ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ- ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΥΠΑ

 Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτόν τον ιδιότυπο διαχωρισμό των γυναικείων φυλακών και την απομόνωση των γυναικών μεταξύ μας. Ότι πάρθηκε πίσω,  θα ανακαταληφθεί!!!!  

Μετά τα γεγονότα στις 28/2 (https://athens.indymedia.org/post/1584590/ ) που ισοπεδώθηκε κάθε απόπειρα ίντριγκας και σαμποταρίσματος του αγώνα μας, η υπηρεσία της φυλακής ανέλαβε να πάρει την ρεβάνς. 
Αιφνιδιαστικά χώρισε τις γυναικείες φυλακές κλειδώνοντας τις κιγκλιδες και διαχωρίζοντας τον 1ο όροφο και το ισόγειο.

Όλα αυτά που κερδίσαμε με την μεγάλη κινητοποίηση πριν δύο χρόνια για την εκδίωξη των χρυσαυγιτων κρατούμενων και την παραχώρηση του χώρου στις γυναίκες κρατούμενες,  χάθηκαν  (προς το παρόν! ) εν μια  νυκτί.  

Από χθες οι δεσμοφύλακες έσπασαν την φυλακή στα δύο,  στο όνομα της ασφάλειας υπο τον φόβο νέου επεισοδίου. 
 Τώρα υπάρχουν 73 κρατούμενες στον επάνω όροφο και 49 στο ισόγειο με τις δεύτερες να έχουν βρεθεί εγκλωβισμένες από τις μεθοδεύσεις της υπηρεσίας. 
Μάλιστα αρκετές από όσες υπέγραψαν το χαρτί της Παναγιώτας Ρούπα με υπογραφή «οι κρατούμενες από το ισόγειο» , την αμέσως επόμενη μέρα πήραν πίσω τις υπογραφές τους καθώς είτε δεν ενημερώθηκαν ακριβώς για το περιεχόμενο του κειμένου, είτε γιατί εξαναγκάστηκαν. 
Όπως έχει άλλωστε συμβεί και στο παρελθόν,  όταν 50 κρατούμενες υπέγραψαν κείμενο θεωρώντας ότι πρόκειται απλώς για αποχή συσσιτίου και μάλιστα τριήμερου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην τότε απεργό πείνας Πολα Ρούπα,  ενώ τελικά διαπιστώθηκε μέσο της δημοσιοποίησης του , ότι το εν λόγο κείμενο αναφέρονταν σε απεργία πείνας 50 κρατούμενων , με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα οι υπογραφές να παρθούν πίσω και να μημ γίνει τίποτα από τα δυο .

Προφανώς η υπηρεσία γνωρίζοντας την δυναμική που αναπτύσσει η Επιτροπή Αγώνα στα πλαίσια της  κινητοποίησης ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, εφαρμόζει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» .

Παράλληλα το ίδιο βράδυ στις 28/2 πραγματοποιήθηκε έρευνα από την υπηρεσία σε όλη την φυλακή. Δεν γνωρίζουμε τι βρέθηκε και τι δεν βρέθηκε,  το μόνο σίγουρο είναι ότι το δίκιο του συλλογικού αγώνα τσακίζει τους λοστούς και τα ψέμματα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συνέβησαν τη στιγμή που ο απεργός πείνας και δίψας Ντίνος Γιαγτζογλου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση,  εν αναμονή της απόφασης της ΚΕΜ.

Όλα αυτά είναι μια μεθοδευμένη κατασταλτικού τύπου επιχείρηση που στόχο έχει να ανακόψει την δυναμική των κινητοποιήσεων μέσα στις φυλακές. 

Όσο αφορά το νέο παραλήρημα της Πολας Ρούπας στο ενυπόγραφο κείμενο της για τα τελευταία γεγονότα,  φαίνεται πως οι πολλές «συναντήσεις» του κεφαλιού της με τον τοίχο,  θόλωσαν (για άλλη μια φορά)  την κρίση της , μπερδεύοντας την αλήθεια με αυτά που ΘΑ ΗΘΕΛΕ να είναι αλήθεια. 

 Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε αυτόν τον ιδιότυπο διαχωρισμό των γυναικείων φυλακών και την απομόνωση των γυναικών μεταξύ μας.

Ότι πάρθηκε πίσω,  θα ανακαταληφθεί.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License