Παρέμβαση στο ιταλο-ελληνικό φεστιβάλ, σε αλληλεγγύη με αναρχικούς και αναρχικές που διώκονται ή είναι φυλακισμένοι στην Ιταλία


post image

Στις 16.4 το πρωί πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε αλληλεγγύη με φυλακισμένα και διωκόμενα αναρχικά συντρόφια στα ιταλικά εδάφη. Η παρέμβαση έγινε στο ελληνο-ιταλικό φεστιβάλ πολιτισμού που λάμβανε μέρος στην Τεχνόπολη με οργανωτές την ιταλική πρεσβεία και διάφορες εγχώριες και διεθνείς καπιταλιστικές εταιρείες. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ομιλία καθηγητή από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, διότι στη συγκεκριμένη πόλη έχει λάβει χώρα μία από τις πιο δύο πιο σκληρές κατασταλτικές επιθέσεις του ιταλικού κράτους.
Η κατασταλτική επιχείρηση “Panico”, πραγματοποιήθηκε πριν περίπου 1,5 χρόνο και ήρθε ως αντίποινα σε δύο εξεγερσιακές δράσεις. Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα και τοποθέτηση βόμβας σε νεοναζιστική βιβλιοθήκη. Η επιχείρηση περιλάμβανε σφράγισμα καταλήψεων, μπούκες σε σπίτια, απαγωγές συντρόφων και συντροφισσών, συνεχείς παρενοχλήσεις, τοποθέτηση κοριών παρακολούθησης σε κατοικίες, και εντέλει σύλληψη 8 συντρόφων-συντροφισσών με δημόσια διαπόμπευση στα ΜΜΕ. Η δικαστική υπόθεση συνέχισε να βρίσκεται σε ισχυή και να περιλαμβάνει κι άλλους συλληφθέντες και να συνδέεται και με άλλα γεγονότα. Το ζητούμενο ήταν να αποδείξουν ότι πρόκειται πέρι εγκληματικής οργάνωσης και να πετύχουν την όσο μεγαλύτερη φυλάκιση για τους συντρόφους. Οι δύο από αυτούς, ο Pasca και ο Salvatore, βρίσκονται ακόμα φυλακή χωρίς να έχουν καταδικαστεί, και στον έναν από τους δύο για αρκετό καιρό είχε αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας. Συνθήκη την οποία κατάφερε να σπάσει εν μέρει με δύο απεργίες πείνας. Τα στοιχεία για τη νομιμοποίηση αυτής της ισοπεδωτικής επιχείρησης ήτανε γελοία και προσχηματικά. Ο μόνος στόχος ήταν η στοχοποίηση και η τρομοκράτηση της αναρχικής δράσης. Οι “κοριοί έπιασαν” κάποιον να λέει πως χάρηκε στο τηλέφωνο όταν έγινε η επίθεση, κάποιος άλλος αποκαλέστηκε η ψυχή του πάρτυ λίγες μέρες μετά την επίθεση, και τέλος το μαγικό φίλτρο της πολιτικής καταστολής που είναι δείγματα από DNA. Οι καταλήψεις, τα καταφύγια και τα ορμητήρια των καταπιεσμένων και εξεγερμένων κατάφεραν τα περασμένα χρόνια να δώσουν ισχυρά κτυπήματα σε όλες τις απόπειρες της φασιστικής οργάνωσης Casa Pound να εγκαθιδιθεί στην πόλη. Δώσανε επίσης σκληρούς αγώνες ενάντια στον καπιταλιστικό εξευγενισμό της πόλης. Το κράτος, σε συνδιασμό με την προδωτική στάση αριστερών και δημοκρατικών οι οποίοι αποκύρηξαν αντιφασιστικές δράσεις που συνέβησαν κατά την διάρκεια πορειών, κατάφερε σήμερα να οδηγήσει σύντροφους και συντρόφισσες σε μια αόριστη δικαστική ομηρία και κάπως έτσι, σιγά σιγά, οι αναρχικές κοινότητες αγώνα δέχτηκαν καταλυτικά χτυπήματα και απωθήθηκαν στο περιθώριο.

Η καταστολή των πολιτικών αγώνων στην Ιταλία έχει μακρά και βρώμικη ιστορία. Στην παρούσα συγκυρία προσπαθούν να ξεριζώσουν πραγματικά οτιδήποτε πράττει και προπαγανδίζει το αυτονόητο.  "Οι αγώνες για ελευθερία δεν μπορούν παρά να είναι -και- βίαιοι". Η αποφασιστική εκδικητικότητα του κράτους βάζει στο στόχαστρο, όχι απλά όσους υπερασπίζονται αυτήν την καθολική αλήθεια, αλλά και όσους δίνουν την αλληλεγγύη τους σε αυτούς που την εκπλήρωσαν. Τα πιο πάνω λόγια αφορούν την υπόθεση της ScriptaManent.
Oι NicolaiGai και AlfrendoCospito, μέλη του πυρήνα «Όλγα» της άτυπης οργάνωσης FAI/FRI, πυροβολούν στα πόδια ένα μέλος της παγκόσμιας ελίτ, τον διευθυντή της εταιρίας πυρηνικών ANSALDONUCLEARE. Οι μπάτσοι τούς εντοπίζουν, τους συλλαμβάνουν, και οι ίδιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και καταδικάζονται με δεκαετείς ποινές. Μπαίνουν σε απομόνωση, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για αναρχικούς, και έχουν επαφή με το φυσικό φως 2 ώρες τη μέρα, σε μια τσιμεντένια αυλή κάποιων λίγων τετραγωνικών. Ένα πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης ενεργοποιείται για τους δύο συντρόφους, το οποίο περιλαμβάνει τη συνέχεια της επιθετικής δράσης απέναντι στους τυραννικούς θεσμούς. Παράλληλα, σύντροφοι/ συντρόφισσες και αλληλέγγυοι, μέσω κειμένων, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, μεταφράζουν κείμενα από δράσεις και μαζεύουν χρήματα για τους κρατούμενους. Tα εγχειρήματα RadioAzione, Anarhija.info και Croce Nera. Anarchica μπαίνουν στο στόχαστρο για αυτή την δουλειά, σύντροφοι και συντρόφισσες συλλαμβάνονται ως υποκινητές, και η απαίτηση της εξουσίας είναι η εξόντωση όσων τα διαχειρίζονται και η φίμωση όσων έχουν σκοπό να πράξουν στο μέλλον κινήσεις αντι-πληροφόρησης και αλληλεγγύης.   Αντίστοιχης λογικής και στόχευσης ήταν και οι επιχειρήσεις Pandora και Pinata στην Ισπανία, όπως και η επιχείρηση Erebo στη Βραζιλία.
Η κατασταλτική μανία του Ιταλικού κράτους δεν λέει να σταματήσει αφού πριν λίγο καιρό έβαλε στο στόχαστρο την Αναρχική βιβλιοθήκη της Νάπολης, μια βιβλιοθήκη πολλών δεκαετιών, και πιέζει για το κλεισιμό της λόγω της σύνδεσης της με άτομα που εμπεριέχονται στην υπόθεση.

Η γνώση και εμπειρία των δυτικών κρατών στην καταστολή των μαχητικών οριζόντιων κινημάτων συσσωρέυεται και τα μέσα του εξελίσσονται. Η εξέλιξη του κινήματος όμως είναι δυσανάλογη.
Είναι σημαντικό, ίσως και ζήτημα επιβίωσης, η αύξηση της αποφασιστικότητας, το άνοιγμα του αγώνα και η περαιτέρω δικτύωση των εξεγερμένων για να αντισταθούμε στον νέο ολοκληρωτισμό που δεν λέει να κοπάσει, και να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια την ύπαρξή μας μέχρι το τέλος του κράτους.

 

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τους χαιρετισμούς μας στα συντρόφια που διώκονται και που βρίσκονται στην φυλακή.

Ελπίζουμε να είστε ελευθέροι ξανά χωρίς την αστυνομική και δικαστική ομηρία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ-ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 

Στα τρικάκια αναγράφηκαν τα εξής στα ιταλικά και αγγλικά

 

-Σταματήστε να μιλάτε την γλώσσα της εξουσίας! (η εκδήλωση είχε θέμα την γλώσσα)
 -Στην Φλωρεντία σκοτώνουν την ελευθερία στο όνομα της τέχνης
-Αλληλεγγύη στους μαχητές και τις μαχήτριες. Η εξέγερση θα νικήσει
-Αλληλεγγύη σε όσους διώκονται για την ‘’scripta manent’’
-Η εθνοκρατική κουλτούρα είναι η μάσκα του θανάτου
-Η ιταλία και η ελλάδα έχουν μακρά παράδοση στην καταστολή
-Ντίγκος, αντι-τρομοκρατική, αστική και στρατιωτική αστυνομία
ο (εθνικός)στρατός στους δρόμους… τι πανέμορφο ιταλικό φασιστικό κράτος
-Φτύνουμε στην βέσπα και στα μακαρόνια (pasta) σας
λευτεριά για τους Salva και Pasca
-Αλληλεγγύη στους αναρχικούς φυλακισμένους/ες
-Κατάληψη PANICO για πάντα ζωντανή
-Στην Ελλάδα και στην Ιταλία η μαφία είναι το κράτος και το κράτος η μαφία
-Η κουλτούρα της ελευθερίας θα καταστρέψει την κουλτούρα της εξουσίας

Σύντροφοι/Συντρόφισσες από την κοινότητα καταλήψεων κουκακίου

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License