[Ξάνθη] Ανάληψη ευθύνης

Το βράδυ της Τετάρτης 28/2 περίπου 15 συντρόφισσες και σύντροφοι βγήκαμε στην πόλη της Ξάνθης βάφοντας με σπρέυ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καταλήξαμε στα δικαστήρια τα οποία σπάσαμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Κ. Γιαγτζόγλου.

Τον αναρχικό κρατούμενο Κ. Γιαγτζόγλου απήγαγαν και μετέφεραν με βία στις φυλακές της Λάρισσας στις 24 Φλεβάρη 2018 ομάδες των ΕΚΑΜ, ενώ βρισκόταν ήδη σε απεργία πείνας. Την επόμενη μέρα ξεκίνησε και απεργία δίψας με αίτημα τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ η ΚΕΜ έπαιζε τη ζωή του στα ζάρια καθυστερώντας την απόφασή της, άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά τόσο μέσα όσο και έξω από τις φυλακές. Από την εξέγερση που έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού αμέσως μετά την απαγωγή του, μέχρι τις πολύμορφες δράσεις που έγιναν εκτός φυλακής. Δόθηκε έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όταν το κράτος και οι μηχανισμοί του εξαντλούν την εκδικητικότητά τους απέναντι σε φυλακισμένους αγωνιστές, θα μας βρίσκουν απέναντί τους πιο λυσσασμένους από ποτέ. Κανένας πολιτικός κρατούμενος δεν είναι μόνος του στα χέρια τους.

Το κράτος μέσα από αυτή την αντιμετώπιση της απεργίας πείνας/δείψας δεν θέλει μόνο να επιτεθεί στον σύντροφο. Θέλει να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού σε όλους. Να περιθωριοποιήσει, να ποινικοποιήσει και να καταστείλει κάθε πτυχή επαναστατικής δράσης, να εξουδετερώσει την οποιαδήποτε μορφή αντίστασης και αλληλεγγύης.

Έτσι το βράδυ της Τετάρτης 28/2, περίπου 15 συντρόφισσες και σύντροφοι βγήκαμε στην πόλη της Ξάνθης βάφοντας με σπρέυ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καταλήξαμε στα δικαστήρια τα οποία σπάσαμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο Κ. Γιαγτζόγλου. Μπορεί εν τέλη η ΚΕΜ να αποφάσισε τη μεταφορά του στις φυλακές του Κορυδαλλού, αλλά αυτό έγινε προφανώς στο πλαίσιο που επιθυμεί το αστικό κράτος και οι θεσμοί της εξουσίας, με προσανατολισμό την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ και την διάσπαση φυλακισμένων συντρόφων ανά την Ελλάδα.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές.

Κρεμάλα στους τρομοκράτες Παπαδήμο, Τσίπρα, Καμμένο, Σαμαρά και Παπανδρέου.

Αναρχικοί/αναρχικές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License