ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ HAUKUR HILMARSSON-SPARK (SAHIN HOSSEINI)

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πράξη και το παράδειγμα του κάθε ανθρώπου αποτελούν την μόνη πραγματική παρακαταθήκη και επικήδειο  του. Η κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο, ένα ενεργό κομμάτι της κοινότητάς μας. Από την δική μας εστία αγώνα, στέλνουμε συλλυπητήριο μήνυμα στους συγγενείς και τους υπόλοιπους συντρόφους του, ανά τον κόσμο, και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης με την επανάσταση της Ροζάβα και την αντίσταση του Άφριν.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ HAUKUR HILMARSSON-SPARK  (SAHIN HOSSEINI)

 
Ο σύντροφος Spark,  γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1986, από το Reykjavik της Ισλανδίας και τον οποίο γνωρίσαμε μέσα στην κοινότητα και την συνέλευση των Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας, έμεινε για περίπου 1 χρόνο μαζί μας, πριν ταξιδέψει  για να προσφέρει την αλληλεγγύη του στην επανάσταση της Ροζάβα.
Στεγάστηκε στις υποδομές, εργάστηκε στις δομές και ενσωματώθηκε στην κοινότητα και την συνέλευση των κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας. Έδωσε απλόχερα βοήθεια όπου χρειαζόταν, ενεπλάκει σε κάθε αγώνα που προέκυψε και αποχώρησε για να ταξιδέψει στην Ροζάβα ως σύντροφος και συναγωνιστής.
Στην επανάσταση της Ροζάβα «Εντάχθηκε στο στρατιωτικό σώμα διεθνιστών εθελοντών του Ε.Σ.Δ.Α. και πολέμησε στις τάξεις του ΥPG/YPJ/QSD, μέσα από τις δυνάμεις του Sehid Serkan Tabur (MLKP) και του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας (IFB)». Εκεί «Ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα μέσα στις τάξεις του Δ.Τ.Ε., που αναδεικνύουν τις ικανότητες, την προσφορά του και την δέσμευσή του στον αγώνα». Μετά την εισβολή ενάντια στο καντόνι του Άφριν, μεταφέρθηκε εκεί να στηρίξει την αντίσταση στην πρώτη γραμμή του μετώπου «μαζί με τους συντρόφους του IFB, του MLKP και του YPG/YPJ Internationa»l.
Έφυγε νωρίς, μόλις στα 31 του χρόνια, στις 24/02/2018, αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, πέφτοντας νεκρός από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στην επανάσταση της Ροζάβα και στο συνομοσπονδιακό πείραμα που επιχειρείται στο Bakur, τη Συρία, το Ιράκ και τη Ροζιλάτ. Υπεύθυνοι του θανάτου του είναι το φασιστικό κράτος του Ερντογάν, οι ισλαμοφασιστικές συμμορίες της Al Nousra και του ISIS, τα όπλα του δυτικού κόσμου και η στήριξη της Ρωσσίας. Συνυπεύθυνοι όσοι σιωπούν απέναντι στην βαρβαρότητα και στην αδικία που φουντώνει και τον κλοιό που στενεύει γύρω από τους ελεύθερους πολιορκημένους του Άφριν και της Ροζάβα.
Ο σύντροφος Spark θα μείνει πάντα στις καρδιές μας ως ένας ριζοσπάστης αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής και ως αδελφός στη ζωή και στον αγώνα για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία. Έτοιμος πάντα να δοθεί στους αγώνες και στους ανθρώπους γύρω του. Ως ένας άνθρωπος σε μια διαρκή κίνηση σε σχέση με την συνείδηση, την δράση, τον αναστοχασμό,  πάνω στο παρόν και το παρελθόν του. Αφοσιωμένος στους κοινωνικούς αγώνες για την ισότητα, την οικολογία, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στην εξουσία και στις κυρίαρχες ελίτ, στην χώρα του, στην Ευρώπη, στην Μ. Ανατολή.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πράξη και το παράδειγμα του κάθε ανθρώπου αποτελούν την μόνη πραγματική παρακαταθήκη και επικήδειο  του.
Η κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο, ένα ενεργό κομμάτι της κοινότητάς μας. Από την δική μας εστία αγώνα, στέλνουμε συλλυπητήριο μήνυμα στους συγγενείς και τους υπόλοιπους συντρόφους του, ανά τον κόσμο, και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης με την επανάσταση της Ροζάβα και την αντίσταση του Άφριν.

 

 

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ HAUKUR HILMARSSON-SPARK  (SAHIN HOSSEINI)
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ
ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

 

 

14/03/2018

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License