Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί την παράσταση «Ο Τελευταίος Αντάρτης»

Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί την παράσταση «Ο Τελευταίος Αντάρτης» και τον 93χρονο αγωνιστή (και πρωταγωνιστή της) Τάκη Σάντρα.

 

Με τον τίτλο «Ανατριχιαστική δήλωση επιζώντα συμμορίτη του Ζαχαριάδη», στην επίσημη ιστοσελίδα της, (http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anatrichiastikh-dhlwsh-epizwnta-summorith-tou-zachariadh) η ναζιστική-εγκληματική  οργάνωση, στοχοποιεί την παράσταση «Ο Τελευταίος Αντάρτης» και τον 93χρονο αγωνιστή (και πρωταγωνιστή της) Τάκη Σάντρα.

Με εκφράσεις βγαλμένες από ναζιστικά εγχειρίδια (« εγκληματική ιδεολογία, «εγχώριοι μπολσεβίκοι», «λέπρα του μπολσεβικισμού») το κείμενο της Χρυσής Αυγής στοχοποιεί τον «υπέργηρο μπολσεβίκο» για απόσπασμα από τις δηλώσεις του, σε συνέντευξη σε εφημερίδα,  αναφερόμενος στα  χιλιάδες εγκλήματα της  Λευκής Τρομοκρατίας στη χώρα μας : «Να ‘χε σφάξει όλη την αντίδραση. Δεν ήσουν αντίδραση σαν άνθρωπος, ήσουν προδότης».

Τα εγκλήματα της Λευκής Τρομοκρατίας στη χώρα μας, που είχε εξαπολύσει το καθεστώς, αμέσως μετά τη Βάρκιζα, αξιοποιώντας και χρηματοδοτώντας τους πρώην ταγματασφαλίτες, αποτελούν την πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.

Ο ίδιος ο Τάκης Σάντρας ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, την ημέρα (1 Μάρτη του 1947) που στο τάγμα του δολοφονήθηκαν, μέσα σε λίγες ώρες, εν ψυχρώ 500 «αντιφρονούντες» , συνάδελφοί του. Ένα έγκλημα που ακόμη και σήμερα παραμένει «κλειστός φάκελος» για το Υπουργείο Αμύνης.

Ο Τάκης Σάντρας δεν έκανε μια ιδεολογική/πολιτική δήλωση. Αλλά μια δήλωση με βάση το θυμικό. Δικαίωμα που έχει κερδίσει με το ίδιο του το αίμα, όντας δις καταδικασμένος σε θάνατο (για απόδραση από τη Μακρόνησο), πολλαπλά βασανισμένος, εξορισμένος και  παρτιζάνος του ΔΣΕ . Και το κυριότερο: επιζών και μάρτυρας από μια περίοδο, όπου τα ιδεολογικά αδέρφια της Χρυσής Αυγής, στη διάρκεια της Κατοχής και στη συνέχεια, έσπειραν το θάνατο και τη φρίκη στη χώρα.

700.000 νεκροί ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο λαός μας.

Ο Αγώνας της Μνήμης απέναντι στη Λήθη και την παραχάραξη δεν σταματάει ποτέ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License