Εκκένωση της ZAD. 6η και 7η ημέρα αντίστασης

συλλογή ενημέρωσης απο  https://twitter.com/ZAD_NDDL και https://enoughisenough14.org


Με μπλοκάρισμα της πορείας αλληλεγγύης και υπεράσπισης της κατάληψης του zad και συγκρούσεις στους δρόμους της Ναντ μεταξύ των  διαδηλωτών και των  χιλιάδων ανδρών των δυνάμεων καταστολής κύλησε η χθεσινή ημέρα του Σαββάτου. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες κόσμου αδιαφορώντας (https://twitter.com/twitter/statuses/985168553216180225) για το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί μέρες τώρα να επιβάλει η κυβέρνηση. Οι συγκρούσεις διήρκησαν περίπου 3 ώρες με την αστυνομία να κάνει και πάλι εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού (https://twitter.com/twitter/statuses/985179176708792320) και τους αντιστεκόμενους να αμύνονται με πέτρες και όπου ήταν δυνατόν με εστίες φωτιάς.
Σήμερα Κυριακή είναι σε εξέλιξη το κάλεσμα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμένων υποδομών, όπου και αναμένονται 3 έως 6.000 άτομα να ανταποκριθούν. Απο νωρίς το πρωϊ η μπάτσοι έδειξαν τις διαθέσεις τους με συλλήψεις και χρήση δακρυγόνων όπου υπήρξε συγκέντρωση ανθρώπων στην περιοχή του ZAD. 
Η προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής πυροδότησε νέο κύκλο βίας και συγκρούσεων που αυτή την στιγμή είναι εν εξελίξη και πολλούς  τραυματισμούς 
7 κυβικά μέτρα με κάλικες δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης είναι η έως τώρα συγκομιδή απο την κατασταλτική σπορά του Γαλικού κράτους. Ο αγώνας για γη και ελευθερία συνεχίζετε. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License