Το κράτος αποκάλυψε: # Το Ισπανικό κυνήγι των αναρχικών φτάνει σε ένα προσωρινό τέλος

Το δικαστήριο της Ισπανίας Audiencia Nacional έκλεισε τις δικαστικές διαδικασίες και τις κατευθυνόμενες από το κράτος διώξεις εναντίων αναρχικών γνωστές ως Operación Piñata. απο το https://enoughisenough14.org/2018/02/06/the-state-unveiled-spains-anarchist-hunt-comes-to-a-temporary-end


Για άλλη μια φορά, όλα έχουν τελειώσει σε ένα τίποτα. Σχεδόν τρία χρόνια μετά τη σύλληψη δεκαπέντε ατόμων στο πλαίσιο της  Operación Piñata  (Μάρτιος 2015), τα δικαστήρια διέκοψαν τη νομική διαδικασία μετά από αίτημα των δικηγόρων υπεράσπισης να κλείσουν την έρευνα για έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων κατά των κατηγορούμενων.

 Έτσι, η Operación Piñata συναντά την ίδια μοίρα με τις πράξεις Pandora I και II, ως νομική διαδικασία κατά της λεγόμενης «αναρχικής τρομοκρατίας».

Μετά από συνολικά 33 συλλήψεις, με έρευνες σπιτιών από την Παλαισία στη Γρανάδα. μετά από τριετή νομική έρευνα, στην οποία αναλύθηκαν εκατοντάδες έγγραφα, καταγράφηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες, πάγωσαν τραπεζικοί λογαριασμοί και, το χειρότερο από όλα, αφότου ορισμένοι κατηγορούμενοι υπέστησαν μήνες φυλάκισης και διασποράς σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της εθνικής επικράτειας, ο ίδιος ο εισαγγελέας του δικαστηρίου έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τεθούν σε δίκη οι κατηγορούμενοι.

Πέντε από τους δώδεκα κατηγορούμενους υπό την  Operación Piñata  τέθηκαν υπό κράτηση επί μήνες. Η αιτία κράτησης αναφέρεται σε πράξεις σαμποτάζ, κατοχή εκρηκτικών και παράνομη δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Παρ 'όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν συνδέονταν με οποιαδήποτε βίαιη πράξη. Οι τρεις αστυνομικές επιχειρήσεις, Piñata και Pandora I και II, οδήγησαν σε σύλληψη 33 ατόμων για δήθεν σημμετωχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά κανένας από αυτούς δεν μπορούσε να συνδεθεί με οποιαδήποτε βίαιη, τρομοκρατική ενέργεια, εκτός από τη διανομή αναρχικής λογοτεχνίας ή την έκδοση δοκίμιων και βιβλίων , όπως το δοκίμιο  Contra a Democracia .

Το να μιλάμε για «τρομοκρατία» χωρίς καμία βία είναι ένα προφανής και απαράδεκτη [τουλάχιστον για εκείνους που υπερασπίζονται τη δυνατότητα ύπαρξης ενός «κράτους δικαίου», σε αντίθεση με μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ενώ για τους περισσότερους αναρχικούς, αυτές είναι μόνο δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και έτσι η "Εξαίρεση" είναι μια μόνιμη κατάσταση των πραγμάτων] επέκταση του όρου, κάτι που αφαιρεί από οποιοδήποτε περιεχόμενο άλλα είδη εγκλημάτων. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της Πανδώρας θα υποφέρουν από την ίδια μοίρα.

Έχουν περάσει περισσότερα από τρία χρόνια από τότε που ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας, Ignacio Cosidó, ανακοίνωσε ότι «η αναρχική τρομοκρατία είχε ριζώσει στην Ισπανία», με αυτή την επιβεβαίωση να μην έχει βρεί ποτέ επιβεβαίωση στα δικαστήρια.

Παρ 'όλα αυτά, οι τρεις ενέργειες που συνενώθηκαν αποτελούσαν την πιο ισχυρή επίθεση εναντίον του ιβηρικού αναρχισμού μετά την υπόθεση Scala του 1978. Και ανεξάρτητα από την νομική επιτυχία ή αποτυχία τους, αυτό που επιτυγχάνεται πάντα είναι η καταστολή των κοινωνικών κέντρων, η υπονόμευση των αγωνιστών, τη διάσπαση δικτύων αμοιβαίας βοήθειας και η ποινικοποίηση μιας ιδεολογίας και κινήματος, και όταν είναι απαραίτητο για το κράτος να εντοπίσει έναν εχθρό, αργά ή γρήγορα, θα στοχευθούν οι αναρχικοί.

Τα παραπάνω είναι μια ελεύθερη μετάφραση ενός άρθρου που εμφανίστηκε στην ισπανική εφημερίδα  El Salto )

 

από Βαρκελώνη 07/02/2018 11:11 πμ.


Υπάρχει το ομώνυμο βιβλίο από εκδόσεις Ισνάφι για το πώς έχτισε μια προβοκάτσια το ισπανικό κράτος ενάντια στους αναρχικούς με τον εμπρησμό ενός μαγαζιού και μετά κατάφερε να περάσει αναίμακτα την μετά φρανκικη  δημοκρατία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License