Θεσσαλονίκη-Επίθεση στα διοικητικά γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης-Σταυρούπολης

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα διοικητικά γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης-Σταυρούπολης στην οδό Μητροπόλεως 11 στη Θεσσαλονίκη

Μέσα στα 20 μοναστήρια του Αθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της... ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους των. Στα όμορφα γαλάζια ακρογιάλια του ακρωτηριού του Αθω, που μονάχα αυτά είδανε οι ποιητές κι οι δημοσιογράφοι, θα δούμε εμείς “υπ' ατμόν” τα “πλωτά πορνεία” του Αγ. Ορους. Αλλά εκεί θα συναντήσουμε και πατέρα που τραβά το παιδάκι του 12 και 13 χρονώ, να τριγυρίζει τα κελιά να το παζαρεύει με τους ασκητές, ή να το νοικιάζει για μια ή για περισσότερες βραδιές, αναλόγως “της ποιότητος”, γιατί αυτοί τον μάθανε να πιστεύει “πως όλα είναι ηθικά και τίμια”.

Εγώ δεν έχω σκοπό να σωπάσω για το λεπροκομείο της ψυχής, που σκεπάζεται με την ονομασία “Αγ. Ορος”

απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου του Θέμου Κορνάρου «Άγιον Όρος: Οι Άγιοι Χωρίς Μάσκα» που απαγορεύθηκε να εκδοθεί το 1933 από την εισαγγελία

Ζούμε στον σύγχρονο πολιτισμένο μεσαίωνα, όπου η δύναμη της εκκλησιαστικής εξουσίας στα πολιτικοκοινωνικά τεκταινόμενα, αποτελεί αδιαμφισβήτητο παράγοντα. Η ιερή μαφία, με όχημα την πίστη και τη φιλανθρωπία διεξάγει την μεγαλύτερη νόμιμη ληστεία, καθώς πλουτίζει πουλώντας την ελπίδα για λύτρωση από την επίγεια κόλαση.
Από την καταστροφή της λατρείας, στην λατρεία της καταστροφής
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση με 4 εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος στα διοικητικά γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης-Σταυρούπολης στην οδό Μητροπόλεως 11 στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 6ης Μάρτη. Η στοχοποίηση της Μητρόπολης είναι μια επίθεση στο βαθύ κράτος, που σε αυτή την πόλη και σε αυτή την πραγματικότητα διοικεί υπέρ πάντων. Είναι επίσης ο επίλογος της αντιεθνικής καμπάνιας επαναστατικής δράσης που θέσαμε σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα, απέναντι στους δομικούς παράγοντες της κοινότητας του έθνους. Οι επιθέσεις στην οικία του παραστρατιωτικού φασίστα Βαλασίδη, στο γραφείο κοινού του ΥΠ.ΕΘ.Α. και στα διοικητικά γραφεία της Μητρόπολης είναι η δική μας επαναστατική πρόταση και συμβολή στην οικοδόμηση του αντίπαλου δέους. Ο αντιεθνικός πόλος υπάρχει και σας δείχνει τα δόντια του: από τη δυναμική συγκρότηση της βαλκανικής πορείας, τις αντιφασιστικές περιπολίες, τα μαχόμενα οδοφράγματα, μέχρι τις επιθέσεις απέναντι σε φασίστες, κράτος και εκκλησία.
Η ιστορία της εκκλησίας και κατ’ επέκταση της συνθήκης πίστης στο Θεό και την ανωτερότητα του είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το ψεύδος και την απάτη, την επιβολή μιας κανονικότητας όπου όλοι μας βρισκόμαστε υποταγμένοι σε μια ανώτερη δύναμη, υπόλογοι για τις πράξεις και τις σκέψεις μας. Η εκκλησία διδάσκει το σωστό, το δίκαιο, το ηθικό και πρέπον και οι πιστοί ακολουθούνε τυφλά με σκυμμένο το κεφάλι.
Τα τελευταία 100 χρόνια το όνομα της εκκλησίας ανά τον κόσμο είναι γραμμένο με αίμα από τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα απέναντι στην ανθρωπότητα. Η συμμαχία του Παπικού κράτους με τον Μουσολίνι με τη συνθήκη του Λατεράνο το 1929, το ισπανικό παιδομάζωμα στη δικτατορία του Φράνκο με αρπαγές πάνω από 300.000 βρεφών από «ανεπιθύμητους» γονείς (κυρίως αριστερούς) για την καθαρότητα της Ισπανίας, η σύμπραξη ιερέων με γερμανούς ναζί και η δημιουργία δικτύου αποδράσεων κρατούμενων ναζιστών, η σύμπραξη της εκκλησίας με την «Ουστάσε» (εθνικιστική πολιτοφυλακή του Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας) και η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου πάνω από 800.000 Σέρβοι, Εβραίοι και Τσιγγάνοι σφαγιάστηκαν κάτω από το σύνθημα του Πάπα Πίο ΙΒ΄ «το χέρι του Θεού στην πράξη» και η διαρκής υπόθαλψη και προστασία ιερέων που κατηγορήθηκαν για συστηματική κακοποίηση και χιλιάδες βιασμούς παιδιών όπως έχει καταγραφεί ακόμα και σε έρευνα από ειδική επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών τον Φεβρουάριο του 2014, είναι το πραγματικό ποιόν της εκκλησίας.
Από εδώ και πέρα όποιος υπερασπίζεται με πάθος και φανατισμό το ιδεολόγημα της πίστης στο Θεό να είναι έτοιμος να υπερασπιστεί και την αιματοβαμμένη ιστορία που κρύβεται από πίσω, χωρίς να επικαλείται την άγνοια. Λίγα χιλιόμετρα δίπλα από εμάς το μεγαλείο του φονταμεταλισμού αφήνει πίσω του χιλιάδες άμαχους νεκρούς από τα όπλα της πίστης. Όταν λοιπόν ο καθένας επικαλείται την πίστη στο Θεό, να είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί απέναντι στους νεκρούς του ISIS, στις κακοποιημένες γυναίκες των κρατών που βρίσκονται κάτω από την εξουσία του θρησκευτικού σκοταδισμού, στα παιδιά που οι αναμνήσεις τους κρύβουν μονάχα τη θρησκευτική βία.
Ελλάς-Ελλήνων-Χριστιανών
Ο καθένας θα επικαλεστεί την ιστορία της ελληνικής εκκλησίας ως πιο ακέραιη και πολιτισμένη. Να το κάνει για να ξεγελάσει τις δικές του αντιφάσεις και να δικαιολογήσει την ημιμάθεια. Η ελληνική εκκλησία κρύβει μια βαθειά εγκληματική ιστορία. Ας αναρωτηθεί καθένας για τις σχέσεις της επίσημης εκκλησίας με την δικτατορία των συνταγματαρχών και την επίσημη επικύρωση του φασισμού στην Ελλάδα. Ας κλείσει τα μάτια στα δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα που οδήγησαν την εκκλησία στον πλουτισμό: από τα σιμωνιακά μέχρι το Βατοπέδι. Ας υμνήσει ως εθνοσωτήρες, εγκληματικές φυσιογνωμίες όπως αυτή του φασίστα Χριστόδουλου και αύριο μεθαύριο του μισαλλόδοξου σκοταδιστή Άνθιμου.
Πόσο προκλητικός μπορεί να είναι τόσος πλούτος συσσωρευμένος σε τόσο λίγα και εκλεκτά χέρια; Τόσο χρυσάφι και χρήματα στις τσέπες των υπαρκτών ληστών με τα μαύρα; Τόση εδαφική περιουσία τη στιγμή που στην Ευρώπη καταγράφονται επίσημα πάνω από 4.000.000 άστεγοι. Κάθε οργανωμένο επαναστατικό κίνημα δε μπορεί παρά να θέσει σε προτεραιότητα την στόχευση της εκκλησιαστικής εξουσίας, πόσο μάλλον σε χώρες όπου αυτή αποτελεί το βαθύ κράτος.
Ως επαναστάτες αναρχικοί, ποτέ μας δεν πιστέψαμε σε κάτι ανώτερο από εμάς. Η φύση μας είναι τέτοια που εχθρεύεται την ανωτερότητα. Απέναντι στον καθέναν από εμάς, ανώτερος δεν είναι Αυτός! αλλά όλοι μας μαζί. Απέναντι στα αδιέξοδα της εξατομίκευσης που πνίγει τον καθέναν, λύση δεν είναι η πίστη σε κάτι ανώτερο και η ανάθεση της τύχης του καθενός στη λογική του μεσσιανισμού, αλλά η συλλογικοποίηση των αντιστάσεων και η πίστη στο δίκαιο και το αναγκαίο. Η πίστη στην επαναστατική διαδικασία, στην αδιάλλακτη αναρχική δράση. Η πίστη στο αποτέλεσμα του αδιάκοπου πολέμου.
Η επανάσταση δεν υπόσχεται λύτρωση, δεν εξασφαλίζει κανέναν επίγειο παράδεισο. Η επαναστατική διαδικασία όμως μπορεί να σου υποσχεθεί πως, απέναντι στο διαρκές έγκλημα που βιώνουν ανά τους αιώνες όλοι οι καταπιεσμένοι, εσύ πήρες θέση και είχες ψηλά το κεφάλι. Και εμείς τις δικές μας υποσχέσεις τις κρατάμε. Έτσι λίγες μέρες πριν κλείσουμε 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντάρτη πόλης Λάμπρου Φούντα, τιμούμε τον νεκρό μας σύντροφο, όχι με δάκρυα, αλλά με δράση. Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί έτσι του αρμόζει.
Αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής, από την εξουσιαστική μανία της ιερής μαφίας.
Με όπλο την πίστη στον αγώνα, δεν έχουμε ούτε θεούς, ούτε αφέντες.
Υγ. Την επόμενη μέρα της επίθεσης κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ μια ψευδής προκήρυξη 5 γραμμών που ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μας. Αν η κίνηση αυτή εκπορεύεται από τα γραφεία της κρατικής Ασφάλειας για να σπείρει σύγχυση και διάλυση στις τάξεις του χώρου της επαναστατικής βίας, τότε η κίνηση σας πέφτει στο κενό. Από τον εχθρό μας, που επιστρατεύει τα πιο βρωμικά μέσα, δεν περιμένουμε τίποτε παραπάνω. Στην κρατική προβοκάτσια απαντάμε με την συνέχιση της δράσης.
Αν όμως η κίνηση αυτή έχει τη βάση της στο εσωτερικό του χώρου, τότε ο καθένας ας αντιληφθεί για ποιόν δουλεύει. Οι κινήσεις επαναστατικής βίας δεν είναι ζήτημα αυτοπραγμάτωσης. Είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας σταθερής πολιτικής στρατηγικής ενάντια στους εκφραστές της εξουσίας και της καταπίεσης. Όποιος στέκεται εμπόδιο σε αυτή τη στρατηγική, θα είναι υπόλογος στο δίκαιο του Αγώνα.

 

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License