(Βολος)αντιπληροφορηση-καλεσμα σε πορεια

Την τεταρτη το βραδυ μοιρασαμε στις γειτονιες που εγιναν οι αντιφασιστικες παρεμβασεις το παρακατω  κειμενο αναλυψης ευθηνης .Παρεμβασεις  που εγιναν ΤΗΝ Πεμπτη 25/1 σε γειτονιες που ζουν και εργαζονται οργανωμενοι φασιστες ,με αφορμη την επιθεση φασιστων στην libertatia και το Ε.Κ.Κ Σχολειο την κυριακη 21/1  στη θεσσαλονικη .

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

Απέναντι στο εθνικιστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών, μόνη απάντηση τα αυξημένα αντανακλαστικά μας. Δεν αναγνωρίζουμε εθνικές-εθνικιστικές αφηγήσεις, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αυτά που μας χωρίζουν με το παπαδαριό, τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, τους φασίστες, τους μπάτσους, τα αφεντικά και τα ΜΜΕ είναι πάρα πολλά. Η εθνική ενότητα πάντα ήταν μία παγίδα που πάνω σε αυτήν πατούσαν και πατάνε οι διάφοροι (κρατικοί) εθνικισμοί παγκοσμίως, που όπως είναι γνωστό μιλάν επί της ουσίας την ίδια γλωσσα. Μίσος, αίμα, φθόνος και  βία σε ότι διαφορετικό και «ξένο» - μερικά απ` τα χαρακτηριστικά τους. Ισότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός και οριζοντιότητα τα δικά μας!
Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το «μακεδονικό». Με την ανοχή του πατριωτικού όχλου που μαζεύτηκε στην Θεσσαλονίκη και τις ευχές κομματιών του κλήρου, του στρατού και της αστυνομίας βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν τα γνωστά παρακρατικά και φασιστικά σκουλήκια (ΑΜΕ, νεοναζί, Φασιστοχουλιγκάνοι, κ.ά.) για να ξεμυτήσουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν σε δόμες αγώνα και να αποπειραθούν να προσεγγίσουν την αντιφασιστική - διεθνιστική συγκέντρωση της Καμάρας. Η κάλυψη των μπάτσων προς αυτούς - ακόμα και σε μια ευνοική για αυτούς συγκυρία - δεν είναι κάτι το καινούργιο και έρχεται να συμπληρώσει της δεκάδες δολοφονικές και θρασύδειλες επιθέσεις τους απέναντι σε αγωνιστ.ρι.ες αλλά και όσους/ες  περισσεύουν, πανελλαδικά αλλά και τοπικά εδώ στον Βόλο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Για μας ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και αποτελεί μέρος του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού αγώνα. Γίνεται σε όλα τα πεδία: χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πέταλα κ.ά.  Δεν είναι ένα ευκαιριακό ξέσπασμα οργής, ούτε κάποιο λαϊκό πανηρύρι με διαφορετικά χρώματα. Είναι αυτός που σε συνδιασμό με τον άμεσο και πολύμορφο αγώνα απέναντι σε κάθε εξουσία και διαμεσολάβηση, δείχνει τον δρόμο για έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης που θα οδηγήσει στην κοινωνική επανάσταση και όχι στον εθνικό ή θρησκευτικό πόλεμο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1

Για  όλα αυτά, χθες Πέμπτη 25/1 περίπου 40 σύντροφοι και συντρόφισσες αποφασίσαμε να παρέμβουμε σε διάφορες γειτονιές της πόλης, όπου ζουν ή εργάζονται φασίστες. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες γειτονιές, διότι  αυτά τα φασιστικά αποβράσματα, λόγω του μακροχρόνιου αντιφασιστικού αγώνα της  πόλης δεν φανερώνονται σε κανένα κοινωνικό πεδίο και δεν έχουν πουθενά «δημόσια φωλιά»(γνωρίζουμε ότι διατηρούν μακροχρόνια γιάφκα). Παρόλαυτά οι παρεμβάσεις  αυτές γίνανε με σκοπό να  δωθεί ένα σαφές μήνυμα πως δε θα μείνει καμία κίνηση των συνοδειπόρων τους που εναντιώνεται στο κίνημα (έστω και σε άλλες πόλεις), αναπάντητη. Αυτό που είχε συμφωνηθεί και έγινε ήταν να πεταχτούν τρικάκια, να φωναχτούν και να γραφτούν συνθήματα στα παρακάτω μέρη:

  • Στην γειτονιά του πιστολέρο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου.
  • Έξω από τον συνεταιρισμό Υδραυλικών (στην περιοχή του Οξυγόνου), που μας έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή έχει παρουσία εκεί και προσπαθεί να αποκτήσει βήμα για τη διάχυση του ρατσιστικού δηλητηρίου της.
  • Σε κρεοπωλείο στην οδό Κασαβέτη, όπου αποτελεί χιτλερο-ΚΥΠατζίδικη φωλιά.
  • Και τέλος στο κέντρο του Βόλου, όπου υπάρχει μαγαζί γνωστού νεοναζί. Στην εν λόγω παρέμβαση την ώρα που αναγραφόταν σύνθημα από σύντροφο στο πεζοδρόμιο, σε μια κρίση λεονταρισμού, ο συγκεκριμένος φασίστας επιχείρησε να τον τραμπουκίσει με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί αναλόγως. Εδώ να κάνουμε ξεκάθαρο πως ο συγκεκριμένος τύπος πέρα από το προφίλ του φιλήσυχου επιχειρηματία που λανσάρει, είναι από μικρό παιδί ενταγμένος στον χιτλερο-ΚΥΠατζίδικο-παρακρατικό κορμό και επανειλημμένα περηφανεύεται για τον οπλισμό του(όπλα που δεν τα ‘χει για κυνήγι). Τέλος, υπήρξε σημαντικό στέλεχος της τοπικής Χ.Α. την περίοδο ’03-‘04 όπου πραγματοποιήθηκε αποτυχημένη επίθεση σε νεολαίους αντιφασίστες της πόλης και μετέπειτα στην οργάνωση Α.Μ.Ε.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA KAI ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ‘Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ 
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ
 
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 
23/02/18 18:00 στον ΘΟΛΟ του Π.Θ.

 

Αντιφασίστ.ρι.ες για την προσωπική, 
κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License