Επείγουσα έκκληση για τη ζωή των αμάχων του Afrin!


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές τζιχαντιστικές ομάδες βομβαρδίζουν αμάχους στο Afrin για 56 ημέρες, στοχοποιώντας αδιάκριτα άντρες, γυναίκες και παιδιά. Για 56 ημέρες, η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλή σχετικά με αυτό το φρικτό έγκλημα και τον γενοκτονικό πόλεμο που διαπράττεται και στηρίζεται από τις χωρίς αιδώ δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Ο τουρκικός στρατός, ο οποίος συγκέντρωσε βάρβαρους τρομοκράτες από όλο τον κόσμο υπό το όνομα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στοχεύει και βομβαρδίζει τους περισσότερους από 800.000 πολίτες που ως τώρα απολάμβαναν την ειρήνη και την ασφάλεια, παρά τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ακόμα και αυτή η ασφαλής περιοχή δεν έμεινε τελικά αλώβητη από τη φρίκη αυτού του πολέμου, λόγω της εμμονής του Τούρκου Προέδρου και των τρομοκρατών συμμάχων του να σκοτώνουν και τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας για το έγκλημα αυτό.
Από την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη και το πυροβολικό έχουν στοχεύσει στο κέντρο της πόλης του Afrin και τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές του, πιο έντονα από ποτέ. Ο στόχος του τουρκικού στρατού είναι σαφής: να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν την πόλη. Η κατάσταση των πολιτών επιδεινώθηκε κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς ο τουρκικός στρατός έκοψε την παροχή νερού και ρεύματος και βομβάρδισε ιατρικά κέντρα. Η εικόνα είναι τώρα τραγική και δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να φύγουν από φόβο για τη ζωή τους. Το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας υπερβαίνει τώρα τις ικανότητες και της δυνάμεις της τοπικής διοίκησης.
Σε μόλις δύο ημέρες, το τουρκικό πυροβολικό και οι αεροπορικές επιθέσεις σκότωσαν δεκάδες πολίτες, άντρες, γυναίκες και παιδιά. Υπάρχουν εκατοντάδες άτομα στα νοσοκομεία, παράλληλα με τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές του συμμορίες.

Καλούμε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταδικάσουν και να σταματήσουν αυτό το έγκλημα. Καλούμε όλους να ανταποκριθούν στην έκκληση της ανθρώπινης συνείδησης για να βοηθήσουν και να σώσουν τις ζωές δεκάδων χιλιάδων εκτοπισθέντων πολιτών στις περιοχές Al Shahba, βορειοανατολικά του Χαλεπίου, και να τους παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες είναι στο ύπαιθρο χωρίς καταφύγιο, φαγητό ή νερό. Ο καθένας έχει την ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους αθώους πολίτες του Afrin και να μην παραμείνει σιωπηλός μπροστά στις φρικαλεότητες που διαπράττει ο τουρκικός στρατός.


Η Αυτοδιοίκηση του Afrin
Γραφείο Προσφύγων
16/03/2018

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License