Απολύθηκε γιατί δεν επέστρεψε στην εργοδοσία το δώρο των Χριστουγέννων!

Απολύθηκε γιατί δεν επέστρεψε στην εργοδοσία το δώρο των Χριστουγέννων!


Λίγες εβδομάδες μετά από την αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Brothers in Law στη Λάρισα υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων, νέο ανάλογο περιστατικό στην ίδια πόλη φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την αδιανόητη αυτή πρακτική της εργοδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε και απόλυση εργαζόμενου από την καφετέρια DE-TOX.
Ενώ η επιχείρηση εμφανίζει την απόλυση ως δήθεν συνέπεια οικονομικής αδυναμίας της, η ανάρτηση αγγελίας για πρόσληψη εργαζόμενου στη θέση του απολυμένου τη διαψεύδει. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της νεολαιίστικης εργατικής συλλογικότητας Generation 400:
«Η χυδαιότητα σε όλο το μεγαλείο και η επιτομή της “ανακύκλωσης”. Μόλις ο εργαζόμενος παλιώσει λίγο, αποκτήσει δικαίωμα στο δώρο και στην αποζημίωση απόλυσης τότε τον σουτάρουμε με συνοπτικές διαδικασίες και παίρνουμε άλλον φρέσκο και φτηνό από τον κουβά της ανεργίας. Αυτή η πρακτική που δεν συμβαίνει μόνο σε αυτήν την επιχείρηση προφανώς και μόνο στην Λάρισα, πρέπει να σταματήσει και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η καταγγελία, η δημοσιότητα και η ενημέρωση. Το δεύτερο βήμα είναι η οργάνωση, η δράση, η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη στον καθένα και στην κάθε μία που βρίσκεται στην θέση του/ης απολυμένου/ης».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη DE-TOX ένας διανομέας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, τον περασμένο Μάιο, εργαζόμενος για μόλις 3 ευρώ την ώρα.

https://anemosantistasis.blogspot.gr/2018/02/blog-post_721.html?m=1#ixzz57HxlfjXT

από @ 20/02/2018 10:45 μμ.


post image

Η καφετέρια DE-TOX

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License