Για σχεδόν μια δεκαετία, το ZAD στη Notre Dame Des Landes είναι μια αυτόνομη ζώνη, απελευθερωμένη από τη γαλλική δημοκρατία. Η ζώνη επί του παρόντος δέχεται επίθεση από μια μαζική αστυνομική επιχείρηση που σκοπεύει στην πλήρη καταστροφή αυτού του σπόρου ενός άλλου δυνατού κόσμου, ενός κόσμου ελεύθερου από τη λογική του κεφαλαίου.
 

ZAD Partout! 


Εχθές το βράδυ στις 10μμ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Μακρόν, ο τοπικός νομάρχης δήλωνε οτι: "Ανακοινώνω το τέλος των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι χωροφύλακες", βέβαια σήμερα το μεσημέρι το ίδιο άτομο ανακοίνωνε οτι οι δυνάμεις καταστολής θα παραμείνουν στην περιοχή έως και 3 εβδομάδες με σκοπό να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και να αποτρέψουν την ανοικοδόμηση των κατεστραμένων υποδομών.

Απο την πλευρά του το κίνημα αντίστασης ανταπάντησε

. Ενώ πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση τις επόμενες ημέρες, είναι μόνο τα λόγια ενός  πολιτικού ... Και η συνέχεια δεν θα είναι απλή, θα είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε μαζί για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτό που θέλουμε για το μέλλον του ZAD. Αλλά έχουν απωθηθεί, ακόμα κι αν θα λένε πάντα το αντίθετο! Έτσι BRAVO. Συγχαρητήρια σε όσους έδωσαν την ημέρα και τη νύχτα τους για να αντισταθούν στην επιχείρησή τους, στο έδαφος, από το σπίτι, πίσω από τις οθόνες ... Συγχαρητήρια σε όσους αντιστάθηκαν στους μπάτσους, υπέμειναν τα αέρια, έκαναν το θυμό τους πράξη Συγχαρητήρια σε εκείνους που ενήργησαν παντού σε υποστήριξη. Συγχαρητήρια σε όσους δημιούργησαν και καθιστούσαν ευπρόσδεκτους χώρους διαβίωσης Συγχαρητήρια σε όσους παρακολουθούν υπομονετικά Συγχαρητήρια σε όσους αντιμετωπίζουν τις πληγές Συγχαρητήρια σε όσους έριξαν λάσπη, πέτρες Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για τηλεπικοινωνίες, ραδιόφωνο και εξωτερική επικοινωνία Συγχαρητήρια σε εκείνους που ήρθαν με τα τρακτέρ τους Συγχαρητήρια σε όσους έφερναν προμήθειες, ρούχα, εξοπλισμό Συγχαρητήρια σε όσους έκαναν τη δουλειά με τα μέσα ενημέρωσης Συγχαρητήρια σε όσους φροντίζουν τους άλλους Συγχαρητήρια σε όσους περπατούσαν στη λάσπη όλες αυτές τις μέρες Συγχαρητήρια σε όσους δεν έχουν κοιμηθεί περισσότερο από 6 ώρες σε 4 ημέρες Συγχαρητήρια σε όσους φροντίζουν τα παιδιά άλλων, ώστε να μπορούν να έρθουν στο πεδίο Συγχαρητήρια σε όσους μαγείρευαν για όλους τους άλλους Συγχαρητήρια σε όσους relayed παντού και έφεραν τον κόσμο στο ZAD Συγχαρητήρια σε όσους έχουν λάβει θέσεις σε δελτία τύπου.

Παρόλες τις ανακοινώσεις η συγκρούσεις συνεχίστηκαν σχεδόν όλη την ημέρα με την αστυνομία να προσπαθεί να εισβάλει σε περιοχές της καταλημένης περιοχής και να πραγματοποιεί συλλήψεις, και τους αντιστεκόμενους να ανοίγουν καινούργια χαρακώματα, να βάζουν φωτια στα οδοφράγματα, και να εξοκτεύουν πυροτεχνήματα ενάντια στα αστυνομικά ελικόπτερα.
 Το βάρος των διαμαρτυριών για την προσπάθεια εκκένωσης και καταστροφή των υποδομών του ΖAD επικεντρώνεται πλέον στην αυριανή πορεία στην πόλη της Ναντ και στο Κυριακάτικο ραντευού για την αρχή της ανοικοδόμησης του.

Μέσα σε ένα όργιο καταστολής το χθεσινό βράδυ οι δυνάμεις καταστολης εκκένωσαν την κατάληψη του πανεπιστημίου της Σορβόνης ενώ προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και στο πανεπιστήμιο Tolbiac, αλλά απέτυχαν μετά από μαζική αντίσταση από τους μαθητές. Εικόνες από το Tolbiac χθες το βράδυ.  
 
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License