Αναρχικό μπλοκ στην πορεία "αναπτυξιακό" συνέδριο κεντρικής Μακεδονίας


post image

Την Τετάρτη 28/3 και μετά από κάλεσμα αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων της πόλης, συγκροτήθηκε αναρχικό μπλοκ 100 ατόμων, το οποίο στήριξαν και σύντροφοι/ισσες από άλλες ομάδες της πόλης. Γύρω στα 400 άτομα συμμετείχαν στα υπόλοιπα μπλοκ σωματείων, συνελεύσεων γειτονιά, του συντονισμού συλλογικοτήτων και των οργανώσεων της αριστεράς. Η πορεία, η οποία διένυσε μία τεράστια διαδρομή, σταμάτησε μπροστά στο φραγμό των ΜΑΤ, όπου και συναντήθηκε με την αντίστοιχη του ΠΑΜΕ, που επίσης είχε λίγο κόσμο, γύρω στα 1000-1500 άτομα. Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν και κάποιες συμβολικές αψιμαχίες κάποιων μπλοκ που "προσπάθησαν" να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό.

Αν και η γενικότερη συμμετοχή είναι ενδεικτική της κινηματικής άμπωτης που διανύουμε, η παρουσία των αναρχικών σε μια φιέστα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου αλλά και κρατικών ή τοπικών παραγόντων έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία.

Συνεχίζουμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, για να παλέψουμε ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη, για να αναπτυχθεί ένα μαχητικό ταξικό κίνημα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΓΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΓΙΑ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΙ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License