Στο λινκ αυτό έβγαλε ανακοίνωση η ΟΡΜΑ στην οποία υποστηρίζει ότι "Στην πλειοψηφία των συλλογικοτήτων της αριστεράς και της αναρχίας κυκλοφορεί μια απίστευτη αφήγηση για το Μακεδονικό. Σύμφωνα με αυτή, το Μακεδονικό «είναι ανιστόρητο», «είναι ανύπαρκτο σαν έθνος» και πρόκειται για κατασκευή του ΝΑΤΟ ώστε να πατήσει στα Βαλκάνια. Βασική στόχευση της «εισβολής» του ΝΑΤΟ είναι η μεταβολή των συνόρων στην περιοχή ειδικά απέναντι στη «δημοκρατική Ελλάδα» που (δήθεν) αντιστέκεται στα σχέδια του."

Επειδή εγώ ως αναρχικός δεν έχω δεί πουθενά και καμία ανακοίνωση αναρχικών να υποστηρίζει κάτι τέτοιο [το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα, εμείς πρώτοι (μαζί με αυτόνομους) φωνάζαμε και γράφαμε ότι "σε ελλάδα τουρκία μακεδόνία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία" όταν αριστεροί (τύπου ΣΕΚ ας πούμε) ακόμα ντρέπονταν να το σκεφτούν καν και σκιάζονταν να το φωνάξουν για λόγους "κοινωνικής απεύθυνσης"] μήπως μπορεί κανείς από την ΟΡΜΑ  ή κάποιος άλλος εδώ μέσα να μας διαφωτίσει από που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα περί "πλειοψηφίας" και "απίστευτης αφήγησης" των αναρχικών συλλογικοτήτων; Αλλιώς πρόκειται για πολιτική συκοφαντία αριστερής προελεύσεως και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

από ανάρχας 25/02/2018 11:11 πμ.


... αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Τ.Α. και της Κοκκ. Γραμμής. Συμφωνούμε πάντως ότι αυτοί σίγουρα αναρχικοί δεν είναι (και ας αυτοαποκαλούνται, για πελατειακούς λόγους)

από @ 25/02/2018 12:51 μμ.


Το οτι εφτασε η ορμα να λεει τα αυτονοητα,δειχνει απο τη μια την πνευματικη καθιζηση εντος κινηματος,δειχνει την ελλειψη θαρρους ωστε να γινει η δεουσα κριτικη.δειχνει φυσικα και τον οπορτουνισμο των νεομπολσεβικων που πλεουν αγκαλια με τον τριτοδιεθνισμο και τις παραδοσεις του.και ας πουλανε παραμυθια πως ειναι και...αναρχικοι.
Η μακεδονια ανηκει στις αρκουδες της,και οχι στο νατο.
Αυτο βρισκεται ετσι και
αλλιως σε τοσες χωρες.
Επισης οσοι αναφερονται στη μακεδονια ως το γειτονικο κρατος,εχουν ενα πτωμα στο στομα.αριστερης καταγωγης βεβαιως...

από α 25/02/2018 12:58 μμ.


Μαλλον σε κατι τετοια αναφερονται:

"Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στο δημόσιο διάλογο για μια ακόμη ϕορά το “μακεδονικό” ζήτημα. Να το ξεκαθαρίσουμε κι εμείς, λοιπόν, απ’ την μεριά μας πως η πΓΔΜ δεν είναι η Μακεδονία. Ιστορικά και πολιτισμικά η Μακεδονία αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί περιοχή που εκτείνεται γεωγραϕικά σε τρεις χώρες: τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την πΓΔΜ. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με την ονομασία της τελευταίας, εδράζεται στην προσπάθειά του γειτονικού κρατικού μηχανισμού - μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας - να δομήσει εθνική ταυτότητα για το νεοσύστατο κράτος, η οποία – όπως και κάθε άλλη εθνική ταυτότητα – έχει ανάγκη από αϕηγήσεις με ρίζες στο παρελθόν και εθνικούς ήρωες, που μέσω της ιστορικής και ϕυλετικής συνέχειας που αντικατοπτρίζουν θα τονώσει το αίσθημα του ανήκειν των κατοίκων του δημιουργηθέντος πλέον έθνους-κράτους. Έτσι, λοιπόν, με τα χρόνια οι κυβερνήσεις της πΓΔΜ εξαπέλυσαν παραχαρακτική για την ιστορία λαίλαπα, ιδιοποιούμενοι έννοιες και σύμβολα του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου, εϕαρμόζοντας εθνικιστικές πολιτικές σ’ όλον τον δημόσιο βίο, από τα σχολεία μέχρι τις κεντρικές πλατείες.

Απέναντι στα παραπάνω, αλλά και στις κατά καιρούς αλυτρωτικές τάσεις της πΓΔΜ, όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό κράτος απαντούσε με ακόμη περισσότερο εθνικισμό και πόλωση. Από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μέχρι το εμπάργκο του Ανδρέα Παπανδρέου και το ενταξιακό βέτο του Καραμανλή, οι Έλληνες δε ϕάνηκαν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν εύκολα την πεποίθηση ότι είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι παρά τα όποια ιστορικά και γεωγραϕικά στοιχεία, η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Τι κι αν σ’ αυτόν τον τόπο, πέρα από τους Μακεδόνες βασιλείς, πέρασαν και Βυζαντινοί, Ρωμαίοι και Οθωμανοί αυτοκράτορες, μεταβάλλοντας την έκταση της επαρχίας της Μακεδονίας; Τι κι αν σ’ αυτόν τον τόπο συνυπήρξαν για δυο χιλιάδες χρόνια Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Τούρκοι, Αρμένιοι, Βούλγαροι και Εβραίοι; Το παρελθόν παραήταν ένδοξο για να μοιραστεί και η εθνική ενότητα πολύτιμη για να θρυμματιστεί, για αυτό και έπρεπε με κάθε κόστος ο όποιος αντίπαλος να εκμηδενιστεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Τώρα το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο και δείχνει να οδεύει προς εύρεση λύσης. Από τη μία, η Ελλάδα ύστερα από τα διαπιστευτήρια που δίνει μέσω της τήρησης των μνημονιακών της δεσμεύσεων και της διάλυσης της συντριπτικής πλειοψηϕίας των κοινωνικών αντιστάσεων στο εσωτερικό της (είτε μέσω της εκλογικής ανάθεσης, είτε μέσω της καταστολής), προσδοκεί να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο στα Βαλκάνια για την εϕαρμογή των οικονομικών και γεωστρατηγικών πολιτικών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην περιοχή (ό,τι έγινε με άλλα λόγια στη Μέση Ανατολή, χωρίς όμως – τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια – τον πόλεμο). Από την άλλη, ο εντεινόμενος εθνικισμός που διείπε την πΓΔΜ, δείχνει να ξεθυμαίνει – τουλάχιστον κυβερνητικά – μπροστά στην διακαή και διαρκή επιθυμία της χώρας για διευθέτηση του ζητήματος του ονόματός της, γεγονός που θα της δώσει τη δυνατότητα να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης των ενταξιακών διαδικασιών τόσο σε διεθνείς όσο και ευρωπαϊκές οικονομικές και στρατιωτικές συμμαχίες. Σε συνδυασμό με τη θέληση των ΗΠΑ για ενίσχυση της επιρροής τους στα Βαλκάνια ως απάντηση στην τουρκορωσική συμμαχία, δε θα εκπλαγούμε αν σε διάστημα μερικών μηνών το “μακεδονικό” περάσει στην ιστορία μια για πάντα."

από αρκουδιάρης 25/02/2018 2:44 μμ.


και συνεχίζει ως εξής: "Η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της"!!!
Τότε ρε μεγάλε πως λέει η Ορμα τα αυτονόητα;

Τα αυτονόητα ειναι τα εξής:

1) Υπάρχει μακεδονικό έθνος που συγκροτήθηκε, όπως όλα τα έθνη, την εποχή του ανερχόμενου καπιταλισμού, της σχηματιζόμενης εθνικης εσωτερικής αγοράς, στην περίπτωση της ανατολής, μέσα στα πολυεθνικά φεουδαρχικά κράτη, εδώ βλέπε οθωμανικη αυτοκρατορία στα Βαλκάνια (βούλγαροι, σέρβοι, ελληνες-ρωμιοί, τούρκοι). Πιο βόρεια αυστροουγγαρία (κροάτες, ούγγροι, αυστριακοί), πιο ανατολικά ρωσικη αυτοκρατορία (τσέχοι, πολωνοί, ρώσσοι, γεωργιανοι, ουκρανοι, κ.ο.κ)

2) Υπάρχει μακεδονικη γλώσσα. Δείτε βιντεο σλαβομοκεδόνων στην Θεσσαλονικη που τραγουδάνε και χορεύουν ενα τραγούδι για την ηρωίδα σλαβομακεδόνισα Μίρκα Γκίνοβα, μέλος του ΚΚΕ, την πρώτη γυναίκα αγωνίστρια που εκτέλεσαν οι μοναρχοφασίστες το 1946 στην Ελλάδα μετά από έκτακτο στρατοδικείο.
https://youtu.be/gq5qZ1dHmvU

3) Οι Μακεδόνες δεν απέκτησαν ποτέ δική τους κρατικη υπόσταση παρά μόνο μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας. Μέσα στους βαλκανικούς πολέμους, χωρίστηκαν και διαμοιράστηκαν στα 3 ομορα κράτη: την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Σερβία. Εξου και ονομάζονται Μακεδόνες του Πιρίν, του Αιγαίου και του Βαρδάρη. Οι Μακεδόνες του Βαρδάρη εχουν σήμερα το δικό τους κράτος.

4)Οι Μακεδόνες εξεγέρθηκαν το 1903 ενάντια στο ζυγό της οθωμανικης αυτοκρατορίας, ειναι η εξέγερση του Ιλιντεν, επικεφαλής της οποίας ήταν η εθνική εσωτερική επαναστατική μακεδονικη οργάνωση που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη. Η αντίστοιχη φιλική εταιρία των Μακεδόνων. Οι εξεγερμένοι μακεδόνες είχαν ως σύνθημα: Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες, ούτε αρκούδες , ούτε αλλες αηδίες.

Το ελληνικό κράτος αναγνώριζε την ύπαρξη των μακεδόνων, όσο αυτοί αναμετριόνταν με τους βούλγαρους στο κομμάτι της Μακεδονίας που ανήκε απόμη στο ζυγό των τούρκων.
Οι βούλγαροι κομιτατζήδες προσπαθούσαν να εκβουλγαρίσουν τους μακεδόνες, αναγκάζοντάς τους πρώτα να ακολουθήσουν την δική τους εκκλησία (εξαρχία). Το πατριαρχείο τότε δεν προωθούσε τον εξελληνισμό της Μακεδονίας, οπότε οι Μακεδόνες με επικεφαλής τον καπετάν Κόττα τάχθηκαν με το πατριαρχείο (ή πάτρικ όπως το λένε στη γλώσσα τους). Ο Παύλος Μελλάς ήταν επικεφαλής αγημάτων ελληνων κομιτατζήδων (από ολο τον ελλαδικο χώρο υπήρχαν εθελοντές, μεχρι και κρητικοι) που έκαναν αντάρτικο στις περιοχές αυτές με πρόσχημα τη διάσωση των ελληνικών πληθυσμών απο τον βιαίο εκβουλγαρισμό των βούλγαρων κομιτατζήδων. Οι 'μακεδονομάχοι' του Μελλά ήρθαν σε συμμαχία με τους εθνικά μακεδόνες σαν τον καπετάν Κόττα.

Γι αυτό και στη ελληνική λογοτεχνία οι μακεδόνες καταγράφονται ως εθνικα μακεδονες με ξεχωριστή γλώσσα. Βλέπε τα μυστικα του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα και βέβαια το αντιπολεμικό Ζωή Εν Τάφω του Μυριβήλη.
 
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική σύνθεση της Μακεδονίας στην ελληνική επικράτεια, ήταν εντελώς διαφορετικη πριν 1,5 εκατομμύρια και βάλε ελληνες μικρασιάτες και πόντιοι έρθουν να ζήσουν ως πρόσφυγες μετά τη σφαγή της Σμύρνης το 22, κατόπιν της τυχοδιωκτικής εκστρατείας του ελληνικού κράτους στα μικρασιατικά παράλια.
Η Θεσσαλονίκη μέχρι το 1912 ήταν μια πολυεθνική πόλη, με τους έλληνες μειοψηφία.

γιατι πήραν αυτο το ονομα οι εθνικα μακεδόνες; Γιατι οι πρόγονοί τους σλάβοι που μετοικησαν τον 6ο μΧ αιώνα στην ευρύτερη διοικητική περιοχή της Μακεδονίας όπως είχε προσδιοριστεί απο τους ελληνιστικους χρόνους και μετέπειτα απο την ρωμαϊκη αυτοκρατορία, ανακάλυψαν από τους ντόπιους που ζούσαν εκει, οτι η περιοχή λεγόταν έτσι: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Οπότε κι αυτοι οικειοποιήθηκαν τον όρο...εκτοτε μετά απο εκατοντάδες χρόνια, αιώνες, απο γενια σε γενιά, αποκαλούνται Μακεδόνες..

Οποιος λέει οτι δεν έχουν το δικαιωμα αυτο, γιατι δεν ειναι ...απογονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου...μαλλον δεν καταλαβαίνει οτι δεν υπάρχουν απογονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αρχαιότητα ανήκει σε ολη την ανθρωπότητα και σε κανένα εθνος ξεχωριστά, αφου τα έθνη ειναι ιστορικα διαμορφωμένες κοινότητες ανθρώπων με προέλευση διαφορετικών φύλων και γενών που άρχισαν να συγκροτούνται μετά τον 14ο αιώνα, όταν άρχισε να εμφανίζεται η αστικη τάξη, η εσωτερική αγορά, το εμπόριο, η ενιαία οικονομία που φέρνει ο καπιταλισμος στα γεννοφάσκια του.

στον ελλαδικο χώρο εχουν περάσει σλάβοι, αρβανίτες, τούρκοι, βλάχοι, ενετοί, καταλανοί, φύλα που μιλούσαν την κοινή ελληνιστική από την Μικρα Ασία και χιλιοι αλλοι δυο. Οποιος νομίζει οτι η σκούφια του κρατάει απο το σπόρο του Βουκεφάλα ας πάει να γραφτεί στην ιντερνετική φεϊτσμπουκική αυλή της Καϊλής και της κάθε κατακαΫμένης σύγχρονης μακεδονομάχας και μακεδονομάχου....

από Λογικος 25/02/2018 4:32 μμ.


Ειπε ποτε η κοκκινη γραμμη οτι ειναι αναρχικοι; 
Εγραψε η ταξικη αντεπιθεση οτι η μακεδονια ειναι ανυπαρκτη; 
Αποτελει το Σχολειο την πλειοψηφια των αναρχικων ή ειπε οτι η Μακεδονια ειναι ανυπαρκτη;

Και στα τρια η απαντηση ειναι οχι. Μη προσπαθειτε λοιπον να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα και συκοφαντικα της ΟΡΜΑ.

από . 25/02/2018 10:21 μμ.


Γιατι κανουμε ολοκληρη ιστορικη αναδρομη  των λαων που εζησαν ανα τους αιωνες στα βαλκανια?καμια  σχεση δεν εχουμε με τους αρχαιους αυτους λαους ουτε εμεις οι μπασταρδοι αλλα ουτε και οι γειτονες μας ,που ειναι και αυτοι μπασταρδοι επισης.
Παιζει τα παιχνιδια της η κυριαρχια πανω σε αυθαιρετες εννοιες οπως η πατριδα,εθνος,φυλη και τα κοροιδα οι λαοι σφαζονται και θα σφαζονται αιωνιως ετσι οπως φαινεται.
Σιγουρα πιο πανω γραφτηκαν καποια πραγματα που ειναι ιστορικες αληθειες για τους μπασταρδους γειτονες,ελα ομως που οι εδω μπασταρδοι δεν το δεχονται υποστηριζοντας τις δικες τους και καλα ιστορικες αληθειες ξεχνωντας προφανως οτι οι μισοι και παραπανω εχουν καταγωγη απο μικρα ασια και θρακη.
Γιατι καποιος που δηλωνει ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ/Η να τον νοιαζει πως θα ονομαζεται ενα κρατος?
Ακομα χειροτερα γιατι να υποστηριζει τον απεναντι εθνικισμο με το σκεπτικο της ελευθεριας του αυτοπροσδιορισμου?
χεστηκε η φοραδα αν οι μεν λενε οτι καταγονται απο τους δωριεις και χεστηκε το δαμαλη αν οι δεν λενε οτι καταγονται απο τους μακεδονες

Το μονοπατι που διαλεξαν μερικοι να συμπορευτουν με μαρξιστες
 νεο μπολσεβικους δεν θα βγει σε καλο, ας διαβασουν λιγο ιστορια να ξεστραβωθουν.
Ο ''αναρχικος'' σας λογος αλλοτριωθηκε
ζηταει λιγο απο την εξουσια τους
δεν ειναι τυχαιο που αρκετος κοσμος δεν μας προσεγγιζει
 πια οπως στο παρελθον.
Αφηστε την αναρχια ησυχη μην την αναφερεται αν δεν την αντιλαμβανεστε,αμαν πια.

από Καπετάν Κότας απ τη Ρούλια 26/02/2018 3:25 πμ.


To  σύνθημα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΗΣ είναι μια σαχλαμάρα, αρκετά αστεία ώστε να χαίρονται απολίτικα φρικιά νομίζοντας ότι κατι έξυπνο και αποκαλυπτικό της αμηχανίας να καταθέσουν καποια πολιτική θέση για το ζήτημα αυτοί που το υιοθετούν. Στην Μακεδονία, του Αιγαίου, του Βαρδάρη και του Πιρίν (κι ένα μικρό κομματι της στην αλβανικη επικράτει) ανήκει στους λαούς που τη κατοικούν (ή ακόμα καλύτερα που δουλεύουν σ΄αυτήν κατα το παλίο σύνθημα η γη ανήκει σε αυτους που την δουλεύουν) κι αυτοί οι λαοί έχουν διαμορφώσει γλώσσες, κουλτούρες και συνειδήσεις για την υπόσταση, την ιστορία και την καταγωγή τους πολύ πριν (όταν ακομα αποτελόυσε το οθωμανικό βιλαέτι της Θεσσαλονίκης) την διομόρφωση των σημερινών εθνικών κρατών που τη μοιραζονται και την χωρίζουν με τα σύνορά τους. Αυτα που εγραψε η ΟΡΜΑ είναι βλακείες εκτός αν αναφερεται σε αναρχικούς με ανιστόρητες κι απολίτικες μη-θέσεις τύπου: η Μακεδονία ανήκει σε αρκούδες, ασβούς και κουνάβια...

από βρωμερό κουνάβι 26/02/2018 1:59 μμ.


παρά να ανήκει σε αυτούς που (τη) δουλευουν εν μεσω καπιταλισμου

 

εκτός αν δεν υπάρχει θέμα με αυτό οπότε αλλάζει η κουβέντα

 

αυτοί που τη δουλεβουν τη γη μπορει να ειναι απο τη γιαγια μεχρι τον μεγαλοκαπιταληστη αρα η γη οποιαδηποτε ανηκει και στους 2?

 

εκτος και αν το "η ιδιοκτησία είναι κλοπή" ακουγεται πολύ ξεπερασμένο στα αυτιά των κινηματιών.

 

εκτός και αν με τα τελευταία εθνικά συλλαλητήρια αναστήθηκε ο πατριώτης που κοιμόταν τόσα χρόνια στους αριστεροφέρνοντες κλπ κλπ κλπ

 

 

από Κατσιβέλα 26/02/2018 3:06 μμ.


η Μακεδονία (οπως και τα υπόλοιπα βαλκανια και η γη ολόκληρη) ανήκει στους λαούς της, ντόπιους, προσφυγες και μετανάστες, και τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αρκούδες κι ανέκδοτα για να γελάμε. Κόντρα στους εθνικισμούς, διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη πάνω και πέρα από τα σύνορα.

από νεοαναρχικός αντιμαρξιστής χθεσινός αυτομονος μαρξιστής 26/02/2018 7:47 μμ.


Ειναι γεμάτο το ίντυ από σχόλια για μαρξιστές, νεοκουμμουνιστές κλπ και μακριά από αυτούς, και τι δουλειά έχουμε εμείς με αυτούς και τέτοια. Για που τα λένε αυτά και ποιοί; Για τη συγκέντρωση στα Προπυλαια για την οποια καταγγέλθηκε και σαν ψευδεπίγραφη η υπογραφή του καλέσματος της από πολιτικές οργανώσεις, καταλήψεις και στέκια. Όποιος πήγε όμως στα Προπύλαια είδε ότι όντως ήταν αναρχικές, αντιεξουσιαστικές και αναρχοσυνδικαλιστές ομάδες, στέκια και καταλήψεις. Αυτοί ηταν και  πλειοψηφικά σε σχεση με άλλους αντιφασίστες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Ποιοι είναι όμως που καταγγέλλουν κιόλας αυτούς που έκαναν αυτό που οι ίδιοι  φοβούνταν και προέβλεπαν σφαγή και καταστροφή; Γεμάτος ο χώρος από πρώην αυτόνομους και επιρροές των αυτόνομων με τις γνωστές αυτονομίστικές λογικές τύπου: σπίτι μου σπιτακι μου και φτωχοκαλυβάκι μου, που τις είδαμε να ξεδιπλώνονται και κατα τη διάρκεια των φασιστοσυλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, όσο το δυνατόν μακρύτερα από αυτά! Κινδυνολογίες, καταγγελίες και αποσιωπήσεις για την αντιφασιστική συγκέντρωση δυο χιλιαδων ανθρώπων στο Σύνταγμα, δηθεν γιατι συμμετείχαν και αριστεροί, μαρξιστές και νεοκομμουνιστές από τους ίδιους που θριαμβολογούσαν όταν δέκα χιλιαδες άνθρωποι διαδήλωναν αλληλέγγυοι μετα την εκκένωση της βιλλα Αμαλίας, κι ας ήταν χιλιάδες αριστεροί ανάμεσά τους μπορεί και πλειοψηφικά. Τ'οτε ήταν καλά γιατί είπαμε, σπίτι μου σπιτακι μου...

από φ@σιστοφάγος 26/02/2018 9:40 μμ.


Ξεκαθαρίζω ότι δε σχολιάζω την ανακοίνωση που λέει ο τίτλος γιατί σαν αναρχικό δε με αφορά.
Η θέση που παίρνω για τη Π.Γ.Δ.Μ. (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) είναι η ίδια που έχω και για την Π.Α.ΡΩ.Α. (Πρώην Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία).
Όση σχέση με τους αρχαίους μακεδόνες έχουν οι σημερινοί ΠΓΔΜ-ίτες, άλλη τόση είχαν με τους αρχαίους έλληνες οι ΠΑΡΩΑ-ίτες όταν την ονόμασαν "ελλάδα".

Οι αριστεροί δε βλέπουν το έθνος σαν φαντασιακό κατασκεύασμα που θα καταργηθεί αναπόφευκτα με την κατάργηση του κράτους. Το βλέπουν σαν ένα ενδιαφέρον σχήμα υποδούλωσης που πρέπει να χαλιναγωγηθεί. Θέλουν να το υποκαταστήσουν με το "δικό τους έθνος", όπως το έχουν στο κεφάλι τους και χρησιμεύει για τη χειραγώγηση του προλεταριάτου, όπως αντίστοιχα το χρησιμοποίησαν οι αστοί για να υποκαταστήσουν την υποταγή στη μοναρχία.

Οι αναρχικοί από την άλλη πλευρά, έχουν πολύ συγκεκριμένη, ιστορική θέση για το "μακεδονικό".
Την ίδια που εξέφρασε ο Διογένης ο κυνικός στο βασιλιά της μακεδονίας όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε: "ΑΠΟΣΚΟΤΙΣΟΝ ΜΟΥ!"

Πίσω γορίλλες κάθε κράτους κι εξουσίας!
ΟΥΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ - ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ

από Αντιμαρξιστής με φιλολενινιστικά αισθήματα 27/02/2018 2:05 πμ.


Τα έχεις χαμένα λίγο, αυτοί που προέβλεπαν "σφαγή και καταστροφή" ήταν αυτοί που κάλεσαν στα Προπύλαια αλλά λίγο πολύ θα κράταγαν Θερμοπύλες σαν τους 300 του Λεωνίδα απέναντι στις δήθεν ορδές των νεοναζί. Δεν είπε κανένας που ήταν εναντίον στο πανηγυράκι +στο αντιπανηγυράκι με δεδομένη την παρουσία των μπάτσων ανάμεσα, ότι "θα χυθεί αίμα" και "φέρτε σφουγγαρίστες". Άλλοι παρουσίασαν τους πουθέναδες τους φασίστες ως "έμπειρους εμπρηστές" (!) στην Θεσσαλονίκη που πέρασαν 3 φορές από την παρατημένη (για άλλο αντιπανηγυράκι) κατάληψη μέχρι τελικά που την έκαψαν με καπνογόνα που είχαν... για τα πανηγύρια και άλλοι προανήγγηλαν επιθέσεις στα Εξάρχεια (!), ενώ κατά τα άλλα δεν θα είχαν θέμα στον Άγιο Παντελεήμωνα!!

από αλήτες ρουφιάνοι κομματικογράφοι 27/02/2018 9:23 πμ.


"Αυτοί ηταν και πλειοψηφικά σε σχεση με άλλους αντιφασίστες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση."

Όχι οι αναρχικές συλλογικότητες και οι κομμουνιστικές οργανώσεις αποτελούσαν μικρό κομμάτι αυτών που ήταν στα Προπύλαια. Οι πρώτες ήταν περισσότερες από τις δεύτερες, δηλ. ΕΕΚ, ΟΚΔΕ...Οι αναρχοαυτόμονοι που λες ήμασταν οι περισσότεροι. Άσε λοιπόν τα καπέλα πάνω μας.

"που έκαναν αυτό που οι ίδιοι φοβούνταν και προέβλεπαν σφαγή και καταστροφή"

που ακριβώς τα προέβλεπαν αυτά; Στον ύπνο σου;

"κι ας ήταν χιλιάδες αριστεροί ανάμεσά τους μπορεί και πλειοψηφικά."

Άσε ρε μεγάλε που θα μας ξαναγράψεις την ιστορία μας. Στην πορεία για τη Βίλλα οι αριστεροί ήταν μια μειονότητα στο τέλος της πορείας.

Τράβα να δουλέψεις κανάν άλλο, στο σπιτάκι σου, που ήρθες εδώ για σπιουνιές...

από παγουράς 27/02/2018 9:44 πμ.


Για την ανακοίνωση της ΟΡΜΑ και τη συγκεκριμένη αποστροφή που είναι το θέμα μας θα μας πεις τίποτα ή άρχισες τις Τροτσκιές  για να στρέψεις την κουβέντα αλλού ως συνήθως;

από ρε 27/02/2018 10:32 μμ.


δηλαδη για να την μπουμε στους ελληνες εθνικιστες θα γινουμε σκοπιανοι εθνικιστες. Αναπραγετε τις θεσεις της χρυσης αυγης σκοπιων με αυτα περι μακεδονικης γλωσσας. Αλβανοι και σλαβοι ειναι οι κατοικοι τους. Η μακεδονια προφανως και ανηκει και στις αρκουδες της αλλα και στο νατο της και στους επενδυτες της

από μια από το χωριό 28/02/2018 12:16 μμ.


είναι αρκετά προβοκατόρικος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εισαγωγή στο άρθρο της ΟΡΜΑ για το μακεδονικό και γι αυτό είναι κατανοητή η αμυντική στάση όσων από τους παραπάνω θίχτηκαν.Βέβαια το ζητούμενο είναι ένα στην προκειμένη περίπτωση,
η αλληλεγγύη το όπλο των λαών μέχρι που φτάνει;
ο διεθνισμός μέχρι που και αυτός;

κακώς στον κόσμο στον οποίο ζούμε υπάρχουν έθνη και αν δεν κάνω λάθος όλοι και όλες με διαβατήριο και ταυτότητα κινούμαστε εκτός και αν κάποιος επικαλεστεί ότι τα έχει απαρνηθεί και είναι έτοιμος και μόνος, για έφοδο στον ουρανό. Το μακεδονικό έθνος υπάρχει, κομμάτι αυτού φρόντισε να εκκαθαρίσει η αγία ελλαδίτσα για να διατηρήσει την ελληνική της καθαρότητα, και αυτό ζητάνε οι μακεδόνες, ζητάνε το όνομα τους και καλά κάνουν.Αλήθεια οι κουρδοι στην τουρκία τι κάνουν;προσπαθούν να συστήσουν κράτος, μήπως να τους βγάλουμε φασίστες και αυτούς;αλλά η περίπτωση του κουρδικού είναι εύκολη του μακεδονικού όχι και τόσο. Οι μακεδόνες υπάρχουν όπως υπάρχουν και ρουμάνοι και ελληνες και βούλγαροι και ιταλοί και τόσοι άλλοι και μέσα σε αυτούς υπάρχουν φασίστες πατριδολάγνοι αλλά και αναρχικοί και ελευθεριακοί και αριστεροί και απολίτικοι.Διαβάζω κάτι φαντασιακά τύπου δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχουν έθνη οκ μαζί και γω στην συζήτηση αλλά όλο αυτό να το οργανώσουμε και να το κάνουμε πράξη γιατί όσο το ευαγγελίζεσαι και το αναθέτεις στο..μέλλον, μένει εικασία και ισχυρισμός.Κάποιος ανέφερε παραπάνω για τον διγένη τον κυνικό ότι αυτή είναι η θέση της αναρχίας για το ζήτημα και ναι είναι μια πολύ ωραία αφήγηση που όμως δεν στέκεται σε καμία συζήτηση για το μακεδονικό εκτός και αν συζητάμε ονειροπόλοι μεταξύ μας και μόνο.

Το '92 πρωτοακούστηκε το σύνθημα Σ' ελλάδα τουρκία μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία και έκρυβε όλη την ουσία του θέματος όποιος νομίζει ότι στο σήμερα μπορεί να το αλλάξει και να το κάνει σ'ελλαδα τουρκία πουγουδουμία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία, καλό και τίμιο και ηθικό θα είναι να βρει καινουρια ονοματα για την ελλάδα και την τουρκία αντίστοιχης γελοιότητας με την πουγουδουμία  και να αρχίσει και αγώνα για την διάλυση των αντίστοιχων εθνών, και μην απαντήσει κάνεις ότι αυτό ήδη γίνεται γιατί θα βγάλει στόμα το πληκτρολόγιο και θα πιάσει τα γέλια.

α

από α 28/02/2018 2:41 μμ.


"μακεδονικό έθνος υπάρχει, κομμάτι αυτού φρόντισε να εκκαθαρίσει η αγία ελλαδίτσα για να διατηρήσει την ελληνική της καθαρότητα, και αυτό ζητάνε οι μακεδόνες, ζητάνε το όνομα τους και καλά κάνουν."

μακεδονικό έθνος φυσικά και υπάρχει αλλά είναι απλά ένα κατασκεύασμα σαν το ελληνικό. κατά τα άλλα ξεχνάς να αναφέρεις ότι οι μακεδόνες επίσης φρόντισαν να εκκαθαρίσουν τις περιοχές τους από κακούς έλληνες, ελληνόφονους, πατριαρχικούς όπως θες πες τους.

από αυτός που το πρωτοείπε 28/02/2018 5:09 μμ.


@12:16

Το σύνθημα "σε Ελλάδα-Τουρκία-Αλβανία" υπήρχε καιρό πριν. Η παραλλαγή με τη Μακεδονία ακούστηκε πρώτη φορά στο Χαλάνδρι, στην πορεία που έγινε μετά τον εμπρησμό της κατάληψης Πραπόπουλου, συγκεκριμένα εγώ το φώναξα πρώτος και δεν εννοούσα ότι συμφωνώ με τους φασίστες της fyrom. Απλά δεν ταιριάζει με το σύνθημα το "ΠΓΔΜ" και επιπλέον τσαντίζει τους ντοπιους φασίστες. Δε σημαίνει ότι θα ταυτιστώ με τους φασίστες της fyrom.

Οι Κούρδοι στους οποίους δείχνουμε αλληλεγγύη εφαρμόζουν το πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Αυτονομίας" το οποίο δεν περιλαμβάνει κανένα κράτος. Αυτόνομες κοινότητες ομοσπονδιοποιημένες ζητούν. Μάθε για τους Κούρδους και το εγχείρημά τους πριν προσπαθήσεις (όπως συνηθίζει η αριστερά) να τους καπελώσεις.

Υπάρχει Ελληνικό κράτος, Βουλγαρικό κράτος, Ρουμάνικο κράτος κλπ. Ελληνικό και Μακεδονικό έθνος υπάρχει  όπως υπάρχει Αλλάχ, Γιαχβέ, Σίβα, Όντιν και Σπάιντερμαν.
Το ζητημα του ονόματος ουδόλως αφορά τους καταπιεσμένους. Είναι ένα ζήτημα που το βάζουν οι φασίστες και τα κράτη που στηρίζουν.
Γι αυτό τελικά το "αποσκότισόν μου" που είπε ο φασιστοφάγος δεν είναι μόνο η πιο σωστή θέση από αναρχικής άποψης, είναι και η πιο ορθολογική.

από αρκουδιάρης 28/02/2018 7:55 μμ.


δεν θυμάμαι να συστήθηκα έτσι :-) χα χα

απλως ήθελα να αναδείξω την υποκρισία ορισμένων που στη πράξη δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα στον εθνικο αυτοπροσδιορισμό των σλαβομακεδόνων και προσπαθούν να μεταμφιέσουν τον καραμπινάτο οπορτουνισμό τους με... επαναστατικη φρασεολογία... για αρκούδες [εξου και το νικ αρκουδιάρης]

υγ: το σχόλιο για τους κούρδους ήταν ολα τα λεφτά. Συνεχίστε ετσι ορισμενοι. Θα δούμε ποιους θα δικαιώσει η ζωή με μαθηματικη ακρίβεια. ΒΤW σύντροφε, οπλα στον επαναστατικο σου ονειρεμένο παράδεισο παρέχουν οι αμερικανοι ιμπεριαλιστές. Μην ξεχνιομαστε. οχι τιποτε αλλο, αλλα διεκδικείς και την πατρότητα συνθημάτων... [εχει και η ιλαρότητα τα όριά της] για να τα διαστρεβλώσεις. Και δεν πιστεύω οτι εισαι τρολ, παναθεμά σε...

από διεθνιστής 28/02/2018 8:17 μμ.


Λίγο έλεος πια. Ο σχολιαστής από πάνω διεκδικεί την πατρότητα ενός συνθήματος ως αυτός που το πρωτοείπε σε μια πορεία για την Πραποπούλου τη στιγμή που η ιστορία του συνθήματος ξεκινάει σε μια εποχή που δεν υπήρχε καν κατάληψη Πραποπούλου. Ρε μην το καίτε τόσο ρε. Φτάνει.

από μια από το χωριό 28/02/2018 8:59 μμ.


απαντήθηκε το ερώτημα μου, οπότε έβαλα και μια τελεία.

έμαθα και κάτι χρήσιμο δεν υπάρχει εθνικότητα οπότε όλα αυτά τα κωλόχαρτα τα οποία 
χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας και γραφουν εθνικότητα τάδε
μπορούμε να τα σκίσουμε και να τρέξουμε αμέρινοι στα λιβάδια

ναι γνωρίζω τι ζητούν οι κούρδοι και πολύ καλά κάνουν, αλλά γνωρίζω και από ποιους το ζητάνε αυτό και μέσα σε ποιες συνθήκες, οπότε σε παρακαλώ πολύ λυπήσου την νοημοσύνη μου αυτή την λιγοστή
όσο για το αν οι αριστεροί καπελώνουν τον αγώνα των κούρδων ναι θα συμφωνήσω το κάνουν μιας και είναι εύκολο και αυτό, το δύσκολο και για την αριστερά είναι να πάρει θέση για το μακεδονικό εκεί κάνει αβαβα και μιλάει για γείτονες, για πγδμια για ό,τι άλλο εκτός από μακεδόνες, στην καλύτερη όλα αυτά, στην χειρότερη επικαλείται αλυτρωτισμό 

ορθολογιστική η άποψη του διογένη του κυνικού μάλιστα, μάλλον έχουμε μάθει διαφορετικά ελλήνικα,
αλλά μια στιγμή ... μια στιγμή μήπως δεν υπάρχει ελληνική γλώσσα;

από ο προλαλήσας 28/02/2018 10 μμ.


Αφού είναι έτσι βρές μια δημοσίευση με το σύνθημα προγενέστερη του Μάρτη του '08 που έγινε η πορεία για τον εμπρησμό του Πραπόπουλου.

από Προφορική μνήμη 01/03/2018 7:51 πμ.


Έχω την εντύπωση ότι το σύνθημα (ως παραλλαγή του "σε Ελλάδα-Τουρκία-Αλβανία") το φωνάζαμε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 στη Θεσσαλονίκη (υπήρχε δραστηριοποίηση διαφόρων ενάντια στον εθνικισμό).
Είχε γίνει και μια πορεία ενάντια στα γραφεία του ΛΑΟΣ (το 2005; 2006;) όπου φωναζόταν το σύνθημα - βέβαια η αφίσα που καλούσε στην πορεία δεν υπάρχει σε δημοσίευση, μήπως αυτό σημαίνει, με τη λογική του διεκδικητή της «πατρότητας» του συνθήματος, ότι η πορεία δεν έγινε;
Για όποια/οιν θυμάται, είχε βγει μια ωραία αφίσσα για την πορεία από την Υφανέτ, με κάτι πανηγυρίζοντες ελληναράδες με περικεφαλαίες.


Μας λένε ότι λέμε ότι λέει η χρυσή αυγή. Το abecedar εμείς το βγάλαμε; Κατά τ' άλλα δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα. Και από την άλλη ποιοί Αλβανοί και Σλάβοι είναι οι κάτοικοι της. Έχει Σέρβους, Ρουμάνους, Ρομά, Τούρκους, Έλληνες, Βλάχους, Βούλγαρους και είναι μια πολυεθνική κοινωνία. Σωβινιστές ή ρατσιστές του κερατά με αριστερό πρόσημο. Η χαρά του εθνικοσοσιαλισμού...

Υ.γ προς αρκουδιάρη κουίντο: Σταλινικέ, το νεομαρξιστής δεν πήγαινε σε εσένα, αλλά στο νεοαναρχικός αντιμαρξιστής χθεσινός αυτομονος μαρξιστής 26/02/2018 7:47 μμ. . Εκτός αν είσαι ο ίδιος και αυτοτρολάρεσαι ως συνήθως.

από η χωριάτα 01/03/2018 9:33 πμ.


ο άλλος από πάνω πασχίζει για τα πνευματικά δικαιώματα του συνθήματος ''σ'ελλάδα τουρκία μακεδονία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία'' και μετά έχει και άποψη για τους άλλους, που διεκδικούν αναγνώριση της ύπαρξης τους μέσα σε ένα σύστημα που υπάρχουν έθνη
(προσοχή μεταξύ του μπλεξίματος μπουτιών και της πολιτικής σκέψης) 

λύσε το μείζον θέμα του ποιος/α το πρωτοείπε 
και μετά προχωράμε απερίσπαστοι/ες σε όλα τα υπόλοιπα

*απαλεψιά, αυτή η μάστιγα

από ο προλαλήσας 01/03/2018 3:26 μμ.


Είναι βέβαιο ότι αν ακούστηκε το σύνθημα πριν το Μάρτη του '08 θα είχε δημοσιευτεί και αλλου (στα καθεστωτικά και "πατριωτικά" sites), όχι μόνο στο indymedia. Δε με ενδιαφέρει να αποδείξω την "πατρότητα" (αυθόρμητα μου βγήκε κατα τη διάρκεια της πορείας) του συνθήματος αλλά να αναδείξω του λόγους που φωνάχτηκε και δεν ήταν σίγουρα επειδή οι αναρχικοί γουστάρουν το κρατίδιο της πγδμ.
Επανέρχεσαι λοιπόν με οποιαδήποτε δημοσίευση, διαδικτυακή ή έντυπη σχετικά με το σύνθημα πριν τον 3/2008 για να αποδείξεις ότι δεν είναι όπως τα λέω ή ασχολήσου με τίποτε άλλο. Να κάνεις ένα λάθος δεν είναι ντροπή, να πουλάς τρέλα όταν δε μπορείς να στηρίξεις τα λεγόμενά σου, είναι.

από Διεθνιστης 01/03/2018 5:34 μμ.


Ούτε εσύ έχεις κάποιο τεκμήριο αυθεντικότητας για όσα λες. Παραθέτεις απλα το λόγο σου. Η ιστορία όμως δε γράφεται έτσι. Δε γράφεται με ανθρώπους που σε ενα φόρουμ βγαίνουν και λένε εγώ είπα πρώτος αυτο.  Κι εγω λοιπόν σου λέω πως εγώ το φώναξα πρώτος σε μια πορεία κατά της ολυμπιάδας το 2004 . Κάποιος άλλος θα πει ότι το φώναξε πρώτος στην αντι-σύνοδο του 2003 στην Θεσσαλονίκη. Και πάει λέγοντας. Ήταν εξαρχης αστεία η προσπαθεια να κατοχυρωθεί ένα σύνθημα με τέτοιο τρόπο το να ζητάς και ντοκουμέντα που αφου δεν αποδεικνύουν οτι δε φωνάχτηκε πριν κάπου αποδεικνύουν ότι το φώναξε κάποιος το 2008 σε μια πορεία για το Πραποπουλο είναι ακόμα πιο αστείο.  . Όχι άλλο κάρβουνο. Το σύνθημα αυτό υπάρχει ζωντανό στις μνήμες όσων το φωνάζουμε για τόσα χρόνια στους δρόμους και σε όποιον δεν αρέσει αυτό γιατί θέλει εσχάτως να ΠΓΔΜιζει να πιει νεομαρξιστικό ξυδάκι.

από έτερος αναρχοκαπαδόκης 01/03/2018 6:41 μμ.


το εν λόγω σύνθημα έχει φωναχτεί πολύ πριν το 2008, αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν και μάλιστα έλκει την καταγωγή του από τα μπλοκ της αυτονομίας και όχι τα δικα μας (της αναρχίας).

από ο προλαλήσας 01/03/2018 8:28 μμ.


Μην το κουράζουμε, όσο δεν φέρνετε στοιχεία απλά γελοιοποιείστε. Βρείτε απλά μια δημοσίευση πριν το 2008, στο indymedia, από το google, από εφημερίδες, απ'ότι θέλετε και μετά το συζητάμε. Οι αυτόνομοι έχουν ιστοσελίδες, περιοδικά, αφίσες, αρκετό υλικό να ψάξει κανείς και υπάρχει το σύνθημα σε αρκετά σημεία. Πουθενά όμως πριν το 2008. Συνεχίστε τα καραγκιοζιλίκια απερίσπαστοι, θα επιστρέψω μόλις παρουσιαστούν στοιχεία.

από καλημερούδια 02/03/2018 7:35 πμ.


νομίζεις ότι η ιστορία αρχίζει με την εμφάνιση του google και ειδικά η προφορική. Πες μας λοιπόν, αν και το «βραστούς βραστούς θα φάμε τους αστούς" φωνάζεται πριν το 2000, ψάξτο κι αν το βρείς, εδώ είμαστε να δούμε ποιός γελοιοποιείται τελικά.

από απατρις 02/03/2018 10:32 πμ.


Στοιχεια που να αποδεικνύουν ότι το φώναξες εσύ σε μια πορεία το 2008.  Ένα βίντεο , μια φωτογραφία κάτι. Γιατί ξέρεις μέχρι στιγμής είσαι απλά ένα nick name σε ενα φορουμ όπως όλοι μας βέβαια και θα μπορουσε οποιοσδήποτε να έχει φωνάξει αυτό το σύνθημα για πρώτη φορά οπουδήποτε. 
Και θα σου πω και το άλλο επειδή είσαι επαγγελματίας πονηρός γενικά . Το αν υπήρξαν καταγγεγραμμένα συνθήματα σε αφίσες ή αλλο έντυπο υλικό ή οχι δεν αποδεικνύει αν αυτά φωνάζονται ή όχι προφορικά σε πορείες ή αν γράφονται σε τοίχους γειτονιών κτλ .  Θα πρεπε να ναι αυτονόητο αυτό όχι να το συζηταμε με τέτοιους ευτελής όρους. 

Τώρα δεν αμφιβάλω ότι εσύ όντως πιστεύεις ότι μπορεί να το φώναξες πρώτος κάπου . Έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ότι είσαι ο πρώτος που έχει φωνάξει το οτιδήποτε. Αλλά κάνε μας τη χαρη μη μας καις τον εγκεφαλο. Σου είπε και κάποιος πιο πάνω αμα αυτό σου χαλάει τη νεομπολσεβίκικη προπαγάνδα σου ξυδακι.

από nikoj 16/05/2018 4:43 μμ.


Αφού απ' ότι φαίνεται το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής χώρας πάει προς λύση, δεν είναι ώρα να λυθεί οριστικά και το ζήτημα της πατρότητας του ιστορικού συνθήματος; Χαλανδραίε, μην μας κρατάς σε αγωνία. Βγάλε το ντοκουμέντο.

Εν τω μεταξύ, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, το ελληνικό κράτος συσφίγγει τη συμμαχία του με το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ και αναδεικνύεται εκτός από τον καλύτερο πελάτη και σε προνομιακό ορμητήριο και στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. 

Επ' ευκαιρίας: ρε συ ανάρχα που έσπευσες πρώτος πρώτος να σχολιάσεις την παρούσα ανάρτηση, που ακριβώς τα έγραφε αυτά που λες η Ταξική Αντεπίθεση;

Γιατί εγώ αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη Σαλονίκη, αυτά που ακολουθούν διάβασα στο μπλογκ τους. Πλάκα μας κάνεις;

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΪΚΗ: ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Σημασία δεν έχει το είδος του αίματος, αλλά το αν είσαι απ’ αυτούς που το πίνουν

ή απ’ αυτούς που τους το πίνουν…

Η πρόσφατη αναθέρμανση το Μακεδονικού ζητήματος, έπειτα από πρωτοβουλία του ΟΗΕ (δηλαδή του ΝΑΤΟ, δηλαδή των ΗΠΑ) έφερε στην επιφάνεια ένα από τα ζητήματα μέσω του οποίου η ντόπια αστική τάξη και το κράτος της από το 1992 κι έπειτα, επέδειξαν -πάνω στα συντρίμμια του τείχους του Βερολίνου και μέσα στο αίμα του πολεμικού σφαγείου στη Γιουγκοσλαβία- τον αναβαθμισμένο ρόλο τους στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, στον κόσμο της “νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων” που ερχόταν μαζί με το ψευδεπίγραφο “τέλος της ιστορίας”…

Σήμερα, μετά από μια εικοσιπενταετία, με τον ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό να έχει επεκτείνει τις οικονομικές κτήσεις του και τις στρατιωτικές βάσεις του στην ανατολική Ευρώπη, με τις περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις -από την Ουκρανία μέχρι την Συρία και την Υεμένη- να πυκνώνουν τα σύννεφα ενός ενδεχόμενου γενικευμένου πολέμου, οι σχεδιασμοί και οι αναγκαιότητες κυρίως των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, δείχνουν να επιβάλουν την οριστική επίλυση του ζητήματος της επίσημης αναγνωρισμένης ονομασίας του γειτονικού κράτους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM).

Αναγκαιότητες που επιταχύνονται μετά και από την επίτευξη συμφωνίας της Σερβίας με την Ρωσία, σχετικά με την εγκατάσταση ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην επικράτεια της. Μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους σχεδιασμούς των νατοϊκών πάτρωνων της- επιδιώκει να καρπωθεί τα όποια πολιτικά οφέλη από την επίτευξη συμφωνίας.

Και αν στη FYROM, ο “εκσυγχρονιστικός ρεαλισμός” της πλήρους πρόσδεσης στους ευρωατλαντικούς-ευρωενωσίτικους μηχανισμούς φαίνεται να επισκιάζει τις ανιστόρητες αλυτρωτικές ιαχές περί γνήσιων απογόνων του Μεγαλέξανδρου, στην Ελλάδα, οι εξίσου ανιστόρητες εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες ιαχές των συλλαλητηρίων του ’92 (“Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, “στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια”, “η λύση είναι μια, σύνορα με τη Σερβία”) -μέσα από τον “ρεαλισμό” που διαμορφώθηκε με τη δεδομένη υποβάθμιση στον διεθνή καπιταλιστικό καταμερισμό- φαντάζουν πλέον, για το πλειοψηφικό πολιτικό προσωπικό της ντόπιας αστικής τάξης, σαν ανομολόγητες γραφικότητες του πρόσφατου “ένδοξου” παρελθόντος.

Το συλλαλητήριο “για την ελληνικότητα της Μακεδονίας” στη Θεσσαλονίκη στις 21.1.18 αντικειμενικά λειτούργησε ως έναυσμα επανασυσπείρωσης για όλο το ακροδεξιό-φασιστικό-εθνικιστικό σκυλολόι. Με τον -υπό αστυνομική κάλυψη- εμπρησμό του διατηρητέου κτιρίου της κατάληψης Libertatia και τη θρασύδειλη επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο από νεοναζί και φασιστοχούλιγκανς (όπως πάντα με την κάλυψη των μπάτσων), αποδείχθηκε για άλλη μια φορά εξόφθαλμα ότι ο εθνικισμός, ο φασισμός δεν είναι ποτέ γραφικός, αλλά πάντα εχθρός μας.

Ιστορικά για τον ελληνικό εθνοκρατικό σχηματισμό, το Μακεδονικό ζήτημα αποτέλεσε συστατικό στοιχείο για τη συγκρότηση του, και σημαδεύτηκε στην επικράτεια του από τον απηνή διωγμό και καταπίεση της σλαβομακεδονικής μειονότητας, η οποία και ενίσχυσε σημαντικά τόσο την Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά της διάρκεια της Κατοχής (1941-44) όσο και ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της τρίχρονης λαϊκής Επανάστασης (1946-49), τις γραμμές του ΔΣΕ. Όσον αφορά δε την “ιστορική αλήθεια” που συχνά πυκνά και ανιστόρητα επικαλείται η πατριδεμπορία τόσο από τα δεξιά όσο και από τα “αριστερά”, το ακόλουθο απόσπασμα από τα “Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα -λογοτεχνικού ογκόλιθου της ελληνικής “εθνικής αφήγησης” και προγιαγιά του “μακεδονομάχου” Αντώνη Σαμαρά- είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό: “Ήταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνικοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω από το βαρύ ζυγό των Τούρκων. Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτά από σλαβικά και ελληνικά ανακατεμένα με τούρκικα. Όπως και στα βυζαντινά χρόνια, οι πληθυσμοί ήταν ανακατωμένοι τόσο που δύσκολα ξεχώριζες Έλληνα από Βούλγαρο, τις δύο φυλές που κυριαρχούσαν. Εθνική συνείδηση έχουν μόνο τη μακεδονίτικη”.

Ενάντια στον “ρεαλισμό” και τις “λύσεις” που επιβάλει –με τη διπλωματία ή με τα όπλα- ο ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός, ενάντια σε κάθε πολεμοκάπηλο φασισμό-εθνικισμό-αλυτρωτισμό και από τις δύο πλευρές των συνόρων, η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) ενώνει τη φωνή της με κάθε προλεταριακή-αντικαπιταλιστική, με κάθε διεθνιστική-αντιιμπεριαλιστική φωνή που αντιστέκεται και αγωνίζεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως τα Σκόπια και όλα τα Βαλκάνια για

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia, τον ΕΚΧ Σχολείο, σ’ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη που στις 21.1 βρέθηκαν στο δρόμο και τις δομές Αγώνα, αντιμέτωποι με νεοναζί, φασιστοχούλιγκανς (όπως πάντα με την κάλυψη των μπάτσων) και όλο το εθνικιστικό σκυλολόι. Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 22.1 που διώκονται με 7 πλημμελήματα και 1 κακούργημα. 

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License