ενημέρωση από χανιά- αλληλεγγύη στις καταλήψεις


post image

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Αγοράς ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις Gare, Ζαίμη και Ματρόζου που εκκενώθηκαν στις 12/2 και στους συλληφθέντες από την εκκένωση της τελευταίας. Έγινε μικροφωνική, αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Μαρτίου, αστυνομικές δυνάμεις περιστοιχίζουν και εκκενώνουν τις καταλήψεις Gare -η οποία είχε ήδη εκκενωθεί μία φορά στις 26/11/17, αλλά ανακαταλήφθηκε στις 2/12/17- και Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια, καθώς και την κατάληψη Στέγης και Αγώνα Ματρόζου 45 στο Κουκάκι. Η εκκένωση της τελευταίας συνοδεύτηκε από 9 προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών, που βρίσκονταν στο χώρο ή συγκεντρώθηκαν απ’ έξω ως ένδειξη αλληλεγγύης, οι οποίες μετατράπηκαν τελικά σε συλλήψεις.

Η επιχείρηση εκκένωσης των τριών καταλήψεων στην Αθήνα, δε θεωρούμε ότι τυχαία πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά τη μαζικότατη παμβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης , που έγινε  με τη στήριξη κόσμου από όλη τη χώρα αλλά και ευρύτερα τα Βαλκάνια. Η δυναμική απάντηση που δόθηκε στην Θεσσαλονίκη για την υπεράσπιση των καταλήψεων και ενάντια στις διαλεκτικές μίσους που βγήκαν στην επιφάνεια έπειτα από τα εθνικοπατριωτικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό, ανάγκασε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να ξεράσει καταστολή επιτιθέμενη στις δομές και τους συντρόφους μας.

Ως αναρχικοί/ές έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε τις ζωές μας αγωνιζόμενοι μέχρι την καταστροφή της εξουσίας. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε την κατάληψη ως ένα χώρο, που θα στεγάσει αυτές τις διαδικασίες, απαλλαγμένο από την ιδιοκτησία και την εμπορευματοποίηση. Η συλλογικοποίηση των ζωών  και των αναγκών μας μέσω της οριζόντιας, αντιιεραρχικής αυτοοργάνωσης, αντιτίθεται έμπρακτα στον ατομικισμό που μπορεί σήμερα να φαίνεται ως η μοναδική λύση.

 Για μία κοινωνία όπου θα αποφασίζουμε οι ίδιοι για τις ζωές μας χωρίς αφεντικά και δούλους, σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΡΟΖΟΥ 45
ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

Αναρχικοί/ές, Χανιά 2018

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License