''Ρουφιάνοι'' του Επαναστατικού Αγώνα & του Ν.Μαζιώτη σέρνουν σε δίκη την ΕΛ.ΑΣ για να πάρουν τα ''λύτρα'' που τους έταξαν !!

Σε αστικοφυλλάδα διαβάζουμε ότι ρουφιάνα πληροφοριοδότης  που έδωσε στοιχεία το 2014 για τον Νίκο Μαζιώτη και ρουφιάνος που έδωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα στοιχεία για αγορά εξοπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα (νωρίτερα, κατά την περίοδο 2005-2010) σέρνουν δε δίκη την ΕΛ.ΑΣ για να λάβουν τα ''λύτρα'' της ρουφιανιάς τους!! Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο τίτλος του δημοσιεύματος: Σε δίκη η ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτέμβριο για «χρέη» 4,5 εκατ. ευρώ σε πληροφοριοδότη Το παρασκήνιο εξιχνίασης απαγωγών αλλά και εξοπλισμού τρομοκρατών

Σε αστικοφυλλάδα διαβάζουμε ότι ρουφιάνα πληροφοριοδότης που έδωσε στοιχεία το 2014 για τον Νίκο Μαζιώτη και ρουφιάνος που έδωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα στοιχεία για αγορά εξοπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα (νωρίτερα, κατά την περίοδο 2005-2010) σέρνουν σε δίκη την ΕΛ.ΑΣ για να λάβουν τα ''λύτρα'' της ρουφιανιάς τους!! Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο τίτλος του δημοσιεύματος:

Σε δίκη η ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτέμβριο για «χρέη» 4,5 εκατ. ευρώ σε πληροφοριοδότη

Το παρασκήνιο εξιχνίασης απαγωγών αλλά και εξοπλισμού τρομοκρατών
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07/04/2018 05:45
Η στιγμή της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014

 

Πρωτοφανής για τα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά, η αγωγή ιδιώτη κατά της ΕΛ.ΑΣ. και του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητεί αμοιβή ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για πληροφορίες που φέρεται ότι έδωσε για υποθέσεις τρομοκρατίας, για ξέπλυμα χρημάτων από απαγωγές και για άλλες σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, εκδικάζεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια υπόθεση από τα «άδυτα» της ΕΛ.ΑΣ. και του άγνωστου κόσμου των πληροφοριοδοτών θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι την περίοδο 2014-2015 είχε απαιτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. η καταβολή ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ και από μια πληροφοριοδότρια για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, το καλοκαίρι του 2014, στο Μοναστηράκι. Σε μια υπόθεση ωστόσο που δεν έφτασε στο ακροατήριο, αφού από παρασκηνιακή - εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε ότι δεν πρέπει να καταβληθεί αυτό το ποσό.
Το περιεχόμενο της αγωγής

Η αγωγή, λοιπόν, έχει κατατεθεί από 60χρονο επιχειρηματία από την Πελοπόννησο που θεωρείται ότι έχει υποβοηθήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές στις εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων. Ο 60χρονος, που ασχολείται με τουριστικές επιχειρήσεις, παλιότερα είχε φυλακιστεί για υπόθεση ληστείας - χωρίς οποιαδήποτε συνέχεια - και είχε αποκτήσει επαφή με τον ποινικό χώρο. Εμφανιζόταν ακόμη να ασχολείται με λαθρεμπόριο τσιγάρων και φέρεται ότι είχε αναπτύξει πολυετή συνεργασία με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΣΔΟΕ, από το φθινόπωρο του 2004. Οπως αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο, «εκείνη τη χρονιά συναντηθήκαμε στην Κόρινθο με αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε θέσεις ευθύνης στην ΕΥΠ και στη Δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Σε εκείνη τη συνάντηση συμφωνήθηκε η μόνιμη συνεργασία μου με τις διωκτικές αρχές, με την καταβολή αμοιβής για κάθε υπόθεση που εφέρετο εις πέρας από τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΥΠ. Η παραπάνω συνεργασία ξεκίνησε το έτος 2004 και συνεχίστηκε μέχρι το 2014 και συνεργάστηκα με δεκάδες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ, του ΣΔΟΕ».

Ακολούθως εξιστορεί διάφορες υποθέσεις στις οποίες φέρεται ότι είχε καθοριστική συμβολή. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται στον εντοπισμό - τον Ιούλιο του 2006, στο Κατάκολο Ηλείας - και στην εξάρθρωση κυκλωμάτων παραχαρακτών κ.λπ. Ομως εντυπωσιακό είναι ότι στο δικαστικό έγγραφο υποστηρίζει ότι είχε εμπλακεί στο ξέπλυμα χρήματος μέρους των 30 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί ως λύτρα για την απελευθέρωση του απαχθέντος - τον Ιανουάριο του 2009 - εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. που ζητεί τα 4,5 εκατ. ευρώ ισχυρίζεται ότι είχε αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις με ιδιώτη ο οποίος κατηγορήθηκε ότι πήρε μέρος των λύτρων Παναγόπουλου. Και όπως συμπλήρωνε, «ανέφερα στον άνθρωπο αυτόν ότι μπορώ να τους βοηθήσω γιατί γνωρίζω μια τράπεζα στο εξωτερικό που μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Η ίδια η ΕΥΠ εξασφάλισε φαξ από τέτοια τράπεζα της Ελβετίας και το έδωσα στον ιδιοκτήτη του εργοταξίου. Υστερα από αυτό κατέστην ισότιμο μέλος της σπείρας, με αποτέλεσμα να μιλούν μαζί μου απολύτως ελεύθερα, έτσι ώστε να μάθω τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν, τα οποία έπειτα από υπόδειξή μου παγιδεύτηκαν από τις Αρχές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενάγων ιδιώτης που απαιτεί τα χρήματα από την ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε και ορισμένα παραστατικά. Ακολούθως υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στις συναλλαγές που είχε με λαθρεμπόρους όπλων στα ελληνοαλβανικά σύνορα το 2010, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν αυτοί - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνει - που είχαν προμηθεύσει τον εκτοξευτή ρουκετών RPG-7 και τις ρουκέτες που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» στην πρώτη περίοδο της δράσης της (2005-2010). Ο ίδιος άνθρωπος είχε αναμειχθεί σχετικά πρόσφατα και στην εξάρθρωση δύο μεγάλων κυκλωμάτων εμπόρων ναρκωτικών με τεράστιες χασισοφυτείες στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα.
Και νέες διεκδικήσεις

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για μια σειρά οικονομικών διεκδικήσεων από μια υπάλληλο καταστήματος στο κέντρο του Αμαρουσίου. Η γυναίκα αυτή είχε ζητήσει, προ τριετίας, το ποσό της επικήρυξης (ένα εκατομμύριο ευρώ) για τον εντοπισμό του 48χρονου δραστήριου μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Ο 48χρονος είχε εξαφανιστεί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα το 2012 από την Αθήνα και φέρεται ότι είχε προχωρήσει στη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014, αλλά και σε ορισμένες ληστείες τραπεζών σε συνεργασία με τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου». Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη τον Ιούλιο του 2014 έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι.

 
Η πληροφοριοδότρια φέρεται ότι είχε δώσει, αρχικά ανωνύμως, ορθές πληροφορίες για πολύωρη, συχνή παρουσία του Νίκου Μαζιώτη κοντά στον σταθμό του Αμαρουσίου. Ομως δεν εμφανίστηκε ξανά για να δώσει περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν. Ωστόσο, όταν συνελήφθη ο γνωστός αναρχικός, η μυστηριώδης γυναίκα επανήλθε και έστειλε επώνυμη αναφορά στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι η δική της μαρτυρία οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη του. Διατάχθηκε εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε ότι ο εντοπισμός του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι υπήρξε λόγω της παρατηρητικότητας διερχόμενου αστυνομικού. Επιπλέον, τότε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσαν ότι η μαρτυρία που οδήγησε, σε δεύτερη φάση, στο κατάλυμά του στο Μαρούσι προήλθε από κάποιον ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής. Και έτσι τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν στη γυναίκα, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αρωγό στις διεκδικήσεις της άλλον εκπρόσωπο Αρχών Ασφαλείας.  

Αμοιβή ενός εκατομμυρίου ευρώ δόθηκε σε ιδιώτη που βοήθησε στα τέλη του 2014 στον εντοπισμό του δραπέτη, πρώην μέλους της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού στην Αναβυσσο. 

** πηγή: βήμα της Κυριακής

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License