Sjoerd Heeger: «μάρτυρας» του Αφρίν ή απλώς ένας φασίστας;

Ο Sjoerd Heeger που σκοτώθηκε στο Αφρίν από τους Τούρκους, πολεμώντας μαζί με τις δυνάμεις των Κούρδων, δεν ήταν ένας «διεθνιστής» όπως αφελώς αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα, αλλά ένας κανονικός φασίστας και ρατσιστής, γνωστός μάλιστα για τη δράση του.

Ο Sjoerd Heeger που σκοτώθηκε στο Αφρίν από τους Τούρκους, πολεμώντας μαζί με τις δυνάμεις των Κούρδων, δεν ήταν ένας «διεθνιστής» όπως αφελώς αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα, αλλά ένας κανονικός φασίστας και ρατσιστής, γνωστός μάλιστα για τη δράση του (δείτε: https://www.volkskrant.nl/buitenland/nederlander-die-in-syrie-vocht-tegen-islamitische-staat-is-omgekomen~a4570370/).

Πριν πάει στο Αφρίν, πολέμησε στην Ουκρανία, μαζί με τον τις στρατιωτικές δυνάμεις του Δεξιού Τομέα (ουκρανική φασιστική οργάνωση), εναντίον των Ρώσων και φιλορώσων ακροδεξιών, που έχουν εισβάλει και καταλάβει το Ντονμπάς. Ο Sjoerd Heeger [προφέρεται κάπως έτσι: Σιούρντ Έεχερ] πολεμούσε στην Ουκρανία μαζί με Ιταλούς νεοναζί, οι οποίοι είχαν πάει κι αυτοί εθελοντές στο πλευρό των ουκρανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων (αν και πολλοί άλλοι Ιταλοί νεοναζί πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων και φιλορώσων ακροδεξιών). Τελικά όμως ο Sjoerd Heeger αποφάσισε να φύγει από την Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος εκεί είχε πάψει πια να τον εμπνέει.

Μέσω της ιστοσελίδας του (Das Erwachen Der Schwerter / https://daserwachenderschwerter.wordpress.com/author/daserwachenderschwerter/) και του και του λογαριασμού του στο youtube (OhFortunae / https://www.youtube.com/user/OhFortunae) έκανε νεοναζιστική προπαγάνδα, βασικά σημεία της οποίας ήταν η αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλουν τον Λευκό Ευρωπαίο: οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι οι Μαύροι και οι μετανάστες, οι οποίοι εκφυλίζουν τον πολιτισμό αλλά και τη ράτσα των Λευκών.

Ο αντιμουσουλμανικός ρατσισμός του ήταν και ο βασικός λόγος που τον έκανε να πάει εθελοντής στη Ροτζάβα: απλώς ήθελε να σκοτώσει πολλούς Μουσουλμάνους. Φυσικά θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, πώς μπορούσε να πολεμά μαζί με τους Κούρδους, οι οποίοι κι αυτοί είναι Μουσουλμάνοι. Όμως για τον ευρωπαϊκό ναζισμό / νεοναζισμό, οι Κούρδοι και οι Πέρσες είναι πρώτα και κύρια Ινδοευρωπαίοι, δηλαδή «συγγενείς» του Λευκού Ευρωπαίου, κι αυτό «μετριάζει» κατά πολύ το (αρνητικό) γεγονός ότι είναι Μουσουλμάνοι. Απ’ ο,τι φαίνεται, ο «μάρτυρας» Sjoerd Heeger δεν είχε κανένα πρόβλημα να ενταχθεί στις στρατιωτικές δυνάμεις ενός αριστερού κόμματος (του YPG). Αλλά δυστυχώς, ούτε και το YPG είχε κάποιο πρόβλημα να τον στρατολογήσει στις τάξεις του, γνωρίζοντας πολύ καλά ποιος ήταν (ο Sjoerd Heeger έχει δώσει συνεντεύξεις για τη δράση του στο πλευρό του δεξιού τομέα, δείτε για παράδειγμα: https://www.washingtonpost.com/.../ukraine-turns-a-blin...). Και ποιος ξέρει πόσους άλλους σαν τον Sjoerd Heeger έχει στρατολογήσει.

Παρά την αλληλεγγύη που οφείλουμε να δείξουμε προς τους Κούρδους που πολεμάνε στο Αφρίν, δεν μπορούμε να κλάψουμε για τον Sjoerd Heeger. Οπωσδήποτε έχουμε ένας φασίστα λιγότερο. Κι αυτό μάλλον θα βοηθήσει και τον αγώνα των Κούρδων στο Αφρίν και στο Κομπάνι. Και σίγουρα ο αγώνας τους θα βοηθηθεί πολύ περισσότερο, αν αποφασίσουν να ξεκαθαρίσουν κάθε ακροδεξιό σκουπίδι που έχουν στρατολογήσει απ’ όλη την Ευρώπη. Και επίσης, αν το YPG σταματήσει να είναι το πιόνι, πότε του Άσαντ, πότε των ΗΠΑ και πότε των Ρώσων και αποφασίσει να παλέψει μαζί με τον υπόλοιπο συριακό λαό για την ανατροπή του Άσαντ, την εκδίωξη όλων των ξένων δυνάμεων (ΗΠΑ, Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν, Χεζμπολλάχ, ιρακινών πολιτοφυλακών) και τον εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής.

 

από Rebel 19/02/2018 2:26 μμ.


Διόρθωση: εκ παραδρομής γράφτηκε ότι ο Sjoerd Heeger [Σιούρντ Έεχερ] σκοτώθηκε από τους Τούρκους στο Αφρίν. Στην πραγματικότητα σκοτώθηκε στο Ντέιρ εζ-Ζορ από τον Ντά’ες.

από F,, X TRIANT 19/02/2018 4:58 μμ.


Οπως διορθωσες ποιο κάτω δεν σκοτώθηκε στο Αφριν αλλα απο εκρηξη παγιδευμένου οχήματος πολυ μακρυα απο την ζώνη επιχειρήσεων  Κατα δευτερο το YPG δεν είναι κόμμα αλλα πολιτοφυλακή ,,...Οσο για την πληροφοριες που παραθέτεις ελεγχονται καθώτι και Ελληνες αναρχικοί πολέμησαν στις τάξεις του International Freedom Batalion .

από @ 21/02/2018 9:08 μμ.


https://en.wikipedia.org/wiki/International_Freedom_Battalion#The_Queer_Insurrection_and_Liberation_Army
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΠΡΩΗΝ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΙ,ΑΝΤΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΛΠ
Αν κανει μια ερευνα με τα ονοματα των νεκρων στο google δεν βρισκει ουτε εναν (αν εξαιρεσεις τους αριστερους τουρκους και καποιους τουρκους που ισως ειναι αναρχικοι) που να ειχε πριν αντιεξουσιαστικη ή σοσιαλιστικη δραση εκτος απο μια γερμανιδα και τον ν τον Mehmet Aksoy αν δεν κανω λαθος.αυτο με παρεξενευσε να πω την αληθεια.αυτοι οι ανθρωποι πηγανε εκει και γινανε αντιεξουσιαστες επειδη πολεμανε για τους κουρδους και τη ροζαβα?ή ειναι ο φοβος των τζιχαντιστων που τους κινητοποιησε?

.

από @ 22/02/2018 12:56 πμ.


Aυτό εμάς πρέπει να προβληματίζει. Γιατί, δηλαδή, να έχουν τα ούμπαλα οι "χριστιανοί, λεγεωνάριοι, αντιτζιχαντιστές" να πάνε να πολεμήσουν στο Αφρίν από όλα τα μέρη του ντουνιά, και όχι οι "δικοί μας"; Γιατί οι μόνοι αριστεροί και αναρχικοί εκεί να είναι Τούρκοι (που είναι ένα τσιγάρο δρόμος από το Αφρίν), ενώ "δεξιοί" είναι διατεθειμένοι να κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα και να αφήσουν τα σπίτια τους για να πάνε εκεί; Δε γίνεται να είναι όλοι μισθοφόροι. Αλλά και όλοι μισθοφόροι να είναι, και στην Ισπανία το '36 στέλνανε οι φασιστικές χώρες μισθοφόρους, αλλά τότε οι αντιφασίστες πήγαιναν κατά συρροή να πολεμήσουν Ισπανία από όλα τα μέρη του κόσμου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License