post image

 

Κάλεσμα για την αντιφασιστική διεθνιστική πανβαλκανική πορεία στην Θεσσαλονίκη
 

Σάββατο, 10 Μαρτίου
11:00 Προ-Συγκέντρωση στην Κατάληψη της Libertatia
12:00  Καμάρα

Μετά από μια έντονη περίοδο εχθρότητας και επιθέσεων σε καταλήψεις από κρατικούς και φασίστες (Termita, Empros, Karagiannh, Panetoliou, Anw Katw, Favela) είναι σαφές ότι οι καταλήψεις είναι πάντα ένας κύριος στόχος για τους εχθρούς της ελευθερίας. Ιδιαίτερα μετά τη μαζική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και το εθνικιστικό παραλήρημα για τη Μακεδονία, οι νεοφασιστές αποφάσισαν ότι έχουν υποστήριξη και άρχισαν να επιτίθενται με τo μίσος ως όπλο τους.
Είναι κοινότοπο μετά από αυτά τα εθνικιστικά ζητήματα και τις αλληλεπιδράσεις, η διάδοση του δεξιού εξτρεμισμού λόγω της κοινωνικής νομιμοποίησης που τυγχάνει. Αισθανόμαστε καταληψίες υπεύθυνοι για τη βελτίωση του κινήματος των καταλήψεων και όχι μόνο και πιστεύουμε ότι πρέπει να δώσουμε άμεσες απαντήσεις σε αυτές τις ενέργειες και επιθέσεις.
Πρέπει να τους κάνουμε να κατανοήσουν ότι δεν δεχόμαστε τις πρακτικές τους, την παρουσία τους και οτι αυτοί θα πρέπει να φοβούνται, όχι εμείς. Για να μην τους δώσουμε ούτε μια ίντσα  δημόσιου χώρου και  παρουσίας, πρέπει να αυξήσουμε την δυναμική και τη σημαντικότητα των απελευθερωμένων χώρων(στεγαστικές καταλήψεις η όχι, τόποι συνάντησης, αυτο-οργανωμένες δομές κ.λπ.)
Δεν πρέπει ποτέ να εφησυχαζόμαστε  γιατί πάντα θα επιτήθενται … πάντα θα προσπαθούν να εξαφανισουν και να κατεδαφίσουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν, κάτι παράξενο, κάτι που φοβούνται. Δομές που προσπαθούν να ενώσουν και να μην χωρίσουν ανθρώπους ανά φύλο ή εθνικότητα, ηλικία ή τάξη κλπ.
Καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος τους που βασίζεται σε ψέματα, εξαπάτηση και μίσος θα πέφτει κάθε φορά που μας αντιμετωπίζουν. Όλοι τους υπηρέτες του καπιταλισμού και των χρημάτων. Κρύβοντας την απληστία τους πίσω από τις δημοκρατικές ή καλοπροαίρετες πατριωτικές ιδεολογίες …
Γεμίζουμε αηδία βλέπωντας  αυτό το Matrix, αυτό το παράδοξο θέατρο και τους μαριονετίστες που κινούν τα σχοινιά στο παγκόσμιο σκηνικό. Βλέπουμε την κυβέρνηση που προσπαθεί να πείσει τόσους όσους οτι εργάζεται για το καλό αυτής της γης και οτι θέλει να δώσει λύση σε μια καλή γειτνίαση με την Μακεδονία και δεν λένε σε κανέναν για το αγωγό αερίου που πρέπει να περάσει από τη Μακεδονία και την Αμερική που προσπαθεί να σαμποτάρει τη Ρωσία και γι ‘αυτό πιέζει την Ελλάδα να διορθώσει τα πάντα με τους γείτονες, ώστε να μπορούν να αποδεχθούν τη Μακεδονία στην παγκόσμια κλίκα τους.
Βλέπουμε τους ανθρώπους εδώ να διαμαρτύρονται στους δρόμους για ένα όνομα και μια κληρονομιά ενός ιμπεριαλιστή μαζικού δολοφόνου, του λεγόμενου μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι άνθρωποι που δαγκώνουν κάθε δόλωμα και αποσπούνται συνεχίζοντας να αγνοούν απερίσκεπτα το τι γίνεται πίσω από τις κουρτίνες, επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ή τα φοβούνται.
Παρόλα αυτά, θα αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε επιθέσεις σε αυτοοργανωμένες δομές και συντρόφουςκαι δεν θα αφήσουμε όλα αυτά χωρίς απάντηση. Κανείς δεν θα καταφέρει να κάμψει τη βούληση και τις πεποιθήσεις μας. Σας αφήνουμε στην άγνοιά σας και στο μίσος σας και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο μαχητικό αύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ
ΕΑΝ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΕΝΑΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

ROSA DE FOC

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License