ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ή ποιος πραγματικά κερδίζει από τα περίφημα συλλαλητήρια

ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ή ποιος πραγματικά κερδίζει από τα περίφημα συλλαλητήρια

Μέσα στη δίνη των αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων και με βάση τα όσα έχουν ήδη συμβεί και είναι βέβαιο ότι θα συμβούν (μαζικά συλλαλητήρια, επιθέσεις, ουσιαστική μονοπώληση της ατζέντας) είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς «πως άρχισαν όλα αυτά»[1]. Να θυμηθεί κανείς ότι η συζήτηση για το όνομα, τον αλυτρωτισμό, την καταγωγή του πατριάρχη των ιμπεριαλιστών και λοιπές παρελκόμενες γραφικότητες άνοιξε ξανά μετά από μια υπερεικοσαετή παραμονή στο ψυγείο ύστερα από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.
Το να προσπαθεί να αντιπαρατεθεί κανείς με το εργαλείο του ορθού λόγου με όσους καλούν και πιθανότατα με όσους συμμετέχουν στα αποκαλούμενα συλλαλητήρια- πατριωτικά/εθνικιστικά καρναβάλια είναι σα να προσπαθεί να πείσει το φράχτη του για την αναγκαιότητα  ύπαρξης ροζ ελεφάντων: άσκοπο, εκ προοιμίου ατελέσφορο και γκροτέσκο. Ακόμα και να μπει κανείς στη δική τους απλουστευτική λογική επιχειρηματολογία που συνεχίζεται στο Μακεδονία μόνο ελληνική-όχι όρος Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας, από εδώ και πέρα ανοίγονται δύο προοπτικές α) παραμένει το status quo και πρακτικά όλος ο πλανήτης αποκαλεί το γειτονικό κράτος Μακεδονία, σε επίσημο και πρακτικό επίπεδο β) ο όρος βελτιώνεται με βάση τα δικά τους κριτήρια με την προσθήκη γεωγραφικών , εθνικών ή χρονικών προσδιορισμών (Νέα, Άνω, Σλάβο) και αυτό επιβάλλεται για χρήση σε όλους. Πρόκειται για ένα παγκόσμιας πρωτοτυπίας φαινόμενο: χιλιάδες άνθρωποι να καβαλάνε πούλμαν κάθε βδομάδα, να ντύνονται με αρχαιοελληνικές στολές να κάνουν πλούσιες βιοτεχνίες υφασμάτων για να αποθεώσουν  παραληρήματα εννενηντάχρονου γεροξεκούτη που πριν τέσσερις πέντε ιστορικές φάσεις της ανθρωπότητας υπήρξε εμβληματικός μουσικοσυνθέτης και ανερμάτιστος πολιτικάντης απλά και μόνο για να αντιτεθούν σε κάτι που θεωρούν ότι δε θέλουν, ενώ στην πραγματικότητα είναι σαφώς προς την κατεύθυνση που θέλουν και σαφώς ότι καλύτερο μπορεί να γίνει πια. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι η τρέχουσα επίσημη ονομασία είναι ΠΓΔΜ (όπου Μ, Μακεδονία), τα επίπεδα παράνοιας εκτοξεύονται: ξαφνικά, μετά από 25 χρόνια αποδοχής ενός γεγονότος, ογκώδη συλλαλητήρια απειλούν θεούς και δαίμονες, μην τυχόν και συμβεί κάτι που συμβαίνει εδώ και 25 χρόνια.  Προφανώς πρόκειται για μαζική παράκρουση, από ανθρώπους ανίκανους να σκεφτούν λογικά. Επομένως και εύκολη λεία στην παγίδα των πατριδοκάπηλων, ακροδεξιών, νεοναζί και λοιπού συρφετού. Προφανώς δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες φασίστες (ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι η ΧΑ έχει εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους) αλλά αφενός η σαφής ανοχή στη συνύπαρξη με φασίστες και αφετέρου η αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων με μεταφυσικούς όρους υστερίας, δεν αφήνει και πολλές ελπίδες για την αποτροπή της περαιτέρω συντηρητικοποίησης της κοινωνίας.

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και χιλιοειπωμένα, ότι προέρχεται από την αντίθετη (και σαφώς κοινωνικά πλειοψηφική) πλευρά τα σχόλια, τα άρθρα, οι ειρωνείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ αναπαράγουν λιγότερο ή περισσότερο αυτή την άποψη.

 

Τελειώνει όμως εκεί η κουβέντα;

Δυστυχώς ‘οχι.

Το να ψάχνει κανείς ποιος τελικά εννοείται από μία σειρά γεγονότων είναι και μία καλή πυξίδα για να ανακαλύψει ποιος , αν όχι τα προκαλεί, τουλάχιστον τα ανέχεται, τα υποδαυλίζει, τα κατευθύνει ή τα εκμεταλλεύεται με σκοπό να τα εκμεταλλευτεί. Και να απαντήσει επίσης σε αναπάντητα ερωτήματα του τύπου τι γυρεύουν γραφικοί απόστρατοι παρέα με τη Λουκά, τη Ζωή Κωσταντοπούλου και τους ναζήδες Κυριακή μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Αν κάποιος χαίρεται και αγαλλιάται από όλες αυτές τις γραφικότητες, πέρα και ακόμα περισσότερο από τη ΧΑ που ευελπιστεί σε εύλογη κεφαλαιοποίηση όλης αυτής της παράκρουσης, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Χέρι χέρι πανε οι χαρές, γελάνε και τα μουστάκια τους.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα συλλαλητήρια είναι από ουδέτερη έως ανοιχτά ή υποβολιμαία υπιστηρικτική: χλιαρή κριτική, ανάδειξη του θέματος με καθημερινά πρωτοσέλιδα σε φιλικά μέσα ( εννοείται  με επικριτική διάθεση, αλλά any publicity good publicity, όρος απαράβατος), προβολή κάποιων απίθανων τύπων που δεν τους ξέρει κανείς και μέσα σε μία μέρα γίνανε ειδικοί μακεδονολόγοι, πλήρης αποφυγή μίας σειράς πρακτικών που ο επί τριετίας διαχειριστής του κράτους έχει στη διάθεσή του, που όλοι εμείς τα έχουμε νιώσει πλειστάκις στο πετσί μας  και θα μπορούσαν να ανασχέσουν σημαντικά τη μαζικότητα: αποσιώπηση, λασπολογία, αλλαγή ατζέντας, υποβάθμιση του θέματος, απειλή καταστολής. Μόνο το κλείσιμο των σταθμών του μετρό έγινε, για την τιμή των όπλων.  Μέχρι και ότι τα συλλαλητήρια είναι χρήσιμα ως διαπραγματευτικό όπλο ακούστηκε από ιαματικές πηγές της κυβέρνησης, τα ύστερα του κόσμου δηλαδή.  

Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει εξαιρετική ικανότητα διαχείρισης καταστάσεων προς όφελός του καθώς και αξεπέραστο πολιτικό καιροσκοπισμό. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, την αδιανόητη πριν συμβεί συγκυβέρνηση, την κοροϊδία με το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα, την απίστευτη ικανότητα διαχείρισης με την επανεκλογή μετά από τέτοιο φιάσκο, , το πώς πετάχτηκε ότι «αριστερό» υπήρχε και εξασφαλίστηκε ως και η απουσία από τη βουλή έστω και ως κόμμα διαμαρτυρίας, τον Τσίπρα να προσεύχεται στην εικόνα της Μεγαλόχαρης, το παιχνίδι με τον Κουβέλη και την πολιτική του κηδεία ενώ προαλειφόταν για Πρόεδρος, τα κολλητηλίκια με Σαββίδη, τα ραντεβού στο Μαξίμου με Μαρινάκη, η αθώωση Καραμανλή για το Βατοπέδι και η άλωση των εσωτερικών της ΝΔ, η προκλητική ουδετερότητα στη δράση της ΧΑ. Έως και αποχωρήσασα βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων εγκόπλωσε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο όρος οπορτουνισμός έχει βρει τον καλύτερο εκφραστή του.

Το τελευταίο λοιπόν κρούσμα, ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των μεθοδεύσεων και των φαινομενικών ριψοκίνδυνων αλλά μελετημένων κινήσεων που έχουν εκτοξεύσει το ΣΥΡΙΖΑ και το «μικρό» σε παγκόσμιας εμβέλειας παίκτη και αγαπημένο πουλέν της «Μαντάμ» Μέρκελ είναι και το άνοιγμα του Μακεδονικού.  Με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια δηλαδή για το ΣΥΡΙΖΑ, αφενός θα χρεωθεί μία «εθνική επιτυχία», θα κλείσει δηλαδή ένα θέμα ανοιχτό για δεκαετίες, πετυχαίνοντας και μια βελτίωση σε σχέση με την τωρινή κατάσταση (με εθνικά κριτήρια)και ταυτόχρονα έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις για δομική ανακατάταξη στη δεξιά πολυκατοικία. Ήδη ο στρατηγός, παοκτζής και επαγγελματίας Έλληνας ΦΦ προαλείφεται για αρχηγός κόμματος εκεί ακριβώς που βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ, δεξιά της ΝΔ και αριστερά της ΧΑ. Τι σημαίναι αυτό για το ΣΥΡΙΖΑ; Αν μπει στη βουλή με 5% πχ, τουλάχιστον το 4,5 θα προέρχεται από τη ΝΔ. Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τη δημοκρατική παράταξη, η νίκη στις εκλογές θα είναι κοντά, καθώς είναι επιπλέον βέβαιο ότι θα μεγιστοποιήσει τη συσπείρωσή της δεδομένου ότι επαμφοτερίζοντες δημοκρατικοί πολίτες είναι βέβαιο ότι θα αποστρέψουν το πρόσωπο από τον εμετό που ξεχύνεται στο κέντρο των πόλεων και θα προτιμήσει το μη χείρον βέλτιστο (ξανά)ψηφίζοντας μάλιστα υπέρ της «»»Αριστεράς»»» .

Μετά τη σύνύπαρξη στο κοινοβούλιο λοιπόν, την κοινή επιβίβαση σε ελικόπτερα και τις υπερήφανες εθνικά φωτογραφίες, τη σκανδαλώδη διακριτικότητα στη λειτουργία των γραφείων της ΧΑ και της δράσης της συμμορίας (έξι καταλήψεις έχουν εκκενωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, δεκάδες προφυλακίσεις, χιλιάδες προσαγωγές,  μία προληπτική προσαγωγή για φιλική κουβεντούλα στους χρυσαυγίτες δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ στο έγκυρο site της ΕΛΑΣ ούτε καταγγελθεί από το τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα), την παρεξηγήσιμη πλέον κωλυσιεργία στην ανακήρυξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης από το δικαστήριο, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει σε άλλη φάση.

Περνάει από την ανοχή και την καλή γειτονία στη συγκαλυμμένη αλλά σαφή υποστήριξη.

 Καθήκον μας πρώτο, να το αναδείξουμε: ΣΥΡΙΖΑ Χρυσή Αυγή, μια γροθιά και μια φωνή λοιπόν.

Καθήκον μας βασικό, να στείλουμε και τους δύο , μαζί με τον παλιό κόσμο που τους εκτρέφει, τον κόσμο της εξουσίας, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

 

 

 

 

 

[1] και μάλλον ήταν α εκείνος ο κρετίνος ο Πέρυ Κόμο τραγουδήσει τη Γκλεντόρα- βλέπε ταινία τα κουρέλια τραγουδούν ακόμα του μέγιστου Νικολαΐδη.

από περιεργος 05/01/2019 10:14 πμ.


https://www.athensvoice.gr/politics/507614_hrysaygitis-tha-psifizame-tin-opoia-thanoy-gia-na-hari-tis-dikis-tis-ha.                                             Σε αυτη την ειδηση απο την κωλοφυλλαδα φαινεται οτι υπαρχουν υπογειες συμφωνιες συριζα με χ.α ..

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License