Αναρχική συλλογικότητα-Amargi

Νέα αναρχική ομάδα στο Μαρούσι

Η ζωή χωρίς συλλογικοποίηση μοιάζει άδεια. Ομάδα λοιπόν.

Όλα μοιάζουν στη δύση τους, μα εμείς σε πείσμα των καιρών ανατέλλουμε. Γιατί; μάλλον δε μπορούμε αλλιώς. Που; Εδώ στο Μαρούσι. Όχι πάρα πολλοί, αλλά αρκετοί. Άλλοι νέοι κι άλλοι πιο παλιοί, αλλά όλοι γνωστοί. Με τις κινηματικές μας πληγές, και με τις δάφνες μας. Όλοι συμφωνημένοι, από τις κοινά μας τραύματα, όλοι πεπεισμένοι, αδιόρθωτοι αμετανόητοι στα οράματά μας προσηλωμένοι. Τώρα όμως θέλουμε να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί, πιο γειωμένοι, και πιο ουσιαστικοί. Βγαλμένοι από τη κοινωνία, με τη κοινωνία, για τη κοινωνία. Απεύθυνση.

Λόγος άμεσος απλός κι ειλικρινής.

Να ξεκινήσουμε πάλι απ’ την Αλφάβητο. Όπως Αmargi, στο πρώτο πολιτισμό του κόσμου οι απελεύθεροι ψέλλισαν τη δική τους νοημένη ελευθερία. Έτσι κι εμείς στα ύστερα του κόσμου επιμένουμε στο ίδιο γράμμα: A. Και θα επιμένουμε, με συνέπεια και συνέχεια, με συχνότητα, με μέθοδο, πρόγραμμα, αξιολόγηση. Κι όλα αυτά τα σοβαρά, με γέλιο. Με ευγενική σάτιρα, αυτοαμφισβήτηση κι έρωτα για τον αγώνα. Όχι από υποχρέωση. Απλά με την αφοσίωση που απαιτεί ο έρωτας της ζωής μας. Με ανεκτικότητα, αλλά κι υπευθυνότητα απέναντι στην ομάδα.

Θα χρειασθούνε όπλα. Θα χρειασθούνε εργαλεία. Αντιπροσωπευτική οργάνωση. Επαναστατικό πρόγραμμα. Πολιτική επικοινωνία. Στρατηγική και τακτικές. Συγκροτημένη αναρχική θεωρία. Δομές. Σε μια μοναδική κατεύθυνση. Ανάπτυξη του αγώνα. Ανάπτυξη της ομάδας. Ανάπτυξη του κοινωνικού κινήματος.

Η αριθμητική ανάπτυξη σα στόχος, είναι το προϊόν μιας ποιητικής αλληλουχίας πολιτικών δράσεων, που εμπνέει κι εμπνέεται. Στο καιρό μας η αριθμητική ανάπτυξη του κινήματος δεν μπορεί παρά να είναι παρά προϊόν εμπνευσμένης σύνθεσης. Σύνθεσης μεθόδων, επιμονής, συνέπειας, δομών οργανωτικών αλλά και υλικών, τακτικών, ειλικρίνειας, πάθους, προτάσεων γειωμένων καλά, προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκτόξευσης… Η πολιτική μας δράση, να γίνει το πιο όμορφο ποίημα που εμπνέει στους χαλεπούς καιρούς της απουσίας πνεύματος. Γιατί δεν έχει πιο μεγάλη χαρά από όταν συναντιούνται τα μάτια μας με τα μάτια των νέων μας συντρόφων.

Ένας καμβάς που μας καλεί λευκός να γράψουμε πάνω του με όλα τα εργαλεία, μια πολύχρωμη και πολύμορφη σελίδα στην ιστορία. Αν ηττηθούμε, η υγρασία θα κολλήσει το έργο μας πριν καν τ’ ολοκληρώσουμε, και θα πάει στα σκουπίδια. Δε θάναι παρά άλλος ένας καμβάς κολλημένος απ’ την υγρασία του συστημικού βάλτου. Αν νικήσουμε θα έχουμε κάνει το ωραιότερο έργο του κόσμου. Γιατί είναι το δυσκολότερο.

Αναρχική συλλογικότητα-Amargi

Υ.Γ. : θα μας βρείτε εδώ: http://amargi.espivblogs.net
κι εδώ: amargi[παπάκι]espiv[τελεία]net

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License