10 Μάρτη Βαλκανική Αντιεθνικιστική-Αντιφασιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη / Αλληλεγγύη απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις

Καλούμε στις 10 Μάρτη στην αντιεθνικιστική-αντιφασιστική πανβαλκανική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη / Αλληλεγγύη με τη κατάληψη Λιμπερτάτια Οι φασιστικές επιθέσεις συνεχίζονται, με πρόσφατες, την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, την δολοφονική εισβολή στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα και την εμπρηστική απόπειρα στην Κατάληψη Παναιτωλίου, που απέτυχε με την αποτελεσματική εγρήγορση των συντροφισσών και συντρόφων της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου. Η έξαρση της φασιστικής απειλής επιτάσει τον μαζικό μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα και την άμεση αντεπίθεση.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

 

Τα σύνορα και η επικράτεια του ελληνικού κράτους είναι μια διαρκής εμπόλεμη ζώνη. Ως φορέας του καπιταλιστικού επεκτατισμού το ελληνικό κράτος από τη σύστασή του είναι παράγοντας πολέμου στα Βαλκάνια, τη Μ.Ανατολή και όπου επιχειρούν στρατιωτικά και οικονομικά οι κυρίαρχες διακρατικές συμμαχίες. Από τη δεκαετία του '90 το ελληνικό κεφάλαιο έχει εγκατασταθεί πέρα από τα βόρεια σύνορα, στην ευρύτερη περιοχή την οποία αντιλαμβάνεται ως περιφέρειάς του προς οικονομική εκμετάλλευση. Στους ίδιους τόπους από τους οποίους άντλησε φτηνή εργατική δύναμη.

Στα σύνορα και την επικράτεια του ελληνικού κράτους βασανίζονται, φυλακίζονται και δολοφονούνται χιλιάδες κατατρεγμένοι από τον πόλεμο και την ανέχεια, αποτελέσματα της καπιταλιστικής λεηλασίας. Ο πόλεμος διεξάγεται εδώ και αποτελεί μόνιμη συνθήκη.

Ο εθνικισμός είναι το λάδι στην πολεμική μηχανή του κράτους και στρέφεται ενάντια στους καταπιεσμένους, στους απόκληρους αυτού του κόσμου και στους εχθρούς του κρατιστικού καθεστώτος. Είναι το συγκολλητικό υλικό στους φράχτες που υψώνουνε τα κράτη. Αυτό ακριβώς κατέδειξαν και οι πρόσφατες εθνικο-φασιστικές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, μιας εστίας κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αντίστασης. Ο φασισμός δεν βρήκε απλά μια ευκαιρία σ'αυτήν την μάζωξη για να δράσει. Αντιθέτως, έχει βαθιά τις ρίζες του μέσα στο εθνικιστικό υπόστρωμα του ελληνικού κράτους, που ξαναβγαίνει στην επιφάνεια στην τρέχουσα συγκυρία. Ο εθνικισμός αποτελεί θεμέλιο όλου του καθεστωτικού φάσματος, από την ακροδεξιά μέχρι τις «προοδευτικές δυνάμεις». Από τη συμμετοχή της Κωσταντοπούλου και το φλερτάρισμα της ΛΑΕ με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, στην υπεράσπιση της «ελληνικότητας της μακεδονίας» από το ΚΚΕ, μέχρι το ξέπλυμα της φασιστικής βίας από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη, ο οποίος με τη δήλωσή του ότι ο εμπρησμός της Libertatia ήταν αποτέλεσμα διαμάχης μεταξύ χουλιγκάνων, σιγόνταρε τη φασιστική δράση ενάντια στους αγωνιζόμενους.

Η μαζική μαχητική παρουσία μας στο δρόμο όποτε και όπου οι φασίστες επιχειρούν να πάρουν έδαφος είναι αναγκαία. Σε αυτό το πνεύμα οργανώθηκε η αντιφασιστική-αντικρατική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαμε στις 4 Φλεβάρη στην ΑΘήνα, απέναντι στο νέο εθνικο-φασιστικό συλλαλητήριο.

Χαιρετίζουμε τις συντρόφισσες και συντρόφους της Κατάληψης Εμπρός, που με την αγωνιστική τους στάση απέκρουσαν αποτελεσματικά την επίθεση των φασιστών στις 4η Φλεβάρη.

Οι φασιστικές επιθέσεις συνεχίζονται, με πρόσφατες, την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, την δολοφονική εισβολή στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα και την εμπρηστική απόπειρα στην Κατάληψη Παναιτωλίου, που απέτυχε με την αποτελεσματική εγρήγορση των συντροφισσών και συντρόφων της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου. Η έξαρση της φασιστικής απειλής επιτάσει τον μαζικό μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα και την άμεση αντεπίθεση.

 

Καλούμε στις 10 Μάρτη

στην αντιεθνικιστική-αντιφασιστική πανβαλκανική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
12 πμ Καμάρα

 

Αλληλεγγύη με τη κατάληψη Λιμπερτάτια

 

 

Κατάληψη GARE

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License