Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις - λευτεριά στ@ς συλληφθέντες/συλληφθείσες

κείμενο για τις εκκενώσεις καταλήψεων

Με μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση τα ξημερώματα 12 Μαρτίου η κυβέρνηση Σύριζα, με την βοήθεια κάθε είδους αστυνομικής δύναμης, προχώρησε στην εκκένωση τριών καταλήψεων, της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, της Ζαίμη 11 και GARE στην Αθήνα. Στην κατάληψη Ματρόζου, μετά απο χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δώδεκα συντρόφων/ισσών, που τους ασκήθηκε σωματική βία σύμφωνα με προσωπικές τους καταθέσεις.

 

Η κυβέρνηση μας έχει χορτάσει καταστολή, έχοντας πλέον το ρεκόρ των περισσότερων εκκενώσεων καταλήψεων από οποιαδήποτε άλλη και όλα δείχνουν πως έπεται και συνέχεια. Δεν μας εκπλήσσει αυτό το γεγονός, το ξεκαθάρισαν εξάλλου από την αρχή πως "το κράτος έχει συνέχεια".

 

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η χρονική στιγμή, αφού οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την μαζική παμβαλκανική πορεία αλληλεγγύης στην Libertatia στη Θεσσαλονίκη αλλά και μόλις μια βδομάδα μετά την επιτυχημένη έκβαση της υπόθεσης Γιαγτζόγλου. Παράλληλα, έρχεται αμέσως μετά τις συλλήψεις των φασιστών ΑΜΕ σε μια επαναφορά της θεωρίας των 2 άκρων και προσπάθειας να ταυτιστεί ο α/α χώρος με τους υπόδικους φασίστες. Οι καταλήψεις και η καταστολή εναντίον τους χρησιμοποιούνται και για media-κου τύπου παιχνίδια για να χαϊδεύουν αυτιά ψηφοφόρων και να αποκρούουν τα πυρά της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ενέργειες πάταξης της δήθεν ανομίας των Εξαρχείων την ίδια στιγμή που τα συστημικά κανάλια τρομοκρατούν με σενάρια για τάχα οργανωμένες ενέργειες αποσταθεροποίησης της χώρας.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι φασίστες δράττονται της ευκαιρίας για να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη (ξανά αποτυχημένη) εμπρηστική απόπειρα στην κατάληψη της Παναιτωλίου 21, η οποία αποτελεί μέρος της κοινότητας καταλήψεων στο Κουκάκι. Κινήσεις που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το χιλιοειπωμένο πια 'ΜΠΑΤΣΟΙ- ΤΙΒΙ -ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ'.

 

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και σε όσες/ους αντιστέκονται

Λευτεριά στ@ς συλληφθέντες/συλληφθείσες

Όλοι/ες στην αντεθνική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις κοινότητες αγώνα στις 17/3 στο θησείο.

Οι καταλήψεις αποτελούν ανάχωμα στη βαρβαρότητα

Ούτε βήμα πίσω

όλα μας ανήκουν γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες κι εγκαταλελειμμένα

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License