Μήνυση κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο

Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για την «απρόκλητη» - όπως υποστηρίζει η ίδια - επίθεση που δέχθηκαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης, όπου διαδήλωσαν μέλη συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στη μήνυσή τους, την οποία υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζητούν την ποινική δίωξη των διαδηλωτών που "πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια", κατά τα οποία - όπως αναφέρουν - τραυματίστηκαν έξι συνάδελφοί τους. Προς τούτο οι μηνυτές προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε τα γεγονότα και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, προκειμένου να υπάρξει ταυτοποίησή των δραστών.

Ζητούν, δε, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και εις βάρος ανώτερων αστυνομικών (για παράβαση καθήκοντος και έκθεση), διότι, σύμφωνα με τους μηνυτές, άφησαν ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους τους που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο των επεισοδίων. "Κατά τις εσωτερικές διαταγές είχαν αρμοδιότητα να μας δώσουν εντολή να επέμβουμε, αλλά δεν το έπραξαν", αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

Της κατάθεσης της μήνυσης, προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μελών της Ένωσης μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License