30 μαρτίου 2002: επιχείρηση αμυντική Ασπίδα

30/03/2018kleovisΑλ Στην Παλαιστίνη, η δεύτερη Ιντιφάντα βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα κύμα διαμαρτυριών που εξαπλώθηκε σε όλη την επικράτεια ακολουθούν η μια την άλλη, και από εδώ η απόφαση της κυβέρνησης του Σαρόν,  Sharon, να δώσει ένα σκληρό πλήγμα στην Παλαιστινιακή αντίσταση.

Στην Παλαιστίνη, η δεύτερη Ιντιφάντα βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα κύμα διαμαρτυριών που εξαπλώθηκε σε όλη την επικράτεια ακολουθούν η μια την άλλη, και από εδώ η απόφαση της κυβέρνησης του Σαρόν,  Sharon, να δώσει ένα σκληρό πλήγμα στην Παλαιστινιακή αντίσταση.

Με την επιχείρηση Defensive Shield, Αμυντική Ασπίδα, θα είναι οι διάφορες πόλεις και τα στρατόπεδα προσφύγων που καταλαμβάνουν οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Τζενίν στις 3 απριλίου, με πραγματικές σφαγές που διαιωνίζονται σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Τα στρατεύματα του Σαρόν έρχονται επίσης στη Ραμάλα, μέχρι που πολιορκούν το γενικό επιτελείο του Αραφάτ και την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, τον εξαναγκάζουν να απομονωθεί μέχρι τις 2 μαΐου, ημερομηνία αποχώρησης των στρατευμάτων.

Εν τω μεταξύ, στις 2 απριλίου, η Βασιλική της Γεννήσεως καταλαμβάνεται από 240 παλαιστίνιους που αναζητούν καταφύγιο για να ξεφύγουν από το ισραηλινό πυρ. Το συμβάν προσέλκυσε σε μεγάλο βαθμό την προσοχή σε όλο τον κόσμο, διότι μέσα στη Βασιλική υπήρχαν επίσης και σαράντα μοναχές και ιερείς, όλοι τους απελευθερώθηκαν στη συνέχεια, χωρίς τραυματισμούς.

Από τις 3 έως τις 21 απριλίου θα επιβληθεί βαριά απαγόρευση κυκλοφορίας για τον άμαχο πληθυσμό, με περιορισμό της κυκλοφορίας και για το διεθνές προσωπικό και απαγόρευση εισόδου για ιατρικό και ανθρωπιστικό προσωπικό, καθώς και στους διεθνείς παρατηρητές ανθρωπιστικών δικαιωμάτων και στους δημοσιογράφους.

Σε αυτές τις λίγες εβδομάδες μετρήθηκαν χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, πάνω από 5.000 άνθρωποι που κρατήθηκαν φυλακισμένοι από τον ισραηλινό στρατό.

O capitano! Mio capitano!...

In Palestina è in corso la seconda intifada, un’ondata di proteste diffuse sul tutto il territorio si susseguono e da qui la decisione del governo di Sharon di dare un duro colpo alla resistenza Palestinese.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License