[Βόλος]-Δευτέρα 19/3 Συγκέντρωση στα δικαστήρια για τους διωκόμενους του αγώνα για το νερό.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9:00ΠΜ

post image

απο το σαιτ watervolo της κίνησης Βόλου και Πηλίου για το νερό..  

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

ην Δευτέρα 19 Μαρτίου δικάζονται στο Βόλο τρεις Σταγιατιώτες γιατί τόλμησαν να ζητήσουν από δύο εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, την απόφαση της διοίκησης για εγκατάσταση χλωριωτή στην κεντρική δεξαμενή του χωριού και τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκαν σχετικά, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον νόμο. Αντί απάντησης στα εύλογα αιτήματα, οι δύο εργαζόμενοι αποκρίθηκαν με μήνυση εναντίον τριών από το σύνολο των κατοίκων του χωριού που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την δεξαμενή, για εξύβριση και απειλές.

Η σύμπνοια εργαζομένων με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων εναντίον όσων αγωνίζονται για την προστασία του νερού, εκφράστηκε για πρώτη φορά με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Είμαστε σίγουροι ότι είναι απόρροια της αυταρχικότητας της δημοτικής αρχής και ότι δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση.

Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη εναντίον συναγωνιστών για το νερό – η πρώτη κατέληξε στην πανηγυρική αθώωση συναγωνιστή μας πριν από μερικούς μήνες – και εντάσσεται στην πολιτική του εκφοβισμού με την εφαρμογή αστυνομικής, δικαστικής και οικονομικής καταστολής από την πλευρά της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας, με στόχο την αδρανοποίηση του κινήματος και την χωρίς αντίσταση ιδιωτικοποίηση του νερού.

Εκ των πραγμάτων ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η πολιτική δεν έχει τύχη. Αγωνιζόμαστε για περισσότερα από έξι χρόνια για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, την ποιότητά του και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος συνολικά. Έχουμε απέναντί μας μια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει τις τοπικές κοινωνίες, με χυδαιότητα και φασισμό, δεν σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων, κάνει ανεπανάληπτες κολοτούμπες σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές και επιχειρεί να αποκλείσει τους πολίτες από τους δημοτικούς χώρους μέσα στους οποίους παίρνονται οι αποφάσεις (δημαρχείο – ΔΕΥΑΜΒ).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σοβαρά, συστηματικά, δυναμικά και σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτοδιαχειριζόμαστε την άρδευση για 4η χρονιά και εκφράζουμε δυναμικά την αντίθεσή μας για την υποβάθμιση του πόσιμου νερού στην πόλη και τα χωριά.

Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και πάλι δυναμικά σε περίπτωση που η δημοτική αρχή επαναφέρει την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού και δεν υποκύπτουμε στις απειλές με πρόστιμα και διακοπές νερού. Παράλληλα συνεχίζουμε την ενημέρωση των συμπολιτών μας με ημερίδες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και σχετική  με το νερό αρθρογραφία στα διαδικτυακά μας μέσα και συμμετέχουμε ενεργά στα τοπικά κινήματα για τα άλλα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, όπως η καύση των σκουπιδιών και η προστασία του Κραυσίνδωνα.

Καλούμε όλες και όλους να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους τρεις διωκόμενους συναγωνιστές μας, με την παρουσία μας στα δικαστήρια του Βόλου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9:00πμ.

ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕ-ΝΕΡΟ-ΝΟΥΜΕ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License