Σχετικά με τη διοργάνωση της πορείας αλληλεγγύης στους 8 και 35 της Π.Ράλλη της Μόριας στις 14/4/18 στο Μοναστηράκι


Ενόψει των δικαστηρίων 20/4 και 27/4 των 35 και 8 αντίστοιχα, ο Συντονισμός Συλλογικότητων και Ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης (ΣΣΑΕΚΚ) αποφάσισε να ανοίξει το ζήτημα των δύο αυτών υποθέσεων μέσα από μία ανοιχτή εκδήλωση στην ΑΣΣΟΕΕ στις 23/3/18, όπου έγινε ενημέρωση- συζήτηση και παρουσίαση των προτεινόμενων δράσεων. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν και τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ΣΣΑΕΚΚ, από τα οποία εκπορεύονται και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της καμπάνιας αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες.

Ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση στις 30/3 με τη συμμετοχή του ΣΣΑΕΚΚ και άλλων συλλογικοτήτων στην οποία συναποφασίστηκε το πρακτικό και πολιτικό πλαίσιο των δράσεων της καμπάνιας μέσα από οριζόντια διαδικασία. Όπως προέκυψε, αιχμή της καμπάνιας αλληλεγγύης είναι η πορεία στις 14/4/18, η μοτοπορεία/συγκέντρωση στις 21/4/18 και η μαζική παρουσία στα δικαστήρια, ενώ ολόκληρη η καμπάνια εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων της συνέλευσης του ΣΣΑΕΚΚ που εδώ και ένα χρόνο στέκεται δίπλα με τους/τις έγκλειστες της Π.Ράλλη μέσα από τα επισκεπτήρια που πραγματοποιεί, τις παρεμβάσεις έξω από τη φυλακή και άλλες κινήσεις στήριξης και ενδυνάμωσης των αγώνων των μεταναστών/ριών.

Τόσο ο ΣΣΑΕΚΚ όσο και οι συλλογικότητες που πλαισίωσαν και συμμετέχουν στη διαδικασία ενεργά λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα, έξω από θεσμικούς φορείς (ΜΚΟ, εκκλησίες κλπ), κόμματα και παρατάξεις,

Επίσης η ανοιχτή συνέλευση προχωρά στην καμπάνια αλληλεγγύης για του 8 και 35 μετανάστες από Πέτρου Ράλλη και Μόρια επιδιώκοντας όχι μόνο την αθώωση των 8 και 35 διωκόμενων μεταναστών στο συγκεκριμένο νομικό καθεστώς αλλά προτάσσοντας την πλήρη κατάργηση των κέντρων κράτησης και όχι την διαχείριση τους.


Επειδή ωστόσο υπάρχουν καλέσματα για την πορεία στις 14/4 από οργανώσεις, κόμματα και σχηματισμούς του ευρύτερου αριστερού χώρου (σε κάποια από τα οποία μάλιστα εμφανίζονται ως «συνδιοργανωτές» της πορείας) τα οποία σαφώς διαφοροποιούνται από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, διευκρινίζουμε τα εξής:


Η πορεία καλείται από τον ΣΣΑΕΚΚ και συνδιοργανώνεται με τις συλλογικότητες που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ συνδιαμόρφωση με κανένα από τα υπόλοιπα εμφανιζόμενα σχήματα και το Σάββατο 14/4 η πορεία θα έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν αποφασιστεί στην συνέλευση αυτή.


Ειδικά για τη ΛΑΕ (η οποία εμφανίζεται να στηρίζει την πορεία) θεωρούμε αδύνατη τη συμπόρευση μας με ένα τόσο εχθρικό μόρφωμα, που μάλιστα πήρε ξεκάθαρη στάση υπέρ των πρόσφατων εθνικιστικών συλλαλητηρίων από τα οποία ξεκίνησαν επιθέσεις σε καταλήψεις στην Θεσσαλονίκη.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

http://ssaekk.espivblogs.net/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License