Η πείνα και τα ΜΜΕ στην Αργεντινή.

Η πείνα και τα ΜΜΕ στην Αργεντινή.

post image

Τους τελευταίους μήνες τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή αποκάλυψαν αυτό που ήταν ήδη γνωστό στο δρόμο : στην Αργεντινή υπάρχει πείνα. Σύμφωνα με μελέτες, το 58,1% των ανθρώπων που ζουν στη χώρα, σχεδόν 6 εκ. (5.727.806) είναι φτωχοί. Και από αυτούς σχεδόν τα 3 εκ. (2.734.071) ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Προσπαθώντας τα media να φανούν πιο κοντά στο λαό, περιοδικά και τηλεόραση ανταγωνίζονται για το πως θα δείξουν τους φτωχούς φτωχότερους. Οι επιχειρήσεις της ενημέρωσης εστιάζουν τώρα σε άδειες χύτρες, αδύναμα παιδια, σφαγμένα άλογα και απελπισμένες μάνες. Χρησιμοποιούν τραγικούς τίτλους όπως “Η Αργεντινή όλο και πιο κοντά στην Αφρική” αναγγέλοντας πως στην Quilmes τρώνε φρύνους και άλογα. Ανάλογα με τα συμφέροντα τους προτείνουν διεξόδους και σωτήρες πολιτικούς ηγέτες. Όπως πάντα, τονίζουν τους ανακριβείς συσχετισμούς αυτού του προβλήματος με την διαρκή μάχη κατασκευάζοντας ψεύτικες ειδήσεις μέσα στους πιο κατακριτέους κόλπους της κοινωνίας ενάντια στην πείνα, στην οποία είναι καταδικασμένο περισσότερο από το μισό του πληθυσμού. Επιπλέον, ενημερώνουν ότι σύμφωνα με επίσημες πηγές, το πρόβλημα της φτώχειας θα επιλυθεί με την επικείμενη νίκη της Αργεντινής επί της Αγγλίας στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας έγινε και η Αργεντινή έχασε. Τώρα πια η Αργεντινή δεν έχει καμία ελπίδα!!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License