(Βόλος) Παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης, ενάντια στο εκδικητικό πρόστιμο.

Ούτε μια ώρα στο στρατό τους  Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

post image

Στα πλαίσια δράσεων του Συντονισμού Αναρχικών Κεντρικής ελλάδος έγιναν την Παρασκευή 23/3/18 Αντιμιλιταριστικές παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης ενάντια στην οικονομική καταστολή που δέχονται (το περίφημο εξαχίλιαρο). Οι παρεμβάσεις έγιναν στις εφορίες του Βόλου και τις  Ν.Ιωνίας. Μοιράστηκαν κείμενα, υπήρξε ενημέρωση σε εργαζόμενους και πολίτες σε πολύ καλό κλίμα, κολλήθηκαν αφίσες και κρεμάστηκαν πανό. Επίσης σχετικό πανό κρεμάστηκε και έξω από την πύλη του στρατοπέδου Γεωργούλα. Το προηγούμενο βράδυ βάφτηκαν και αντιμιλιταριστικά και αντιεθνικιστικά συνθήματα σε σχολεία του Βόλου ενόψει των σχολικών γιορτών για την 25η Μαρτίου και το κλίμα εθνι(κιστι)κού παροξυσμού που προωθείται. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει, κανένα σύνορο δεν μας χωρίζει. Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι εξεγερμένοι δεν έχουνε πατρίδα.

Ούτε μια ώρα στο στρατό τους  Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συντονισμός Αναρχικών Κεντρικής ελλάδος 23/3/2018

Ακολουθεί το κείμενο του συντονισμού που μοιράστηκε:

Ούτε μια ώρα στο στρατό τους  Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους

Η σημερινή παρέμβαση γίνεται ενάντια στις συνεχείς και εντεινόμενες ποινές και διώξεις που υφίστανται οι ολικοί αρνητές στράτευσης. Πιο συγκεκριμένα, το 2010 προστέθηκε στον Στρατιωτικό ποινικό κώδικα (από τον τότε υπουργό εθνικής άμυνας Βενιζέλο) μία νέα ποινή η οποία αφορά συγκεκριμένα τους αρνητές στράτευσης και τους ανυπότακτους. Σύμφωνα με αυτή, επιβάλλεται στους προαναφερόμενους το πρόστιμο των 6.000 ευρώ, κάθε φορά που καλούνται να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις και δεν το κάνουν. Το πρόστιμο θα επικυρώνεται από τους προϊσταμένους των κατά τόπους Εφοριών. Το πρόστιμο αυτό είναι ένα  από τα πολλά μέσα καταστολής προς εκείνους που αρνούνται ξεκάθαρα την κατάταξή τους στον στρατό, χωρίς «τρελόχαρτο» ή λείποντας στο εξωτερικό μέχρι την ηλικία όπου μπορούν να εξαγοράσουν την θητεία τους (που κοστίζει επίσης 6.000). Το πρόστιμο έχει ξεκάθαρα εκδικητικό και παράλληλα αποτρεπτικό χαρακτήρα. Εκδικητικό για εκείνους που δεν διάλεξαν την εκπλήρωση της θητείας τους ή το Ι5 και αποτρεπτικό για εκείνους που το σκέφτονται. 

Η άρνηση στράτευσης αποτελεί για πολλούς συντρόφους μας όχι απλά μία προσωπική επιλογή αλλά μια πολιτική πράξη εχθρική για το κράτος που συνεχίζει την ποινική και οικονομική καταστολή τους. Γιατί;

Γιατί ο ελληνικός-κρατικός στρατός (όπως και κάθε κρατικός στρατός) είναι ένας μηχανισμός ελέγχου-θανάτου ο οποίος δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί  τα οικονομικά-γεωπολιτικά συμφέροντα του έθνους-κράτους. Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει για να διαφυλάσσει την ελευθερία των πολιτών της επικράτειάς του, αφού αν ήταν αυτός ο ρόλος του δεν θα συμμετείχε στο στρατιωτικό πραξικόπημα το ‘67, ούτε θα έκανε ασκήσεις για την καταστολή μέσα στις πόλεις σε αναπαραστάσεις ενάντια σε διαδηλωτές (ασκήσεις που αναφέρθηκαν 1η φορά δημόσια το 2011), ούτε θα έσφιγγε το χέρι στο Ισραήλ που πνίγει στο αίμα την Παλαιστίνη. Το ελληνικό κράτος συμμετέχει στο ΝΑΤΟ και πέρα από τις ολιγομελείς «ειρηνευτικές» αποστολές σε άλλες χώρες έχει παραχωρήσει τεράστιες εκτάσεις γης για να δημιουργηθούν βάσεις (ορμητήρια του ΝΑΤΟ όπως στη Σούδα και τα πυρηνικά που θέλουν να μεταφερθούν στον  Άραξο). Στη Λάρισα μάλιστα, η άσκηση των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» έγινε με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Δεν ξεχνάμε επίσης τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, με τη διοίκηση της επιχείρησης στην 1η στρατιά και τους νατοϊκούς να τριγυρνάνε στην πόλη, πριν δύο χρόνια.

Ο ελληνικός στρατός είναι με τη σειρά του μέρος της παγκόσμιας βιομηχανίας πολέμου. Μιας βιομηχανίας με απίστευτα κέρδη και ιδιωτικούς μισθοφορικούς στρατούς που φυσικά στηρίζεται από τα κράτη και τις κυβερνήσεις. Μία βιομηχανία που σκοτώνει, καταστρέφει και αυτή την περίοδο έχει δημιουργήσει, όπως και στο παρελθόν, μία από τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές-προσφυγικές κρίσεις της ιστορίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις ροές προσφύγων, που η ίδια προκάλεσε με τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από τη μεριά του κράτους (σε συνεργασία με την FRONTEX) ήταν η δημιουργία ενός φράχτη και η φύλαξη των συνόρων ώστε οι πρόσφυγες να μην έχουν άλλη επιλογή εκτός του Αιγαίου, με τα αποτελέσματα που είναι πλέον γνωστά σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που η ελληνική οικονομία«βρίσκεται σε κρίση» και λεφτά δεν υπάρχουν για καμία κοινωνική παροχή, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, μισθοί και συντάξεις μειώνονται, δημόσια περιουσία ξεπουλιέται, το ελληνικό κράτος ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για πολεμικό εξοπλισμό (πρόσφατα έδωσε 2 δις για αγορά και εκσυγχρονισμό F-16) λες και σε μία ενδεχόμενη σύρραξη με τους «κακούς» Τούρκους θα κερδίσει ο στρατός με τα περισσότερα αεροπλανάκια.

Όλες αυτές οι δαπάνες βέβαια θα θεωρούνταν υπερβολικές από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και θα ήταν κατακριτέες αν δεν είχε γίνει αυτή η τεράστια προσπάθεια, από μεριάς κράτους, για να μας πείσει πως «κινδυνεύομεν». Πότε από την «κομμουνιστική απειλή», πότε από τους γείτονες που όλοι θέλουν και από ένα κομμάτι της Ελλάδας, με τα ΜΜΕ να αναπαράγουν μόνο τις εθνικιστικές φωνές των γύρω κρατών (αντίστοιχες φωνές που υπάρχουν και εδώ από ακροδεξιούς). Η δημιουργία ενός εξωτερικού (ή εσωτερικού μερικές φορές) εχθρού είναι η δοκιμασμένη συνταγή για τον αποπροσανατολισμό και την  καθυπόταξη της κοινωνίας. Στρέφοντας ένα καταπιεσμένο κομμάτι μιας επικράτειας ενάντια σε εκείνο μίας άλλης, το κομμάτι που το εξουσιάζει όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο αλλά φαίνεται να φροντίζει για το καλό όλων μας (των ελλήνων στην προκειμένη). Εμείς τους εχθρούς μας όμως δεν τους αναγνωρίζουμε με βάση το χρώμα, τη φυλή,  την εθνικότητα.  Ο δικός μας πόλεμος, για μια άλλη, ελεύθερη κοινωνία, δεν είναι ούτε εθνικός, ούτε θρησκευτικός αλλά πάντα, πόλεμος ταξικός.

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ,

ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Βασικό κομμάτι της εξουσιαστικής δομής  κάθε κράτους, αποτελούν οι εισπρακτικοί του μηχανισμοί. Οι Εφορίες με τα αμέτρητα υποκαταστήματά τους, έχουν ως μοναδικό λόγο ύπαρξης την επιβολή της οικονομικής αφαίμαξης της τάξης μας , που παραγγέλνει η εκάστοτε κυβέρνηση για να ταΐσει τον αχόρταγο κρατικό της μηχανισμό και να ικανοποιήσει τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών. Με την πρόφαση της οικονομικής κρίσης, από το 2010 και μετά, μέσα από ένα ασταμάτητο όργιο "νέων" φορομπηχτικών μέτρων, ο πραγματικά αντιδραστικός και αντικοινωνικός χαρακτήρας των εφαρμοζόμενων οικονομικών πολιτικών του κράτους, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος. Τα επί σειρά ετών φορολογικά μέτρα που επιβάλλονται μέσω των Δ.Ο.Υ., πάντα έχουν ως απώτερο σκοπό το τσάκισμα των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων την ίδια στιγμή που πλήθος φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων περιμένουν τους προνομιούχους και τους οικονομικά ισχυρούς. Με την υπερφορολόγηση των ειδών βασικής ανάγκης και των καυσίμων να τσακίζουν την έτσι και αλλιώς δύσκολη επιβίωση, οι ορέξεις των εξουσιαστών βάζουν στο στόχαστρο ακόμη και την λαϊκή κατοικία. Οι  διοικήσεις των  Δ.Ο.Υ. αγκαζέ με τραπεζίτες και μεγαλοϊδιοκτήτες, με το περιβόητο πολυνομοσχέδιο εν όψει της 3ης αξιολόγησης, που έγινε και νόμος του κράτους πλέον μπορούν να προχωρήσουν σε οριζόντιο πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, κάθε κατοικίας, ακόμη και για ληξιπρόθεσμες οφειλές μόλις 500 ευρώ σε ιδιώτες και δημόσιο. Με την εργασιακή επισφάλεια και την ανεργία να συνθέτουν ολόκληρο το σκηνικό του οικονομικού πολέμου που έχουν στήσει κράτος και αφεντικά, οι Δ.Ο.Υ. αποκτούν ένα ακόμη πιο ιταμό ρόλο, εφαρμόζοντας πλέον ακόμη και επιλεκτική οικονομική καταστολή σε συνανθρώπους μας που αρνούνται να "συμμορφωθούν" στις απαιτήσεις και τις προσταγές του εκμεταλλευτικού συστήματος που μας περιβάλλει. Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος ξοδεύει αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ για πολεμικό εξοπλισμό, στρατιωτικές ασκήσεις, φράχτες, παρελάσεις και μίζες, οι εφορίες επιχειρούν την στοχευμένη οικονομική εξόντωση των συμπολιτών μας που επέλεξαν συνειδητά να μην πάνε στρατό είτε για βιοποριστικούς, είτε για θρησκευτικούς, είτε πόσο μάλλον για πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Ως αναρχικοί/-ες, βρισκόμαστε απέναντι και ενάντια στις εξουσιαστικές δομές των κρατών που πάνω στις πλάτες των λαών, σκορπίζουν την εκμετάλλευση , την υποδούλωση και τα τυφλά "εθνικά" μίση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ενάντια στους στρατούς τους, που σκορπίζουν το θάνατο, που ευθύνονται πάντα για ανυπολόγιστες καταστροφές ολόκληρων γεωγραφικών περιοχών, που αιματοκυλούν, βιάζουν και καταστρέφουν ολόκληρες κοινωνίες και λαούς, όλο πιο μεθοδικά, όλο και  πιο μαζικά. Για μας, οι πραγματικοί εχθροί, δεν είναι κάποιος γειτονικός λαός, αλλά τα κράτη, ο καπιταλισμός, τα αφεντικά, οι παπάδες και οι φασίστες, δηλαδή η εξουσία σε όλες της τις εκφάνσεις.         

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δηλώνουμε τηναλληλεγγύη μας σε όλους όσους επέλεξαν να αψηφήσουν τον στρατό, τα καψόνια και τις προσταγές των καραβανάδων. Θεωρούμε πως το πρόστιμο έχει ξεκάθαρα εκδικητικό και παράλληλα αποτρεπτικό χαρακτήρα. Εκδικητικό για εκείνους που δεν διάλεξαν την εκπλήρωση της θητείας τους ή το Ι5 και αποτρεπτικό για εκείνους που το σκέφτονται. Είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για την οικονομική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης που προχώρησαν θαρραλέα στην δύσκολη  πράξη της ανυποταξίας, κόντρα στις διαρκείς διώξεις μπάτσων και καραβανάδων, αψηφώντας τις δυσκολίες στον εργασιακό τομέα.

Αφεντικά, καραβανάδες, γαλονάδες, δεν υπακούμε, δεν υπηρετούμε, δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια σας.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συντονισμός Αναρχικών Κεντρικής ελλάδος

 

 

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License