ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κείμενο αυτοπαρουσίασης της Αναρχικής Ομάδας ''Ex Nihilo''

...

Αναρχική Ομάδα Ex Nihilo: Κείμενο αυτοπαρουσίασης
 

  

   “Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή του υπάρχοντος συστήματος, είναι παράλληλες γραμμές προς την ίδια αυτή κατεύθυνση.”

 

   Είμαστε μια νεοσύστατη πολυτασική αναρχική ομάδα στην πόλη των Ιωαννίνων. Δημιουργηθήκαμε μέσω της ανάγκης μας να συλλογικοποιήσουμε τις πολιτικές μας απόψεις και αρνήσεις και να τις εκφράσουμε με λόγο και δράση. Λειτουργούμε αντιιεραρχικά και με ισοτιμία μακριά από διαχωρισμούς και ταμπέλες. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά και δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ιδέες μας για να είμαστε αρεστοί. Πράττουμε στο εδώ και στο τώρα με γνώμονα τις αναρχικές πρακτικές και αντιλήψεις χωρίς να προσμένουμε καμία συνθήκη να ωριμάσει για να “κουνηθούμε”. Τις ευνοϊκές συνθήκες δεν τις περιμένουμε, τις δημιουργούμε. Εχθρευόμαστε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης και μαχόμαστε το κράτος και τους μηχανισμούς του.

   Σαν ομάδα, θεωρούμε κομβικό ζήτημα του αναρχικού αγώνα την άμεση, δυναμική και βίαιη πάταξη κάθε φασιστικού μορφώματος και συμπεριφοράς χωρίς κανένα επίπλαστο ενδοιασμό που πηγάζει από την μικροαστική ηθική. Ο μαχητικός αντιφασισμός ήταν, είναι και θα είναι βασικό μας μέλημα αλλά όχι αυτοσκοπός.

   Ένα ακόμη φλέγον ζήτημα που μας απασχολεί είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη σε όσους αγωνιστές βρίσκονται στα μπουντρούμια του κράτους ή διώκονται για τις πολιτικές τους δράσεις και ιδέες. Τους θεωρούμε όλους συντρόφους καθώς έχουν συμβάλει ο καθένας με τα μέσα που επέλεξε στον πολύμορφο αναρχικό αγώνα. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα τεκμήριο αθωότητας ή ενοχής της δήθεν ανεξάρτητης και αμερόληπτης δικαστικής εξουσίας, που σκοπό έχει να καταστείλει οποιονδήποτε αμφισβητεί έμπρακτα την παντοδυναμία του κράτους και των θεσμών του.

   Άλλο ένα εξουσιαστικό μόρφωμα που μας αηδιάζει και θέλουμε να καταδείξουμε είναι η θρησκεία. Στο όνομα της έχουν γίνει κάποια από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μέσω του δεσποτισμού της άρχουσας τάξης και των αυτοκαθοριζόμενων “ανθρώπων του θεού”, γίνεται μέσο πνευματικής καθοδήγησης και ολοκληρωτικής υποταγής των μαζών. Με την αρχή του δογματισμού προάγεται ένας κώδικας ηθικών κανόνων και αξιών που από πίσω τους κρύβονται πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα (φανατισμός, ρατσισμός, πατριαρχία, “άγιες περιουσίες”, “ιερές” μπίζνες κ.α.). Κάτω από το χρυσοκέντητο πέπλο της θρησκείας οι εκπρόσωποι του θεού ζουν στην χλιδάτη ακολασία με βάση τον δικό τους ηθικό κώδικα που οι ίδιοι πρώτοι παραβαίνουν. Για αυτούς και για όλους τους λόγους του κόσμου, σκοπός μας είναι να  αποδομήσουμε  κάθε υπόσταση εφησυχασμού, πνευματική ή μη.

   Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας φωστήρες, πόσο μάλλον ότι κατέχουμε το αλάνθαστο. Γι αυτό κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη αρκεί πάντα να γίνεται σε συντροφικό επίπεδο και να τεκμηριώνεται όχι μόνο από μία συγκεκριμένη πολιτική σκοπιά, αλλά με βάση την αποδοχή της πολυτασικότητας που πρεσβεύει η ομάδα. Ψάχνουμε από μηδενική βάση, με όχημα την ζύμωση και την συλλογικοποίηση, τρόπους για να καταστρέψουμε το υπάρχον, το οποίο εκμηδενίζει κάθε ανθρώπινη αρετή και πάθος.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αναρχική Ομάδα ''Ex Nihilo''

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License