Βραζιλία: Πολιτική Δολοφονία, Κρατική Τρομοκρατία: η περίπτωση της Marielle Franco!


Τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, 14 Μαρτίου, μετά την αποχώρηση από μια συζήτηση με άλλες μαύρες γυναίκες στην περιοχή Lapa, στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο, η Marielle Franco εκτελέστηκε άγρια. Ο Άντερσον Πέδρο Γκόμς, ο οδηγός του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν η Μάριελ, δολοφονήθηκε επίσης.

Έχουν εκτελέσει μία ακτιβίστρια, γυναίκα, μαύρη, λεσβία, που γεννήθηκε στη Favela da Mare, υποστηρίκτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμβουλο του PSOL (κόμμα Σοσιαλισμός και Ελευθερία) και η οποία πρόσφατα έγινε εισηγήτρια της αρμόδιας επιτροπής για την επιθεώρηση της Στρατιωτικής Παρέμβασης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για χρόνια, η Marielle είχε καταγγείλει τις καταχρήσεις της κρατικής αστυνομίας και παρακολουθούσε στενά τη σκληρή εξέλιξη της πρόσφατης ομοσπονδιακής-στρατιωτικής παρέμβασης. Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό της, η Marielle είχε αποκαλύψει τη βίαια ενέργεια του 41ου Τάγματος της Αστυνομίας της Πολιτείας στην Favela do Acari, όπου οι αστυνομικοί τρομοκρατούσαν τους κατοίκους, εισέβαλαν σε σπίτια και πετούσαν νεαρούς άνδρες νεκρούς σε χαντάκια. 

Οι δολοφόνοι της Marielle και του Anderson αντιπροσωπεύουν μια ενορχηστρωμένη δράση από μια κατάσταση τρομοκρατίας και γενοκτονίας, η οποία δεν χρησιμοποιεί μάσκες για να κάνει τη δράση της για να αποδεκατίσει τους μαύρους ανθρώπους και να στείλει ένα μήνυμα σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που τοποθετούν τον εαυτό τους ενάντια στην αδυσώπητη σφαγή που συντελείται στην περιφέρεια της πόλης. Ο θάνατος της συντροφιάς δεν είναι σύμπτωση. ούτε είναι λάθος της Κρατικής Πολιτικής Δημόσιας Ασφάλειας σε πλήρη ισχύ της ομοσπονδιακής-στρατιωτικής παρέμβασης. Η αύξηση της καταπίεσης μέσω αυτού του μέτρου είναι αυτό που επιτρέπει αυτό το νέο και βαθύ βήμα της κρατικής τρομοκρατίας. Πρόκειται σαφώς για προγραμματισμένη δράση: εκτοξεύθηκαν εννέα πυροβολισμοί ενάντια στο αυτοκίνητο, μια ρητή περίπτωση συνοπτικής εκτέλεσης ενός μέλους του  μάχημου λαού.

Το κράτος, ο καπιταλισμός της Βραζιλίας και τα θεσμικά του όργανα συνεχίζουν να εργάζονται, με το ιστορικό τους προφίλ να διατηρούν τις διαρθρωτικές ανισότητες και την άμεση ή έμμεση διαιώνιση της βαρβαρότητας.

Σε αυτή τη στιγμή του πόνου, θλίψης και μίσους, πρέπει να δώσουμε όλη την αλληλεγγύη στις οικογένειες των Marielle και Anderson, στους συντρόφους του PSOL και σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που καθημερινά αντιστέκονται ενάντια στη γενοκτονία των μαύρων .

 

CAB (Αναρχικός Συντονισμός της Βραζιλίας), 15 Μαρτίου 2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License