ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ZAD !

Live Blog: The Eviction of #ZAD #NDDL Day 4: #ZADResist!    https://enoughisenough14.org/2018/04/12/live-blog-the-eviction-of-zad-nddl-day-4-zadresist

 

Την ίδια όλα που το χαϊδεμένο παιδί των τραπεζών , ο Μακρόν , ετοιμάζεται να ρίξει τις «ανθρωπιστικές του βόμβες» στην Συρία , οι δυνάμεις καταστολής στην Γαλλία καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα των τραυματισμένων στην ζώνη της Ζάντ ! 
Όπως καταγγέλλει , στο παρακάτω βίντεο , η κοπέλα που είναι μέλος της ιατρικής ομάδας της Ζάντ , η μεταφορά σε Νοσοκομείο ενός πολυτραυματία στο Νοσοκομείο ήταν μια πραγματική οδύσσεια ! 
Συγκεκριμένα , το θύμα τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου / λάμψης που έσκασε δίπλα του και έφερε εκτεταμένα τραύματα από θραύσματα στον ώμο ,στον λαιμό , στο κεφάλι και σε όλο το αριστερό πόδι . Όταν προσπάθησαν να τον μεταφέρουν με το ασθενοφόρο της Ζάντ , χρειάστηκαν χρονοβόρες διαπραγματεύσεις με τα ΜΑΤ στο μπλόκο της περιμέτρου της υπό εκκένωσης περιοχής . Οι ακτιβιστές δεν δεχόντουσαν να κάνει η αστυνομία την διακομιδή γιατί γνώριζαν ότι την προηγούμενη ημέρα , όταν οι δυνάμεις καταστολής μετέφεραν ένα άτομο που είχαν τραυματίσει σοβαρά στα χέρια κατά την εκκένωση του σπιτιού « La Cheverie » , τον ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ στο κέντρο της Νάντης και χρειάστηκε να πάει με δικά του μέσα στο Νοσοκομείο ! 
Αφού με τα πολλά , η ιατρική ομάδα κατάφερε να περάσει το μπλόκο της αστυνομίας κατευθύνθηκε στο σπίτι ενός κατοίκου της περιοχής και κάλεσαν ασθενοφόρο από την Νάντη . Ενώ βρίσκονταν με τον τραυματία στο σπίτι του κατοίκου που τους φιλοξενούσε , η αστυνομία έκανε κλοιό γύρο από το σπίτι και μπλόκαρε την πρόσβαση του ασθενοφόρου με δύο τεθωρακισμένα ! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιπλέον καθυστέρηση της διακομιδής του τραυματία από τους πυροσβέστες – νοσηλευτές (*1) ! 
Ακόμα και μετά την διακομιδή του τραυματία , ο αστυνομικός κλοιός διατηρήθηκε για να δυσκολέψει την αποχώρηση των ακτιβιστών της ιατρικής ομάδας από το σπίτι ! 
Τελικός απολογισμός της Τετάρτης 11 Απριλίου 2018 : 80 τραυματίες ( ακτιβιστές) εκ των οποίων 3 δημοσιογράφοι και άλλοι 3 χρειάστηκαν επείγουσα διακομιδή σε Νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων τους ! 
{( 1*) = Στην Γαλλία οι Πυροσβέστες έχουν την εκπαίδευση και τα μέσα να κάνουν διακομιδές τραυματιών .}
https://youtu.be/WvUNRIBTtes 
ΠΗΓΗ / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : 
https://enoughisenough14.org/…/live-blog-the-eviction-of-z…/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License