η Μακεδονία είναι ή δεν είναι ελληνική, αλλά αν θα παραμείνει ανθρώπινη όπως και η Ελλάδα. Άλλωστε όλοι οι λαβωμένοι άνθρωποι ματώνουν το ίδιο- ας μην το ξεχνάμε αυτό. Στο πλαίσιο της ενότητας των ανθρώπων, υποστηρίζουμε την συγκέντρωση στις 4/2 στα προπύλαια δηλώνοντας ότι κανένα όνομα δεν μας χωρίζει -καμία πατρίδα δεν μας ενώνει. Ο αγώνας μας συνεχίζει, ενάντια σε ότι χωρίζει τους ανθρώπους, ενάντια στον εθνικισμό, τη βία, το μίσος και την υποταγή. Οι άνθρωποι θα παραμένουν πραγματικά αλύτρωτοί όσο υπάρχουν τα σύνορα και τα έθνη που τους διαχωρίζουν.

Τηλέφωνα για άμεση βοήθεια: 6906812945 & 6945196224

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας 
4/2/2017

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License