Στις 2.2 το βράδυ επιτεθήκαμε στην τουρκική εταιρία Istikbal με εμπρηστικό μηχανισμό και κάψαμε ένα φορτηγό 7,5 τόνων μπροστά στα κεντρικά γραφεία στην λεωφόρο Κηφισσού 152

Istikbal , μια πολυεθνική εταιρία επίπλων που είναι μέρος της Boydak Holdings.

 

Η Boydak holding είναι μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες απο την Τουρκία, οι οποες βασίζουν τα κέρδη τους στην ενέργεια και στον χρηματοοικονομικό τομέα. Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος του Γκιουλέν, το κύριο διευθυντικό στέλεχος συνελήφθει και οι εταιρίες τώρα ανήκουν στο τουρκικό κράτος.

 

Η Boydak είναι μια από τις πολλές τουρκικές εταιρίες με οικονομική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα που φέρνει άμεσα κέρδη στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Για την ελληνική οικονομία αυτές οι επενδύσεις είναι εξέχουσας σημασίας και ο Σύριζα παρακαλάει για μια πιο εντατική συνεργασία με την γείτονα χώρα.

 

Η σύλληψη των 8 Τούρκων συντρόφων είναι ένα δώρο στον τούρκο σουλτάνο και μια χειραψία με ένα ανοιχτά φασιστικό καθεστώς.

 

Σήμερα, την12η μέρα από την εισβολή στο Αφρίν, η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τις Ισλαμιστικές συμμορίες, συνεχίζει να σκοτώνει τους/τις συντρόφους μας, βομβαρδίζει τα χωριά και προσπαθεί να επιτεθεί στην κοινωνική επανάσταση στην Συρία. Μπροστ‘α στα μάτια όλου του κόσμου, με την ενίσχυση των γερμανικών όπλων, τη συγκατάβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσικής κυβέρνησης, καθώς και την σιωπηλή συμφωνία του καθεστώτος Assad και των Ηνωμένων Πολιτειών , Ο Σουλτάνος Ερντογάν επιτίθεται και προσπαθεί να καταστρέψει ότι συνιστά το μεγαλύτερο φόβο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

 

Μετά από 40 χρόνια αγώνα του PKK για τον κουρδικό λαό, μετά την αλλαγή πλεύσης στη κατεύθυνση των αντι-εθνικών και οριζόντιων δομών της κοινωνίας με βάση την ιδέα του Δημοκρατικού Φεντεραλισμού, η επανάσταση στη Ρογιάβα έχει επιτύχει σκοπούς στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης, της αυτοάμυνας, της κατασατροφής της πατριαρχίας και του καπιταλισμού, της χειραφέτησης των γυναικών, της κοινωτικής ζωής και της στρατηγικής πολιτικής και στρατιωτικής άμυνας με σκοπό τη διατήρηση και την προστασία των κεκτημένων των τελευταίων ετών.

 

Αυτό αποτελεί ιστορικής σημασίας εξέλιξη για τους Κούρδους, τους Γιαζίντι , τους Άραβες και όλους τους ανθρώπους των μειωνοτικών εθνοτήτων της Συρίας αλλά και του αντικαπιταλιστικού αγώνα.

 

Για να το κατανοήσουμε αυτό θα πρέπει να αναλύσουμε πως το Ypg/Ypj αντιμετωπίζει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή. Η στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στη μάχη ενάντια των Ισλαμικών Κρατών θα πρέπει να αναλυθεί και να κριθεί από την οπτική της στρατηγικής αλλά ποτέ για την υποβάθμιση της επανάστασης της Ρογιάβα, η οποία είναι ένα ξεκάθαρο ανάχωμα εναντίον του ιμπεριαλιστικού καπιταλισμου από κάθε άποψη. Η τουρκική εισβολή δείχνει αυτό που ήταν πάντα ξεκάθαρο, δηλαδή ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιπαρατεθούν με τους νατοϊκούς εταίρους, γεγονός που πάντα ίσχυε. Διότι για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μια σοσιαλιστική ζώνη στη Μέση Ανατολή θα σήμαινε το ξεκάθαρο τέλος των συμφερόντων τους.

 

Αδιαμφισβήτητα, αυτή η μάχη είναι γεμάτη αντιφάσεις, πόσο μάλλον σε μια εμπόλεμη κατάσταση όπως αυτή. Όμως το να κατακρίνουμε αυτή την κατάσταση από τη θέση των ευνοημένων της δυτικής Ευρώπης, όπου η καθημερινή ζωή βρίθει άλυτων αντιφάσεων, δεν θα έπρεπε να είναι το πρωταρχικό ζήτημα στην ιδέα της διεθνούς αλληλεγγύης. Θα πρέπει να διακρίνουμε δύο ξεκάθαρα γεγονότα, ότι το κουρδικό κίνημα πολεμάει ενάντια σε έναν φασιστικό καταπιεστή και ότι έχουν ένα στόχο που τόσοι από εμάς μοιραζόμαστε: την κοινωνική επανάσταση.

 

Είναι ώρα να επιτεθούμε και να δείξουμε αλληλεγγύη, για την κοινωνική επανάσταση, για την ιδέα της ελευθερίας, για την προάσπιση της επαναστατικής προοπτικής στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, και για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που μάχονται στην πρώτη γραμμή στο Αφρίν, για αυτούς που αν και βρίσκονται μακρυά από τον τόπο τους, αντιστέκονται και μάχονται για τη δόμηση μιας νέας κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού. Ας στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ας συντρίψουμε και ας πολεμήσουμε το φασιστικό τουρκικό κράτος και όλα τα κράτη που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, στη Μέση ανατολή, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο!

 

Δεν ξεχνούμε τους Τούρκους συντρόφους που το ελληνικό κράτος συνέλαβε και φυλάκισε το Δεκέμβρη του 2017! Αλληλεγγύη και δύναμη σε όλους σας!

 

Αφιερώνουμε αυτή τη δράση στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι/ες το Αφρίν. Η μνήμη σας και η δύναμή σας θα καίει μέσα μας! Θερμούς χαιρετισμούς στο YPG/YPJ και τους διεθνιστές αντάρτες!

 

Ελευθερία στο Κουρδιστάν! Κάτω το ΝΑΤΟ! Για την κοινωνική επανάσταση, για τη χειραφέτηση των γυναικών!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License