Για τον Σύντροφό μας Χρήστο Πολίτη

κείμενο που διαβάστηκε πάνω από το μνήμα του Συντρόφου μας Χρήστου Πολίτη

Και να λοιπόν που βρεθήκαμε εδώ στην αυλή της ερημιάς και του θανάτου. Οι άνθρωποί του στεκόμαστε αμίλητοι και έχουμε σφίξει τον κλοιό γύρω του.
Αυτός ο κύκλος είναι μια μικρή ελάχιστη αγκαλιά που μπορούμε να προσφέρουμε. Μια ελάχιστη κίνηση συντροφικότητας, τιμής κι αγάπης, από αυτές που του αξίζουν.
Στεκόμαστε εδώ, σήμερα, όρθιοι κι ο συναγωνιστής μας ξαπλωμενος στο χώμα.
Στεκόμαστε εδώ με το θάνατο, την απώλεια και τη θλίψη να έχει απλωθεί ακόμη μια φορά πάνω από το στρατόπεδο μας κι ομως οι σημαιες δεν θα ανεμίσουν μεσίστιες κι αυτή δεν θα είναι αποκλειστικά μια ημέρα λύπης. 
Σημερα δεν θα κρατήσουμε τους θανάτους, τα μνήματα και τα νεκροταφεία, τα προηγούμενα, τα τωρινά ούτε αυτά που έπονται.
Με λίγα δάκρυα θα ποτίσουμε το χώμα για να ανθίσουν ξανά εκεί που ρίζωσαν οι νεκροί μας. 
Για να ανθίζει ο Χρήστος ξανα και ξανά. 
Θα κρατήσουμε το χαμόγελό του, την στράτευσή του, την ατσάλινη αποφασιστικότητα του, εν τέλη την ανθρωπιά του.
Αυτό που μένει ακόμα και σήμερα είναι αυτός ο ίδιος, ολόκληρος, ακέραιος, διάφανος κι όρθιος, στα περασμένα και στα επόμενα, σε όλες τις στιγμές μας, φιλικές, συντροφικές, σε στιγμές πάλης κι αγώνα. 
Σήμερα στεκόμαστε εδώ για να χαιρετήσουμε προσωρινά, τον Σύντροφο, τον Φίλο, τον Αγωνιστή, τον Αντάρτη μέχρι την επόμενη συνάντησή μας.
Οι σημαίες μας βρίσκονται ψηλά κι ας στηρίχθηκαν σήμερα καρφωμένες στην καρδιά του καθενός μας. Θα τις κρατήσουμε ψηλά ώσπου να σταματήσει κι η δική μας καρδιά, όπως ψηλά την κράτησε κι ο σύντροφός μας.
Η κατηφόρα του μνήματος δεν θα σκεπάσει την ανηφόρα της ζωής που επέλεξες, που έχουμε επιλέξει, την ανηφόρα της μνήμης, του καθήκοντος, της πάλης.
Σε ανυπόμονη εποχή στεκομάστε σύντροφε πάνω από το μνήμα σου και σίγουρος, το ξέρουμε πως είσαι, πως κανείς δε θα δεν ξεχάσει.
Γιατί αν οι ζωντανοί το έχουν ανάγκη, οι δικοί μας νεκροί δυό φορές μας διατάζουν να συνεχίσουμε.
Γιατί ακόμα και σε αυτήν την αντίφαση μεταξύ ζωής και θανάτου οι δικοί μας νεκροί είναι το άλας της ζωής μας.

Σύντροφοι/Συντρόφισσες, Συναγωνιστές/Συναγωνίστριες, Φίλοι/Φίλες, ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΕΙ!

ΠΡΙΝ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

Ομάδα Τ-34

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License