Η φεμινιστική διαμαρτυρία στην Μαδρίτη

Φωτογραφίες από τη φεμινιστική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα 8-3-18 στην Μαδρίτη με τεράστια συμμετοχή.

post image

Την παγκόσμια ημέρα των αγώνων των γυναικών τίμησαν σήμερα γυναίκες και άνδρες όλω των ηλικιών στο κέντρο της Μαδρίτης. Καθόλη την διάρκεια της ημέρας, οι γυναίκες ήταν στους δρόμους. Δεν πήγαν στις δουλείες τους, δεν μπήκαν στα μαθήματα των σχολών τους/σχολείων τους, δεν καθάρισαν τα σπίτια τους, δίνοντας έτσι στον κόσμο ένα μάθημα ότι χωρίς τις γυναίκες, ο κόσμος θα καταστραφεί.Περισσότερες από 5.000 γυναίκες συμμετείχαν στην φεμινιστική απεργία από το ξημέρωμα της 8 Μάρτη καθώς επίσης, απέφυγαν τις αγορές για να δείξουν την επίδραση που έχουν απέναντι στην οικονομία. Βασικό σύνθημά τους: "If we stop, the world stops". Το επίσημο κάλεσμα ήταν στις 19.00 αλλά από το πρωί πραγματοποιούνταν διαμαρτυρίες έξω από τα πανεπιστήμια και σε κεντρικούς δρόμους καθώς επίσης μπάτσοι προσπάθησαν να σπάσουν την συγκέντρωση τις πρωινές ώρες χωρίς επιτυχία. Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές παρευρέθηκαν στην απογευματινή πορεία δίνοντας μια καλή απάντηση στο κυβερνών κόμμα που υποστήριζε ότι η κινητοποίηση αυτή είναι πιο πολύ για τη φεμινιστική ελίτ παρα για πραγματικές γυναίκες με καθημερινά προβλήματα. 

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Οι ίδιες γυναίκες αύριο θα πάνε κανονικά στη δουλεία τους και θα επιστρέψουν στο πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα που τις κυριαρχεί. Δεν αρκεί μόνο να βγαίνουμε στους δρόμους όταν είναι η παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων μας και να ανεβάζουμε ιστορίες στα social media με hashtags. Ο αγώνας είναι καθημερινός και διαρκής. Δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Ο φεμινισμός δεν είναι μόδα και όλες οι γυναίκες μαζί, πρέπει να εμποδίσουμε το γυναικείο κίνημα να γίνει ένα είδος εκμετάλευσης και εμπορευματοποίησης. Ο αγώνας των γυναικών στο Κουρδιστάν, στην Παλαιστίνη, στο Ιράν, είναι αγώνας που όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε γιατί είναι ένας πραγματικός αγώνας ενάντια στην πατριαρχία. Στις γυναικείες φυλακές της Ελλάδας επίσης, οι γυναίκες μάχονται ενάντια στο σύστημα παρά τις άθλιες συνθήκες επιβίωσης. 

Στην πολύ σημαντική περίοδο που διανύουμε είναι βασικό συστατικό της εξέγερσης η γνώση. Δυστυχώς, σε χώρες όπως η Ισπανία όπου δεν αντιμετωπίζει το προσφυγικό, ο αγώνας των γυναικών του Afrin για παράδειγμα είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Δεν είναι λίγες οι κοπέλες και στην Ελλάδα που παρά τα τόσα ακούσματα για πρόσφυγες και πόλεμο δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει με τον γυναικείο αγώνα.  

Η διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Μαδρίτη αλλά και στην Βαρκελώνη είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο καθώς ήταν πραγματικά τεράστιες. Ωστόσο η προπαγάνδα βρίσκεται πάντα στη γωνία και μας περιμένει. 

Que viva la lucha de las mujeres!
(Να ζήσει ο αγώνας των γυναικών)
Con ropa sin ropa mi cuerpo no se toca!
(Με ρούχα,χωρίς ρούχα,το σώμα μου δεν το αγγίζεις)
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ROJAVA ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ 
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Εικόνες:

από Fkjgg 09/03/2018 9:32 μμ.


Με νεους υπολογισμους, ηταν περισσότεροι απο 6.000.000 διαδηλωτες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License