Ζαρούλια: Κόρη δοσίλογου απατεώνα

Ζαρούλια: Κόρη δοσίλογου απατεώνα

Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο, όπως έχει πει η ίδια, γνώρισε σε «αγώνες εθνικιστικούς».
Εισοδηματίας, ιδιοκτήτρια ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής «Dream» στη Βάθη.
 

Ζαρούλιας Βασίλειος, διακεκριμένος κομμουνιστοφάγος εθνικιστής κατά την περίοδο της Κατοχής και αργότερα. Λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, στις 23 Οκτωβρίου 1944,συνελήφθη ως δωσίλογος, συνεργάτης των SS, αλλά και ως κοινός απατεώνας.

 

Μία από τις κατηγορίες ήταν και η υπόδειξη στα SS ευκατάστατων Αθηναίων, οι οποίοι συλλαμβάνονταν και απελευθερώνονταν, με παρέμβαση Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών, μετά από καταβολή μεγάλου αριθμού χρυσών λιρών. 

Πολλά τα λεφτά… Πώς να μην αφήσει σημαντική κληρονομιά στην κόρη του, ο εισοδηματίας Βασίλειος Ζαρούλιας;

 
 

tsak-giorgis

 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο ΕΛΑΣ εξαπέλυσε κυνηγητό κατά των δωσιλόγων, των μαυραγοριτών κλπ. Γρήγορα, στο παιχνίδι μπήκαν και οι άγγλοι, επειδή δεν ήθελαν να αφήσουν στους ελασίτες την αποκλειστικότητα της κάθαρσης. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα συλλαμβάνονταν δεκάδες τέτοια καθάρματα (*). Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν στις 23 του μηνός ήσαν και δυο τύποι, οι οποίοι είχαν βρει ένα ωραίο κόλπο για να τα κονομάνε: «κάρφωναν» στην Γκεστάπο όσους ήξεραν πως είχαν περιουσία κι ύστερα «μεσολαβούσαν» για την απελευθέρωσή τους, φυσικά με το αζημίωτο. Ο ένας λεγόταν Λάζαρος Χριστοδήμος (**) και ο άλλος Βασίλειος Ζαρούλιας. Πολλά χρόνια αργότερα, ο δεύτερος θα γινόταν πεθερός τού ιδρυτή τής Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το βράδυ της 20ης Απριλίου 1967, βρίσκεται σε υπηρεσία στο 2ο Γραφείο του ΓΕΣ ένας ταγματάρχης πυροβολικού, στενός φίλος τού Γεωργίου Παπαδοπούλου, ο οποίος φροντίζει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το πραξικόπημα που εκδηλώνεται.

Ο Παπαδόπουλος δεν ξεχνά τον φίλο του και, μετά την επιβολή της χούντας, τον τοποθετεί διευθυντή στο 2ο Γραφείο τού Γ’ Σώματος Στρατού ενώ, παράλληλα, τον διορίζει κυβερνητικό επίτροπο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο ταγματάρχης παίρνει τις προαγωγές του, ώσπου το 1975 αποστρατεύεται με το «κίνημα της πυτζάμας» (μαζί με τον Επιτήδειο, όπως λέγαμε προχτές). Μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές του, του απονέμεται το 2005 (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) ο βαθμός του αντιστρατήγου. Πλήρως αποκατεστημένος πλέον, ο αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Παππάς, κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής τής Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα κατά τις εκλογές του 2012. Δεν εκλέχτηκε.

Εκλέχτηκε, όμως, ο γυιος του Χρήστος, ως βουλευτής επικρατείας του ίδιου κόμματος.

https://liberationpolular.wordpress.com/2018/02/11/%ce%b6%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%cf%8c%cf%81%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8e%ce%bd%ce%b1/

από @ 12/02/2018 2:44 πμ.


μαζί τους ήταν κι ο Ταβουλάρης

από παλιός 12/02/2018 10:53 μμ.


ο γιός του Ταβουλάρη έχει γίνει στέλεχος σε αριστερό κόμμα........

από ένας 13/02/2018 3:40 πμ.


Γράφει κάποιος οποιοσδήποτε ανώνυμος κατά δήλωσή του "παλιός" ότι ο γιος του Ταβουλάρη έχει γίνει στέλεχος σε αριστερό κόμμα. Και ένα τέτοιο σχόλιο δημοσιεύεται στο ίντυ!

Πρώτα απ' όλα στην παρακάτω δημοσίευση - δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι - φαίνεται ο γιός του δωσίλογου Αναστάσιου Ταβουλάρη να είναι ο (Νικόλαος) Ταβουλάρης με τα ναυπηγεία

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_470.html

Δηλαδή αυτός

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=295008

http://www.businessenergy.gr/articlenews/7704/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Δεν βλέπω καμία σχέση με αριστερό κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμα κι αν υποθέταμε πως κάποιος γιός φασίστα γινόταν αριστερός, δεν καταλαβαίνω που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει οικογενειακή ευθύνη;

Μακάρι όλα τα παιδιά των φασιστών πρώτ' απ' όλα να μη γίνουν φασίστες, κι ας είναι απλά δεξιοί. Ακόμα καλύτερα αν "αριστερίσουν". Και ακόμα πιό καλά να γίνονταν κι αναρχικοί.
Δηλαδή τι θα λέγαμε: ο γιός του τάδε φασίστα έγινε αναρχικός ή ο πατέρας του τάδε αναρχικού ήταν φασίστας;

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογικη κάποιων αναρτήσεων και σχολίων σε ένα μέσο σαν το ίντυ.

από άλλος ένας 13/02/2018 11:44 μμ.


Στις γειτονιές που οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει προφορική παράδοση συχνά γίνονται μπερδέματα και ο εγγονός πχ αναφέρεται σαν γιός. Αν ο γιός ή απόγονος τέλος πάντων επωφελήθηκε από την περιουσία που αποκτήθηκε και στη συνέχεια πήγε σε αριστερό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ;) με σκοπό να πάει στον ισχυρότερο, τότε σίγουρα έχει τη σημασία του. Ελπίζω ο σχολιαστής που το ανέφερε να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες και κυρίως για το αν πρόκειται για τον Αναστάσιο που αναφέρθηκε παρακάτω.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License