Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις στην Αθήνα, τώρα

Εδώ ανεβάζουμε την τρέχουσα ενημέρωση για την κατασταλτική επιχείρηση

Στις 6:15 μια μικτή δύναμη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλιτών εισέβαλε στην Κατάληψη GARE. Δέκα λεπτά αργότερα ξεκίνησε επιχείρηση στην Κατάληψη Ματρόζου της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου. Υπάρχει έντονη κινητικότητα μπάτσων στη γειτονιά των Εξαρχείων. Ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες εισβολές σε Εξάρχεια και Κουκάκι.
Να σημειώσουμε ότι οι δυο καταλήψεις που χτυπιούνται αυτή τη στιγμή συμμετείχαν στη Παμβαλκανική Διεθνιστική-Αντοφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την Κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Μάρτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ (δεξιά κι αριστερά) ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ

από Αναρχικές /οί 12/03/2018 6:51 πμ.


Αυτή τη στιγμή γίνεται επιχείρηση από τους μπάτσους, για την εκκένωση της Ματρώζου 45, στο Κουκάκι.
ΜΑΤ, ΟΠΚε και πυροσβεστικά βρίσκονται ακριβώς απ'έξω και λένε στις συντρόφισσες και τους συντρόφους να βγουν από το κτήριο.
Καλείται άμεσα κόσμος για αλληλεγγύη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ/ΟΣ ΜΟΝΗ/ΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Από στιγμή σε στιγμή οι μπάτσοι θα μπουν στην κατάληψη. Συνέλλαβαν και χτύπησαν ένα σύντροφο και μια συντρόφισσα της κοινότητας του Κουκακίου που προσέτρεξαν έξω από την κατάληψη.
Οι πολιορκούμενοι σύντροφοι καλούν τώρα κόσμο στο Κουκάκι, έξω από τις καταλήψεις Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 18 και Αρβάλη.

από α 12/03/2018 7:01 πμ.


πρασινοι και μπλε μπάτσοι έξω από τη Ζαΐμη.δεν μπορουσαμε να πλησιάσουμε πιο κοντά λόγω των πολλών ασφαλιτων.μαλλον την εκκενώνουν..

από Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου 12/03/2018 7:03 πμ.


ΕΚΚΕΝΩΣΗ στη Ματροζου 45 τωρα στο κουκακι. αναγκη για κοσμο. εχει απεξω μια κλουβα οι μπατσοι δεν εχουν μπει ακομα. 

περισσοτερες πληροφοριες μετα

εχουν μαλλον γινει 2 προσαγωγες απεξω . με προσοχη

από Κατάληψη GARE 12/03/2018 7:20 πμ.


Να σημειώσουμε ότι η επιχείρηση γίνεται ακριβώς ένα χρόνο από την εκκένωση της Βίλα Ζωγράφου και της Αλκιβιάδου, που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλεισμό 120 μεταναστών σε στρστόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και την επιτυχημένη αποτροπή της προγραμματισμένης εισβολής στη GARE την ίδια μέρα. Επίσης, να σημειώσουμε ότι η GARE εκκενώθηκε στις 26 Νοέμβρη '17 και ανακατλήφθηκε στις 2 Δεκέμβρη.
« Η υπεράσπιση των εστιών αγώνα είναι αδιαχώριστη από τις άμεσες κοινωνικές συγκρούσεις. Οι κύριες άμυνες των κοινοτήτων αντίστασης, είναι η δυναμική των αγώνων στους οποίους συμμετέχουν και το εύρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου που δημιουργούν μαχητικά. Κάθε εγχείρημα κοινωνικής αυτονόμησης δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το σύνολο της ταξικής και κοινωνικής αντίστασης. Με την κοινωνική δραστηριότητά της η Κατάληψη GARE δεν έφτιαξε έναν τόπο αποσπασματικής-εναλλακτικής ανακούφισης και παθητικής ανοχής στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εκείνοι που τάσσονται σε όλο το βάθος της σύγκρουσης, στα κινηματικά μέτωπα, στις επιθετικές πρωτοβουλίες, στο έργο της κοινωνικής επιβίωσης και στην οργανωτική προσπάθεια, δεν έχουν λόγους να φοβούνται την καταστολή. Ένας αστυνομοκρατούμενος χώρος μπορεί να γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα για το κράτος, από την κοινωνική οικειοποίησή του. Διότι η μαχητική αυτοοργάνωση ενάντια στον κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του καπιταλισμού, δεν οριοθετείται. »
(Από το κείμενο αποτίμησης της κατασταλτικής απόπειρας εναντίον της Κατάληψης GARE το Νοέμβρη του '17)

Έμπρακτη αλληλεγγύη με όλες τις εστίες αγώνα

 

από nerov 12/03/2018 7:30 πμ.


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η εκκένωση της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι.

από Α 12/03/2018 7:37 πμ.


η Ζαΐμη έχει εκκενωθεί .συντροφισσες προσσεγγισαν το σημείο και είδαν πόρτες κ παράθυρα ανοιχτά.


Εκκενωθηκε η καταληψη Ζαιμη 11 γυρω στις 7 το πρωι. Απο ενημερωση δεν υπηρχε κοσμος μεσα που να εχει συλληφθει. Υπαρχει αστυνομικος κλοιος. Μια διμοιρια στη συμβολη Στουρναρη Ζαιμη και δυο απο Τοσιτσα και Ζαιμη. Ασφλητες υπαρχουν αυτη τη στιγμη στη Σουλτανη και Οπκε περιφερονται γυρω απο το τετραγωνο της Ζαιμη.


Προσοχη σε οποιον οποια προσπαθει να προσεγγισει τα εξαρχεια και συγκεκριμενα την οδο ζαιμη. Τραμπουκιστηκε συντροφισσα η οποια προσπαθησε να αποκτησει οπτικη επαφη με το κτηριο απο τη μερια της Τοσιτσα.Παραλιγο προσαγωγη αλλα ευτυχως αφεθηκε.

από (Α) 12/03/2018 9:05 πμ.


Υπαρχει καποιο καλεσμα για συγκέντρωση κάπου που μπορει να μαζευτει ο κοσμος και προς τα που να κινηθει? Ξέρουμε που ειναι οι σύντροφοι/ισσες που εχουν προσαχθει?

από ... 12/03/2018 9:31 πμ.


Κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν εννέα συλληγθέντες από Ματρόζου.

από Δομή Αυτοάμυνας Καταλήψεων κι Εγχειρημάτων Στέγασης Μεταναστών 12/03/2018 9:49 πμ.


Σήμερα Δευτέρα 12 Μάρτη στις 6πμ ξεκίνησε μια κατασταλτική επιχείρηση εναντίον καταλήψεων στην Αθήνα. Πρώτα έγινε εισβολή στη GARE, στη συνέχεια στη Ματρόζου 54 της κοινότητας καταλήψεων Στέγης και Αγώνα Κουκακίου και ακολούθησε η εισβολή στη Ζαΐμη. Έξω από τη Ματρόζου χτυπήθηκαν και συνελλήφθησαν δυο ακόμα σύντροφοι, ενώ στα Εξάρχεια οι κρατικοί δολοφόνοι τραμπουκίζουν αλληλέγγυους και απειλούν τη γειτονιά.
Αυτή η εκτεταμένη κατασταλτική επιχείρηση αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια του κράτους και ειδικότερα της εθνικιστικής αριστεράς να απαντήσει στη μαζική και μαχητική παμβαλκανική διεθνιστική-αντιφασιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης με την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη.
Δεν θα αφήοσυμε κανέναν μόνο του στον αγώνα. Δεν αφήσουμε μέτρο γης στην κρατική-καπιταλιστική λεηλασία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στη ΓΑΔΑ Δευτέρα 12 Μάρτη 10:30πμ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7μμ Πολυτεχνείο (Γκίνη)

από Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου 12/03/2018 4:34 μμ.


 

Ξημερώματα Δευτερας 12/3 περιπου στις 6 τα ξημερωματα ξεκινησε επιχειρηση εκκενωσης της καταληψης Στεγης και Αγωνα Ματρόζου 45.Οι συντροφισσες και οι συντροφοι που βρισκονταν μεσα στην καταληψη την υπερασπιστηκαν μαχητικα και εν τελει προσηχθησαν και αποχωρησαν για την ΓΑΔΑ κατα τις 9 και μιση. Οι προσαγωγες εχουν ηδη μετατραπει σε συλληψεις ενω μεχρι τωρα οι κατηγοριες ειναι πλημεληματικου χαρακτηρα για διαταραξη κοινης ειρηνης .Ενα ατομο εχει χτυπηθει στο κεφαλι. Οι 2 εκ των προσαγωγων εγιναν εξω απο το κτηριο σε ατομα που προσεγγισαν την καταληψη μολις αρχισε η εκκενωση.
  Οι μπατσοι ειναι ακομα μεσα  και ψαχνουν, ενω παρα την επιμονη των αλληλεγγυων που ειχαν μαζευτει απεξω δεν αφησαν κανεναν να πλησιασει το κτηριο. Μαλιστα οταν τους ειπαμε πως στο γειτονικο κτηριο εχουν εγκλωβιστει 3 σκυλια που εμεναν στην καταληψη τα οποια ηταν τρομοκρατημενα και πως πρεπει να τα παρουμε, για πολυ ωρα εκαναν (?) τους ηλιθιους αδιαφορόντας και θετοντας σε κινδυνο τα ζωα . Τα σκυλια της κοινοτητας τωρα ειναι μαζι μας και ασφαλη. Κατα την προσπαθεια τους να βγαλουν εξω τις συντροφισσες και τους συντροφους εκαναν χρηση δακρυγονων και κροτου λαμψης.Εκτος απο δυναμεις οπκε και υμετ στο σημειο ηταν ενα πυροσβεστικο οχημα και ενα ασθενοφορο.
  Μαζι με τους αλληλεγγυους και τις αλληλεγγυες που συγκεντρωθηκαν και φωναζαν συνθηματα, ατομα απο την γειτονια ειχαν βγει στα μπαλκονια και κατεβει στο δρομο, ορισμενα απο τα οποια φωναζαν στους μπατσους.
  Ταυτοχρονα το κρατος σημερα εκκενωνει αλλες 2 καταληψεις στα Εξαρχεια στο πλαισιο μιας συντονισμενης επιθεσης στις αυτοοργανωμενες δομες του αγωνα. 
  

                                         ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

      ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3 ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΣΤΙς 10.30

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7ΜΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΓΚΙΝΗ)

από Αλληλέγγυες/οι 12/03/2018 4:35 μμ.


Μετά από επικοινωνία με δικηγόρο υπάρχει ενημέρωση ότι οι 11 συλληφθέντες εκτός από τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορούνται επίσης και για κατοχή εκρηκτικών υλών. Αύριο το πρωί θα περάσουν από εισαγγελέα.

Καλείται έκτακτη ανοιχτή συνέλευση στις 19:00 στο Πολυτεχνείο, στο Γκίνη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Μετά την ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 1μμ, καλείται νέα συνέλευση στις 7μμ στο Πολυτεχνείο, όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί νωρίτερα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

από @ 12/03/2018 5:20 μμ.


[VIDEO] από Ματρόζου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License