24/3 ΠΟΡΕΙΑ Υπεράσπισης της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου και Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και στους χώρους Αγώνα

24 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, στις 12:00 στην Παιδική χαρά, στο Κουκάκι   καλούμε, συντρόφους και συντρόφισσες, φίλους και φίλες από την αθήνα και όλη την ελλάδα όλων των ηλικιών, όλων των φύλων, άτομα που εργάζονται, φοιτούν ή είναι άνεργα, με ζώα, με τα μουσικά τους όργανα και με τους τρόπους εκφρασής τους, να πορευτούμε μαζί

post image

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένα καινούργιο εγχείρημα ξεφύτρωσε στην γειτονιά του Κουκακίου. Δημιουργήσαμε μία κοινότητα καταλήψεων στέγης και αγώνα.
Καταλάβαμε τρία άδεια κτήρια που σάπιζαν στην Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21, Αρβάλη 3. Τα ανακατασκευάσαμε με πολύ κόπο για να γίνουν βιώσιμα, για να γίνουν σημεία συνάντησης και κοινοτικής οργάνωσης. Κάποια από μας μένουμε εκεί μόνιμα.

Προερχόμαστε από διαφορετικά μέρη του πλανήτη, συμβιώνουμε μαζί με σκυλιά και γάτες και φτιάχνουμε σχέσεις αλληλεγγύης και ελευθερίας. Αυτή η κοινότητα, όπως και τα κτήρια της, είναι από τότε ανοιχτά προς τον κόσμο με συζητήσεις στους δημόσιους χώρους, προβολές, μουσικά γλέντια, καφενεία-μπαρ, παρουσιάσεις πολιτικής θεωρίας, παιχνίδια με παιδιά. Δημιουργήσαμε δομές όπως η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο, το κομπόστ στον λόφο του Φιλοπάππου, το δημόσιο λουτρό και πλυντηριο, το free shop ανταλλαγής ρούχων, το εργαστήριο παραγωγής κονσέρβας και αστικής κηπευτικής. Από την αρχή όμως ξέραμε ότι η ελευθερία κατακτιέται με αγώνα. Γι’ αυτό η κοινότητά μας είναι κομμάτι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού/ελευθεριακού κινήματος και συμμετέχει στην υπεράσπιση των καταλήψεων, σε αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στην πατριαρχία, το φασισμό, την καταστροφή της φύσης, σε αγώνες αλληλεγγύης με μετανάστες και μετανάστριες.

Έξω από τους θεσμούς, την νομιμότητα και τον καπιταλιστικό εκβιασμό, η πολυεθνική κοινότητά μας, πήρε έδαφος και έγινε ορατή. Ως αποτέλεσμα το κράτος και οι φασίστες επιτέθηκαν. Στις 21 Φεβρουαρίου φασίστες προσπάθησαν να κάψουν την κατάληψη στην Παναιτωλίου 21, επίθεση που επαναλήφθηκε ανεπιτυχώς στις 14 Μαρτίου. Στις 12 Μαρτίου, στις 6 το πρωί, πλήρως εξοπλισμένοι μισθοφόροι του κράτους εισβάλουν στη γειτονιά, περικυκλώνουν και εκκενώνουν την κατάληψη Ματρόζου 45, χτυπάνε, συλλαμβάνουν όσους/όσες ήταν μέσα, κατάσχουν σημαντικά προσωπικά και συλλογικά αντικείμενα, στήνουν ακόμα μια δικογραφία.

Η επιχείρηση εκκένωσης βρίσκει ισχυρή αντίσταση από συντρόφους και συντρόφισσες μέσα και έξω από το κτίριο, ενώ παράλληλα άτομα από την γειτονιά προσπαθούν να παρέμβουν ενάντια στους μπάτσους. Η αντίσταση μας ήταν μία συνειδητή πολιτική επιλογή, ήταν η άρνηση μας να υποταχθούμε στην βία του κράτους, ήταν ένα σινιάλο αγώνα.

Η εκκένωση άφησε πίσω της μια ισχυρή αστυνομική παρουσία στην γειτονιά ενώ τα μίντια δημιούργησαν ακόμα ένα κλίμα τρομοϋστερίας. Το κράτος προκάλεσε φόβο τον οποίο ο καθένας και η καθεμία πρέπει να σπάσει, παίρνοντας θέση ενάντια στην καταστολή και
στην παρουσία της μες τις γειτονιές μας.

Η δυνατότητά μας να καταλαμβάνουμε κτήρια είναι αποτέλεσμα ενός αγώνα που δίνεται εδώ και χρόνια από ένα μεγάλο και μαχητικό κίνημα καταλήψεων, μέρος του οποίου είμαστε και εμείς. Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν λάβει συντονισμένο χαρακτήρα. Έτσι μαζί με την Ματρόζου, εκκενώθηκε η κατάληψη Gare και Ζαΐμη 11. Σημαντικό ρόλο στο πλάνο καταστολής έχουν οι φασίστες με επιθέσεις σε διάφορους χώρους αγώνα και με αποκορύφωση το ολοκληρωτικό κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Η λίστα επιθέσεων από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος είναι μεγάλη. Παραμένουν όμως ανίκανοι να σταματήσουν την απελευθέρωση. Είμαστε ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης που αντανακλά τα ριζοσπαστικά και αντι-κρατικά χαρακτηριστικά της. Τους ανυποχώρητους αγώνες της και τις πιο ελευθεριακές κουλτούρες της. Kουβάλαμε ένα άλλο κόσμο, θα τον επικοινωνήσουμε, θα τον υπερασπιστούμε και θα τον διεκδικήσουμε μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

24 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, στις 12:00 στην Παιδική χαρά, στο Κουκάκι
καλούμε, συντρόφους και συντρόφισσες, φίλους και φίλες από την αθήνα και όλη την ελλάδα όλων των ηλικιών, όλων των φύλων, άτομα που εργάζονται, φοιτούν ή είναι άνεργα, με ζώα, με τα μουσικά τους όργανα και με τους τρόπους εκφρασής τους, να πορευτούμε μαζί :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12:00
ΚΟΥΚΑΚΙ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου – m45community@riseup.net

 
-Καλούμε επίσης σε μικροφωνική στην πλατεία μερκούρη, πέμπτη 22/3, στις 17:00

- 24/3, 21:00 στο Μηχανουργείο, Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο αντ-εθνικό live του αναρχικού δικτύου τέχνης "ΟΧΕΤΟΣ" το οποίο πραγματοποιείται για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων μας  

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License