Θα βοηθήσει το αυριανό συλλαλητήριο στην προσπάθεια διευθέτησης του σκοπιανού με ικανοποιητικό τρόπο για την Ελλάδα; Οι απόψεις  για τη χρησιμότητα και τη σκοπιμότητα του διίστανται. Η κυβέρνηση φοβάται ότι θα αποτελέσει αφορμή περαιτέρω όξυνσης του πολιτικού κλίματος, αναγκάζοντας την αντιπολίτευση  - κυρίως τη ΝΔ – να εμμείνει σε αδιάλλακτες ανεδαφικές απόψεις. Από την άλλη πλευρά, πολλοί εκτιμούν ότι η μαζική κινητοποίηση και οι αντιδράσεις θα θέσουν  εκ των πραγμάτων «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση, τις οποίες η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αγνοήσει.

Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος επεισοδίων  που μπορεί να  «δηλητηριάσουν» το πολιτικό κλίμα, όπως και το ενδεχόμενο η κινητοποίηση αυτή να εξελιχθεί σε μία τραγελαφική γραφικότητα.

Ο μόνος σίγουρα κερδισμένος θα είναι η....  αγορά: Η κινητοποίηση, οι μετακινήσεις  από την επαρχία  και η αναμενόμενη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας  δημιουργούν   σημαντικό τζίρο, που θα αναζωογονήσει εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και θα δώσει «μεροκάματο» σε χιλιάδες ευκαιριακά απασχολούμενους.

Δουλειές με... φούντες

Μικροεπιχειρήσεις, εργαστήρια και «φασονατζίδικα» - που απασχολούν κυρίως Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς -  έχουν δουλέψει νυχθημερόν όλη την τελευταία εβδομάδα, για να ετοιμάσουν  δεκάδες χιλιάδες γαλανόλευκες σημαίες και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά σημαιάκια, που θα χρησιμοποιηθούν από τους διαδηλωτές του Συντάγματος για να διατρανώσουν τον πατριωτισμό τους.

Ειδικές παραγγελίες έχουν δοθεί από τους διοργανωτές και από οργανώσεις, συλλόγους κλπ, που εκτός από τις σημαίες θέλουν ειδικά πανό με εικονογραφήσεις και συνθήματα. Δεν μπορούν να τα ετοιμάσουν μόνοι τους, γιατί δεν έχουν προφανώς την πείρα και το… know-how των αριστερών, που έχουν... γεννηθεί μέσα στις διαδηλώσεις.

 

Ιδιοκτήτες εργαστηρίων που έχουν λάβει σχετικές παραγγελίες υπολογίζουν έχουν ετοιμασθεί περίπου 80.000 σημαίες και πάνω από 220. 000 πλαστικά σημαιάκια. Αν διατεθούν όλα αυτά τα κομμάτια, ο τζίρος θα προσεγγίσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα εργαστήρια κοπτοραπτικής και τα «φασονατζίδικα», ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θα πάει στους μικροπωλητές, που θα αναλάβουν την τελική διάθεση του προϊόντος.

Ο εσωτερικός... τουρισμός

Η μαζική κινητοποίηση θα δώσει επίσης ευκαιριακά έσοδα εκτός σεζόν σε τουριστικές επιχειρήσεις που νοικιάζουν λεωφορεία και  στους λεωφορειούχους των ΚΤΕΛ. Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι  έχουν μισθωθεί περίπου 2.400  πούλμαν για να μεταφέρουν κόσμο από την επαρχία στο Σύνταγμα. Το συνολικό ημερήσιο μίσθωμα γι αυτά  εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 2,2 εκατ. ευρώ.

«Είναι  ευκαιρία για μια καλή “αρπαχτή”», επισημαίνει ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου που έχει νοικιάσει   4 λεωφορεία για να μεταφέρουν  διαδηλωτές από την Αργολίδα και τα Φάρσαλα.

Με την ίδια λογική αντιμετωπίζουν το  συλλαλητήριο και καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας, που περιμένουν αύριο μεγάλο τζίρο. Καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, σουβλατζίδικα, καταστήματα ρουχισμού και ειδών δώρων θα είναι ανοιχτά για να  εξυπηρετήσουν την ευκαιριακή πελατεία. Επί ποδός θα βρίσκονται εκατοντάδες μικροπωλητές για να καλύψουν άμεσες ανάγκες τροφοδοσίας και να εξασφαλίσουν «έκτακτο» μεροκάματο.

«Μακάρι να γίνουν κι άλλα τέτοια συλλαλητήρια μέχρι τον Ιουνιο,  πριν αρχίσει η φουλ τουριστική σεζόν»,  λέει καταστηματάρχης της περιοχής Συντάγματος. «Θα δημιουργηθεί τζίρος. Αρκεί να μην έχουμε επεισόδια…».


Φυσικά με την συγκεντροση την αυριανη τα "φωτα" των μμε κυρίως θα το προβάλουν, όσο για την σημαία . ανέκαθεν αποτελουσε εμπορευσιμη

από Ενάντια στις εξαρτήσεις 05/02/2018 2:50 μμ.


τους μείνανε πολλές σημαίες απούλητες...Έτσι είναι αν τρως Πορτοσαλτίνη...

από σημαίες κομπολόι 07/02/2018 6:09 μμ.


Το κωμικοτραγικό είναι ότι αυτοί που υποτίθεται ότι τιμούν τη σημαία είναι αυτοί που την ευελίζουν περισσότερο από όλους. Αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License