ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΩΝ

Για αυτό το επισκεπτήριο μας πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας και οχι σε συνθήκες αποθήκευσης ανθρώπων.

Προς εισαγγελείς φυλακών κ. Σαββαιδη και κ. Σπηλιωτη
Διευθυντή φυλακών κ.Χ.Γιαννακοπουλο
Αρχιφυλακες κ. Β.Λαμπράκη και Γ.Νικολόπουλο 
Κοινοποίηση προς υπουργείο δικαιοσύνης κ.Π.Δουλαμη.
 
Γνωρίζουμε πως ως κρατούμενοι που οι γυναίκες μας είναι στην φυλακή ή έχουμε συγγενικά πρόσωπα  (μάνα, αδελφή, κόρη)  στις γυναικείες φυλακές,  δικαιούμαστε μια φορά την εβδομάδα ένα ελεύθερο επισκεπτήριο.
Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό το επισκεπτήριο καθώς μοιραζόμαστε έστω κάποιες λίγες στιγμές ανθρωπιάς με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 
Όμως ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείτε, τελικά  ακυρώνει στην ουσία το δικαίωμα του επισκεπτηριου.
Το επισκεπτήριο διαρκεί μόλις μια ώρα  (συχνά και λιγότερο), ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει καν καρέκλες και τραπέζια  (μόνο 2 πάγκους), οι συνθήκες είναι ασφυκτικές καθώς βρισκόμαστε 40 άτομα σε ένα χώρο που μετα βιας χωράει 20 ανθρώπους. 
Για αυτό το επισκεπτήριο μας πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας και οχι σε συνθήκες αποθήκευσης ανθρώπων. 
 
Συγκεκριμένα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Να αυξηθεί η διάρκεια του επισκεπτηριου απο 1 ώρα σε 2 ώρες. Πολλοί απο εμάς δεν έχουμε άλλα επισκεπτήρια και το επισκεπτήριο με τις γυναίκες  ( συζύγους ή συγγενείς )  μας είναι η μοναδική επικοινωνία. 
2. Να εφοδιαστεί ο χώρος του επισκεπτηριου με καρέκλες και τραπέζια ώστε να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες επικοινωνίας. 
3. Να υπάρξει στο μέλλον καταλληλότερος χώρος επισκεπτηριου με τις γυναίκες  (συζύγους ή συγγενείς)  που είναι κρατούμενες,  όπως για παράδειγμα ο κήπος των φυλακών που μένει αναξιοποίητος  (όπως συνέβαινε παλαιότερα) 
Μέχρι να ικανοποιηθούν τα 2 τελευταία αιτήματα μας, απαιτούμε την άμεση επίλυση του πρώτου αιτήματος σε σχέση με την αύξηση του χρόνου επισκεπτηριου απο 1 ωρα σε 2 ώρες. 

Υ.Γ. Αυτό ισχύει ήδη σε μια περίπτωση κρατούμενων  (και ορθώς ισχύει)  , αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να υπάρχουν κρατούμενοι 2 ταχυτήτων. 

Υ.Γ 2 Την διαμαρτυρία και την διεκδίκηση μας για την πραγματοποίηση κανονικών επισεπτηριων στηρίζει και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ γυναικείων-ανδρικών ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ καθώς η στέρηση δικαιωμάτων σε κάποιους κρατούμενους  είναι επίθεση σε όλους τους κρατούμενους. 
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Το παρόν κείμενο  έχει υπογραφεί  από τους 40 άντρες και γυναίκες κρατούμενους/ες που πραγματοποιούν επισκεπτήρια  μεταξύ τους και έχει αποσταλεί στο υπουργείο δικαιοσύνης από την προηγούμενη βδομάδα. Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License