Κατάληψη GARE- Κείμενο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση ενάντια στις μαφίες.

Η κατάληψη GARE συμμετείχε στην συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις μαφίες που πραγματοποιήθηκε το Σάβατο 17/2 στα Εξάρχεια. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:

Να κόψουμε τα παρακρατικά πλοκάμια
Ζούμε κάτω από την κυριαρχία ενός συστήματος σκληρής εκμετάλλευσης και κερδοσκοπικού ανταγωνισμού. Αναπόσπαστη πτυχή του καπιταλισμού αποτελεί και η παράνομη οικονομία. Η συγκεντρωτική και μιλιταριστική οργάνωση και επιβολή των ανεπίσημων αγορών είναι μια δομική συνθήκη του ίδιου του κρατικού ελέγχου. Σε όλη την ιστορία των αγώνων, οι μαφίες έχουν σταθερή και σημαντική θέση στις στρατηγικές ελέγχου και καταστολής.

Τα Εξάρχεια, ως εστία αντί-καθεστωτικής κουλτούρας, εξέγερσης και εδαφικοποίησης των προταγμάτων του ανταγωνιστικού κινήματος, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο στρατηγικών καταστολής, στις οποίες τα μαφιόζικα κυκλώματα (ναρκεμπόριο, προστασία, τράφικινγκ κλπ) έχουν ενεργό συμμετοχή. Ο παρακρατικός ρόλος τους στη συγκεκριμένη γειτονιά είναι διττός. Αφενός, η αλλοτρίωση του κοινωνικού χώρου, η διάχυση της εξάρτησης και της παθητικοποίησης. Αφετέρου, η άμεση επίθεση σε αγωνιστές και κινηματικούς χώρους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητας και της διασύνδεσης των κυκλωμάτων στα Εξάρχεια είναι η συνεχής δράση συγκεκριμένου προσώπου που σχετίζεται ενεργά με την προστασία καταστημάτων και το εμπόριο ναρκωτικών και έχει προβεί σε απειλές και επιθέσεις εναντίον αγωνιστ(ρι)ών το προηγούμενο διάστημα. Τα συγκεκριμένα συμβάντα δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά ως ανεξάρτητα, αλλά αποτελούν έκφραση της προσπάθειας κρατικού και παρακρατικού ελέγχου στη γειτονιά.

Η GARE και οι σύντροφοι που συμμετέχουμε σ' αυτήν έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στα μαφιόζικα κυκλώματα στη γειτονιά, όπως αντισταθήκαμε όταν η κατάληψη μπήκε στο στόχαστρο συγκεκριμένων συμφερόντων. Έχουμε πάρει θέση αλληλεγγύης με όποιους βάλλονται από την παρακρατική δράση, είτε είναι καταλήψεις, όπως το Κ-ΒΟΞ και η ΣΤΡΟΥΓΚΑ, είτε είναι ο κόσμος που μάχεται στους δρόμους ενάντια στην αστυνομική καταστολή.

Ο κόσμος του αγώνα οφείλει να σταθεί έμπρακτα και αδιαπραγμάτευτα απέναντι στη μαφιόζικη εξουσία και καταστολή. Το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με μηχανισμούς εκμετάλλευσης και ελέγχου. Ο αγώνας ενάντια στις μαφίες δεν διαφοροποιείται από τον αγώνα για την καταστροφή του κράτους και της κάθε εξουσίας. Με τον τρόπο που μαχόμαστε για την κοινωνική επανάσταση, θα απελευθερώσουμε το έδαφος από οποιοδήποτε εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό έλεγχο. Ένας αγώνας που δεν αφορά ειδικά τα Εξάρχεια, αλλά πρέπει να οργανωθεί σε κάθε γειτονιά.

Θα υπερασπιστούμε τους αγώνες με όλα τα μέσα απέναντι σε οικονομικά συμφέροντα και τους προστάτες τους.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Κατάληψη GARE

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License