[Αθήνα] 23/3:Μπαρ οικονομικής ενίσχυσης των 6 συλληφθεισσών/εντων της 1/3 στην Πάτρα


post image

Αλληλεγγύη στους 6 της Πάτρας

 Στις 21/2 ο αναρχικός Ντίνος Γιατζόγλου επιλέγει να διεκδικήσει την -προβλεπόμενη- μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, χρησιμοποιώντας το ύστατο εργαλείο που έχει στη διάθεση του, το ίδιο του το σώμα, περνώντας σε απεργία πείνας και λίγο αργότερα, στις 25/2, και σε απεργία δίψας. Στο μεσοδιάστημα μετάγεται βιαίως από ΕΚΑΜίτες από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρισκόταν προσωρινά για εκδίκαση άλλης υπόθεσης, πίσω στις φυλακές της Λάρισας, γεγονός που ακολουθείται από μια εξέγερση των έγκλειστων των φυλακών κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό. Λίγες μέρες αργότερα, στις 2/3, με τον σύντροφο να βρίσκεται στην πλέον οριακή κατάσταση, το συμβούλιο αποφασίζει την μεταγωγή του μέχρι τις 10/4, πράγμα που σημαίνει και την λήξη της απεργίας.

Εν μέσω αυτής της συνθήκης, το εκτός των τειχών κίνημα αλληλεγγύης εκφράζει πολύμορφα την στήριξη του στον αγωνιζόμενο σύντροφο. Σε αυτά τα πλαίσια, την 1/3 και μετά το τέλος αντικρατικής/αντιεθνικιστικής πορείας, ξεσπούν συγκρούσεις στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στις δυνάμεις καταστολής οι οποίες καταλήγουν σε 6 συλλήψεις με βαρύ κατηγορητήριο – 2 κακουργήματα κατά συναυτουργία και 4 πλημμελήματα. Οι συλληφθείσσες/έντες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας για τις επόμενες 4 μέρες και την Δευτέρα 5/3 περνούν από ανακριτή και εισαγγελέα όπου και αφήνονται ελέυθερες/οι αλλά με σκληρούς περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Α.Τ. 2 φορές το μήνα και απαγόρευση σε συμμετοχή σε συναθροίσεις και διαδηλώσεις στην Ελληνική Επικράτεια) και εγγυήσεις του ύψους των 7.000 €.

Η κρατική στρατηγική της δικαστικής ομηρίας και της οικονομικής αφαίμαξης δεν αποτελεί κάτι νέο για μας. Η πάγια τακτική της σύλληψης αγωνιστριών/ών, δημιουργίας φορτωμένου κατηγορητηρίου και απαίτησης ογκωδών εγγυήσεων είναι μια κατασταλτική μεθόδευση που αποσκοπεί στον πρακτικό περιορισμό της παρουσίας, όσων επιλέγουν να αντιμάχονται το υπάρχον, σε κινηματικές διαδικασίες, μέσω του συνεχούς φόβου του εγκλεισμού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις εισαγγελικές προσταγές. Τα υψηλότατα ποσά των εγγυήσεων καταδεικνύουν σε ποιούς προσφέρει διεξόδους το δικαστικό σύμπλεγμα, και σίγουρα δεν είναι όσοι και όσες προέρχονται από χαμηλά ταξικά στρώματα.

Εμείς είμαστε αδιαμφισβήτητα στο πλευρό οποιουδήποτε βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στηρίζοντας τόσο πολιτικά, όσο και πρακτικά. Μέσα απο συλλογικές διαδικασίες, με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια συνεχίζουμε να χτίζουμε αναχώματα απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΠΑΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

23/3 22:30 στην κατάληψη Δερβενίων 56

Αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/στριες,σύντροφισσες/οι, Πατρινοί/ες εξωτερικού

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License