Σε Απεργία Δίψας ο κρατούμενος Β. Δημάκης

Ο Συγκρατούμενος μας Βασίλης Δημάκης από σήμερα, μετά από 22 μέρες απεργία πείνας, Ξεκινάει απεργία ΔΙΨΑΣ βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του για το αναφαίρετο δικαίωμα του στην μόρφωση

post image

Ο Συγκρατούμενος μας Βασίλης Δημάκης από σήμερα, μετά από 22 μέρες απεργία πείνας, Ξεκινάει απεργία ΔΙΨΑΣ βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή του για το αναφαίρετο δικαίωμα του στην μόρφωση. "Από 14/03/ 2018 βρίσκομαι σε απεργία πείνας διεκδικώντας την απρόσκοπτη πρόσβασή μου στην εκπαίδευση , με το θεσμο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) !
Αλλά , παρότι πληρώ όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο νομοθέτης , εγώ απορρίπτομαι συνεχόμενα , χωρίς κάποια λογική αιτιολόγηση που να μπορεί να γίνει ανεκτή και που να προκύπτει από τους όρους που ρητά θέτει ο νομοθέτης !
Μου κοινοποιήθηκε κληση την Παρασκευή 26/03 από το Συμβούλιο Πειραιά , ότι θα συνεδριάσει στις 03/04 , καταθέτοντας την ίδια μέρα αίτηση επίσπευσης ,την Δευτέρα 26/03 πήρα νέα κλήση που προσδιόριζε τη συνεδρίαση για την Πέμπτη 29/03 , όπου διέκοψε για Δευτέρα παρατείνοντας το μαρτύριο μου !
Την Δευτέρα 02/04 πάλι δεν είχαμε απάντηση και έφτασε σήμερα Μ. Πέμπτη 05/04 και τελευταία εργάσιμη πριν την έναρξη της πασχαλινής αργίας , όντας ήδη στην 23η μέρα απεργία πείνας .
Δίχως απάντηση πάλι !
Προς τί η αποδοχή της επίσπευσης του Συμβουλίου τότε ; Εμπαιγμός ; Τί διεκδικώ εγώ, δανεικά ή μηπως κάποια χάρη ;
Διεκδικώ ό,τι νόμιμο δικαιούμαι στο ακέραιο , όπως στο ακέραιο μέχρι τώρα εξοφλώ ό,τι έκνομο διέπραξα !
Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να διεκδικήσω τα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον οργανισμό μου με την απεργία πείνας , ήξερα ότι θα αντιμετώπιζα τον καρμπον σαδισμό του Κράτους , που συνηθίζει να εφαρμόζει σε κάθε απεργό πείνας ό,τι και να διεκδικεί !
Αρνούμαι την εφαρμογή μιας αναχρονίζουσας πεπατημένης , που εφαρμόζεται απροκάλυπτα και εκδικητικα στους απεργούς πείνας , παίζοντας κυριολεκτικά με τη ζωή τους !
Διεκδικώ ειρηνικά την μη εξαίρεσή μου από το καθεστώς της ηλεκτρονικής επιτήρησης , όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους τους συγκρατούμενούς μου που πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ο νομοθέτης ορίζει .
Αποποιούμαι την εφαρμογή της "αρνητικής πρώτης" στο πρόσωπό μου εκ των πραγμάτων , αποφασίζοντας να προβώ και σε απεργία δίψας , αναγνωρίζοντας τον σοβαρό κίνδυνο ,
αλλά αυτή είναι μία Δημοκρατική απόφαση που πήρα εγώ για τον εαυτό μου και όχι μία αντιδημοκρατική που καταχρηστικά παίρνουν άλλοι για μένα !
Την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι , θα ζητήσω να μεταφερθώ στο Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού , αρνούμενος κι εκει οποιαδήποτε εξέταση από γιατρό , ακόμη και σε περίπτωση ιατρικης ανάγκης θα προστατεψω το αναφαίρετο δικαίωμά μου στην αξιοπρεπεια και την αυτοδιάθεση !
Θα επιμείνω ανυποχώρητα στις αρχικές μου θέσεις , που αφορουν και την άρνησή μου να υποβληθω σε οποιαδηποτε εξεταση , μέχρις ότου αποφασίσουν οι εφαρμοστές της νομιμότητας , να μοιράσουν ό,τι δεν τους ανήκει στο ακέραιο , σε ολους όσους δικαιωματικα ανήκει !
Αυτοί είναι όσοι αρνούνται ή καθυστερούν να αποφασίζουν στο νόμιμο αίτημα μου , δηλαδή το Δικαστήριο Εκτέλεσης ποινών που πάνω από δύο εβδομάδες έχει στα χέρια του την προσφυγή μου , το Συμβούλιο της φυλακής Κορυδαλλού που του έχει κατατεθεί Αιτηση Θεραπείας με τη λογική "ο τρώσας και ιασετε" , όπως επίσης και Ιεραρχική Προσφυγή στο Υπουργειο Δικαιοσυνης που δήλωσε "αναρμοδιο να ασκήσει την αρμοδιότητα του" από την παρ. 2 του άρθρου 6 του Σωφρονιστικού Κώδικα - αλλά ποτέ δεν είναι αργά !

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου , σε όσους κατανοούν τί διεκδικώ και αλληλέγγυα , συντροφικά ,
αγωνιστικά και ανθρωπινα , μου συμπαραστέκονται !

Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι , τωρα μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι ..."

"Μπερτολτ Μπρεχτ"

Δίκτυο αλληλεγγύης κρατουμένων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License