Ανακοίνωση του Ε.Κ.Χ. Σχολείο για την επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Χ. Σχολείο για την επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα

Το απόγευμα της 25ης Φλεβάρη, νεοναζί της χρυσής αυγής επιτέθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Αποτέλεσμα της εν λόγω επίθεσης ήταν ο – σοβαρός μεταξύ άλλων – τραυματισμός ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, καθώς και η πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στη Φαβέλα – και οι όμοιοί τους – ίσως να νομίζουν πως κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που συμμετέχει σε χώρους ελευθερίας. Ίσως πάλι να νομίζουν ότι κατάφεραν να φοβίσουν όσους και όσες στηρίζουν εγχειρήματα που αντιμάχονται το φασισμό, προωθώντας αξίες και ιδανικά ξένα προς τις στενόμυαλες αφηγήσεις τους που σπέρνουν το μίσος και το φόβο για το διαφορετικό.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι εκεί για να τους προσπεράσει. Η απτή πραγματικότητα του κόσμου και των σχέσεων αλληλεγγύης, η απτή πραγματικότητα της μάχης της ζωής ενάντια στο θάνατο θα τους θάψει μια και καλή στο βαθύτερο – και ασχημότερο – ντουλάπι της ιστορίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License