[Ηράκλειο Κρήτης] Fight 4 Afrin

Στόχοι μας είναι να φωνάξουμε πως οι επαναστάτ@ς του ‘Αφριν δεν είναι μόν@ κι ότι καμία επίθεση του συστήματος σε μαχητ@ς για την ελευθερία δεν θα μένει αναπάντητη.   Το Άφριν θα νικήσει!   FIGHT 4 AFRIN!

post image

Fight 4 Afrin (Ηράκλειο Κρήτης)

Χθες 16/3 στις 9, ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον κουρδικό λαό και στήριξης της αντίστασης του, επισκεφτήκαμε το Γερμανικό Προξενείο για να δηλώσουμε την εναντίωση μας για την επίθεση που δέχεται το ‘Αφριν εδώ και 7 εβδομάδες από το τουρκικό κράτος με την υποστήριξη των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων.

Αφού εισβάλαμε, λοιπόν, στο γραφείο του Γερμανικού Προξενείου στον 4ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται, στην οδό Δικαιοσύνης στο κέντρο του Ηρακλείου, κρεμάσαμε γιγαντοπανό αλληλεγγύης και πετάξαμε τρικάκια προς υπεράσπιση του ‘Αφριν από το μπαλκόνι. Αντικαταστήσαμε τη γερμανική σημαία με την κούρδικη, γράψαμε συνθήματα, αποσπάσαμε τα γερμανικά σύμβολα από το χώρο, αποστείλαμε το κείμενο μας από το φαξ του προξενείου σε γερμανικά και τούρκικα μέσα και υπουργεία, στο προσωπικό μέιλ του Ερντογάν αλλά και στ@ς Κουρδ@ς Επαναστάτ@ς.Ταυτόχρονα, μοιράζαμε το κείμενο ως αντιπληροφόρηση στους περαστικούς.

Η δράση μας εντάσσεται στο κάλεσμα για τη διεθνή μαχητική εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 12/3, ενάντια στην σιωπηρή στάση της Δύσης για την εκεί αιματοχυσία. Επιπλέον, θέλουμε να αναδείξουμε τα οικονομικά και γεωπολιτικά, πάντα πολεμοχαρή, συμφέροντα του ΝΑΤΟ για την συνέχιση του εκεί πολέμου. Στόχοι μας είναι να φωνάξουμε πως οι επαναστάτ@ς του ‘Αφριν δεν είναι μόν@ κι ότι καμία επίθεση του συστήματος σε μαχητ@ς για την ελευθερία δεν θα μένει αναπάντητη.

Το Άφριν θα νικήσει!

FIGHT 4 AFRIN!

Αλληλέγγυες - Αλληλέγγυοι

 Το κείμενο που στάλθηκε σε ενημερωτικά μέσα - υπουργεία - Ερντογάν - 'Αφριν - μοιραζόταν στους περαστικούς.

Αφρίν: Η Ουτοπία απέναντι στη Δυστοπία

Εδώ και ένα περίπου μήνα, στο όνομα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» οι φασιστικές ορδές του Ερντογάν επιτίθενται (επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας») στον πληθυσμό του Αφρίν, του δυτικότερου εκ των τριών καντονιών της αυτόνομης περιοχής της Ροζάβα, στρατολογώντας μισθοφόρους ισλαμιστές του ISIS και της Αλ Καίντα με στόχο την εθνοκάθαρση του κουρδικού στοιχείου. Παρά την εξοπλιστική ανωτερότητα του τουρκικού στρατού, τα ένοπλα σώματα του κουρδικού λαού που αποτελούνται από Κούρδους (YPG) και Κούρδισσες (YPJ) μαχητές και μαχήτριες, έχουν ήδη σημειώσει πολύ σημαντικές νίκες χαλώντας το εθνικιστικό πανηγύρι του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν όμως δεν είναι μόνος υπεύθυνος στο μακελειό που συντελείται στο Αφρίν. Τα τελευταία χρόνια, η Μέση Ανατολή και η Συρία έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο πολεμικών συγκρούσεων όπου οι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία) και οι δορυφόροι τους (Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ) συγκρούνται στην υπηρεσία οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, αλλάζοντας συμμαχίες με όποιο κομμάτι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά.

Για την αιματοχυσία του συριακού και του κουρδικού λαού, συνυπεύθυνη είναι και η Ευρωπαική Ένωση και ιδιαίτερα η Γερμανία. Η πολεμική της βιομηχανία έχει βρει στο πρόσωπο του Ερντογάν τον καλύτερο πελάτη της, εξοπλίζοντας τους μισθοφόρους του με γερμανικά Λέοπαρτν και άλλο πολεμικό εξοπλισμό. Η φιλελεύθερη δημοκρατία της Γερμανίας ξέρει να παίζει καλά το παίχνίδι της καπιταλιστικής οικονομίας. Αν το αίμα και τα συντρίμια της κουρδικής κοινωνίας προσφέρουν δισεκατομμύρια στο γερμανικό κεφάλαιο, τότε το Αφρίν ας ισοπεδωθεί. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ώρα που θησαυρίζει πάνω στα πτώματα των Κούρδων, το γερμανικό κράτος απαγορεύει τις κουρδικές σημαίες και τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό του.

Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν ξεκίνησε με τις μάχες ενάντια στους ισλαμοφασίστες του ISIS και τον στρατό του Ερντογάν. Η κουρδική αντίσταση διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα έχοντας αλλάξει πια μορφή και περιεχόμενο. Από τις λαικές εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις ενάντια σε όσους ιστορικά επιβουλεύονται τα εδάφη του Κουρδιστάν μέχρι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του PKK και το σημερινό επαναστατικό κίνημα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, οι Κούρδοι συνεχιζουν να μάχονται παρόλα τα βάσανα και τις απώλειες που έχουν υποστεί.

Αν η αλληλεγγύη μας για όσους αγωνίζονται για την ελευθερία τους μας καλεί να στηρίξουμε τον κουρδικό λαό διαχρονικά, σήμερα η επαναστατική μας συνείδηση μας καλεί να αγωνιστούμε μαζί του για μια άλλη κοινωνία. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν ο σύγχρονος αγώνας των Κούρδων είναι ένας αγώνας αντικρατικός, που στοχεύει όχι πια στην εγκαθίδρυση του πολυπόθητου ‘’κράτους του Κουρδιστάν’’ αλλά στην ριζική ανοικοδόμηση της κουρδικής κοινωνίας στη βάση της ομοσπονδιακής οργάνωσης των κουρδικών κοινοτήτων.

Η εν λόγω ιδεολογική στροφή, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην γοητεία που άσκησε στους Κούρδους το έργο του μεγάλου ελευθεριακού στοχαστή Μαρέι Μπούκτσιν είναι υπαρκτή όσο κι αν προσπαθούν επιμελώς να το αποκρύψουν τόσο τα ελληνικά ΜΜΕ όσο και η ρητορική της αριστεράς.

Οι Κούρδοι μέσα από τον αγώνα για ελευθερία και αυτονομία, έθεσαν σε πρωταγωνιστική θέση τα ζητήματα της γυναικείας απελευθέρωσης και της οικολογίας, την ισότητας των διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων και της ανεξιθρησκείας. Με τη μαχητικότητα τους, οι γυναίκες της κουρδικής κοινωνίας μπήκαν στην πρώτη γραμμή τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο πεδίο της κοινωνικής οργάνωσης. Η κοινωνική δομή του κουρδικού λαού δημιουργεί τριγμούς στις δομές των κρατικών και πατριαρχικών μοντέλων διακυβέρνησης που μέχρι στιγμής κυριαρχούν σε Δύση και Ανατολή.

Ο κουρδικός λαός και ο αγώνας του έχει δεχτεί την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη της παγκόσμιας ελευθεριακής κοινότητας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Θα ήταν αδύνατο να μην σταθούμε στην έμπνευση, τα κοινωνικά εργαλεία, την πίστη και τη δύναμη που έχει προσφέρει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα σε όλη την ανθρωπότητα με το παράδειγμα του.

Για όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε να καταλάβουμε συμβολικά το χώρο του γερμανικού προξενείου στο Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας το μηνύμα ότι ο πόλεμος δεν είναι παρά η φυσική προέκταση της πατριαρχίας και του κράτους, των δύο βασικών εχθρών του αυτόνομου κουρδικού κινήματος.

Νίκη στα όπλα των Κουρδισσών και Κούρδων μαχητριών και μαχητών

Νίκη στον αγώνα για ελευθεριακό κοινοτισμό

Νίκη στο Αφρίν!

 

Αλληλέγγυες - Αλληλέγγυοι

 

Εικόνες:

από αλληλέγγυοι-ες 17/03/2018 1:58 μμ.


video από τη δράση αλληλεγγύης, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License