Ευγενίδειο Θεραπευτήριο: Η συνδικαλιστική δράση δεν απαγορεύεται με εξώδικα


post image


Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com                                      Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2018
http://sdpekpa.blogspot.gr/                                            αρ.πρωτ: 1717

 

Την 1η Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου έλαβαν εξώδικο από τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου με το οποίο απειλούνται με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κατεβάσουν πανό που έχουν αναρτήσει διαμαρτυρόμενοι για το ότι για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι. Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι Α.Ε., του οποίου κύριος μέτοχος είναι το ΕΚΠΑ (99,6 των μετοχών) και το Διοικητικό του Συμβούλιο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Οι συνάδελφοί μας στο Ευγενίδειο, εδώ και 8 χρόνια, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι επί μήνες, μέχρι να δικαιωθούν από τα δικαστήρια και να αναγκαστεί η Διοίκηση να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Υπέστησαν καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης το 2011 και το 2012, μείωση μισθών κατά 15% το 2012, νέα μονομερή μείωση κατά 25% το 2016, η οποία έσπαγε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κ.α. Στόχος; Να εξαναγκαστούν οι παλιοί εργαζόμενοι σε παραίτηση και να προσληφθούν νέοι με άθλιες συμβάσεις εργασίας. Το 2011 οι εργαζόμενοι ήταν 240, σήμερα είναι 125.

Οι συνάδελφοί μας, δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση των οικογενειών τους, παραμένοντας απλήρωτοι.
Πληρώνουν καθημερινά το κόστος των επιλογών μια Διοίκησης που ποτέ δεν άκουσε τις καταγγελίες τους για τα όσα συμβαίνουν στο Θεραπευτήριο και που ποτέ δεν ασχολήθηκε επί της ουσίας με όσα θα έπρεπε προκειμένου αυτό να ορθοποδήσει. Αν το Ευγενίδειο παραμένει ακόμα ανοιχτό, αυτό οφείλεται στις δικές τους προσπάθειες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της δουλειάς τους σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Η Διοίκηση, στο εξώδικό της, αναφέρει ότι, με τα όσα γράφονται στο πανό, πλήττεται το κύρος και η φήμη της Κλινικής. Και καλεί τους εργαζόμενους να μην αναρτήσουν ξανά ποτέ στο μέλλον οποιοδήποτε πανό.

Ενοχλείται η Διοίκηση όταν η πάγια τακτική της να μην πληρώνει τους εργαζόμενους γίνεται γνωστή. Αντί να φροντίσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό, του απαγορεύει το μόνο μέσο που αυτό έχει για να αμυνθεί απέναντι στην αυθαιρεσία της: τη συνδικαλιστική δράση.

Η συνδικαλιστική δράση είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Δεν απαγορεύεται με εξώδικα και απειλές.

Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία της Διοίκησης Ευγενιδείου-ΕΚΠΑ απέναντι στους εργαζόμενους του Θεραπευτηρίου.

Την καλούμε να αποσύρει ΑΜΕΣΑ το εξώδικο που βάλλει κατά συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ.


Το Δ.Σ.

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License