post image

Ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό, περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται αυτές τις μέρες στο Μπραχάμι (δήμος Αγ. Δημητρίου). Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έργων διαπλάτυνσης πεζοδρομίων επί της οδού Πριάμου, μεταξύ των οδών Ρ. Κέννεντυ και Δράμας, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στο κόψιμο τουλάχιστον 8-9 μεγάλων πεύκων (όπως φαίνεται και από τις διαμέτρους των κομμένων κορμών στις παρακάτω φωτογραφίες), προκαλώντας τη στεναχώρια και την οργή της γειτονιάς, η οποία απορεί μ' αυτή την παράλογη αντιοικολογική κίνηση. Σε συζήτηση που είχα κατά τη διάρκεια του τραβήγματος των φωτογραφιών, κάτοικος της γειτονιάς μου είπε πως τηλεφώνησε στην υπηρεσία πρασίνου ζητώντας τη θέση τους για τη σκοπιμότητα του κοψίματος των συγκεκριμένων δέντρων. Οι απαντήσεις που πήρε ήταν σχεδόν ακαταλαβίστικες με τις ευθύνες να πηγαινοέρχονται αριστερά-δεξιά. Μάλιστα, κάποια στιγμή του ανέφεραν ότι ο νόμος ορίζει πως τα δέντρα πρέπει να είναι φυτεμένα ενάμιση μέτρο από τα σπίτια και πως πολλά δέντρα που υπάρχουν είναι φυτεμένα παράνομα (!!). Εδώ ζούμε σε εποχές που οι κυβερνήσεις και πολλές μισαλλόδοξες φωνές βαφτίζουν ανθρώπους παράνομους (πρόσφυγες, μετανάστες), στα δέντρα θα κωλώσουμε... Επικαλέστηκαν επίσης οτι κάθε πεζοδρόμιο πρέπει να είναι προσβάσιμο για μητέρες με καροτσάκια και από άτομα με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνοι, αλλά όποιος επισκεφθεί το σημείο, θα διαπιστώσει πως με την διαπλάτυνση που έγινε στα πεζοδρόμια, άνετα θα μπορούσε να αποφευχθεί το κόψιμο των συγκεκριμένων, πολύ μεγάλων, δέντρων, χωρίς να θιγεί καμία κοινωνική ομάδα. Τελικά τον παρέπεμψαν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και στην ίδια τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου.

Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, είναι η ίδια δήμαρχος που έφτιαξε το πολιτικό της image με το να το παίζει ανεξάρτητη και προοδευτική, αλλά δεν είπε κουβέντα όταν τα ΜΑΤ προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ δεκάδες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πριν ενάμιση χρόνο περίπου στην πλατεία Ασυρμάτου. Τότε, είχε έρθει χαριεντιζόμενη με τον Τσίπρα στα πλαίσια εκδήλωσης για την παραχώρηση αυτής της μεγάλης έκτασης στη δικαιοδοσία του δήμου, όταν τόσα χρόνια η ίδια δημοτική αρχή την είχε αφήσει στη μοίρα της. Οι μόνοι που τόσα χρόνια φρόντιζαν την πλατεία με δεντροφυτεύσεις και καθαριότητες ήταν οι ίδιοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που αντιστέκονταν στα όποια σχέδια εμπορευματοποίησης αυτού του ελεύθερου χώρου. Οι ίδιοι λειτουργούσαν αυτοδιαχειριζόμενους χώρους μέσα στην πλατεία και είχαν προχωρήσει σε πλήθος εκδηλώσεων, συζητήσεων, σε δημιουργία λαϊκής κουζίνας, ακόμα και σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Τότε λοιπόν, η κυρία δήμαρχος δεν έβγαλε κιχ για το όργιο καταστολής απέναντι στους κατοίκους και συντάχθηκε με την κυβέρνηση που θέλει με θεαματικό τρόπο να παραδίδει σε κάποιους δήμους αυτά που, έτσι κι αλλιώς, τους ανήκουν, την ίδια στιγμή που ξεπουλάει τα πάντα, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων της. Ποιός ξέρει λοιπόν... Στις επόμενες εκλογές μπορεί να δούμε το όνομά της δημάρχου να αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελειώνοντας, να αναφέρω πως τα ίδια γίνονται και στην οδό Κολοκοτρώνη, μόνο που εκεί δεν υπήρχαν μεγάλα πεύκα για κόψιμο, μόνο πολλές νεραντζιές...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License