post image

Στις 21/04/2018, νεοναζί της Identitair Verzet (ελ. μεταφ: Αντισταση Ταυτοτητας), μια οργάνωση η οποια εναντιώνεται σε καθε ταυτοτητα που ειναι μη-λευκη και μη-δυτικοευρωπαική, αποπειράθηκαν να καταλάβουν κτηριο στην οδό Rudolf Dieselstraat στο ανατολικό Άμστερνταμ.

Στην ιδια περιοχή βρισκονται περισσότερες από 20 καταλήψης στέγασης από μεταναστές και πρόσφυγες, που το ολλανδικό κράτος αρνείται να παραχωρήσει άδεια παραμονής και άσυλο. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες με τη βοήθεια της ομάδας We Are Here (Wij Zijn Hier), κατέλαβαν τα παραπάνω απο 20 κτήρια, ωστε να στεγαστούν και να μην ειναι στο δρόμο.

Οι νεοναζί, για κάποιες εβδομάδες, τριγυρνούσαν στη περιοχή προβοκατόρικα με σκοπό να καταγράψουν, να φωτογραφίσουν και να καταδώσουν στις αρχές τους "παράνομους" (κατα τη σαπια άποψή τους). Στις 19/04/2018, οι νεοναζί του Identitair Verzet, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δρούσαν ώστε να καταλάβουν κτηριο στη περιοχή για τους σκοπούς τους (καθώς είναι της άποψης πως η "καλόκαρδη" δημαρχία του Άμστερνταμ "τους τα εχει δωσει ολα" και πως επικρατεί ανομία και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για αυτούς τους παράνομους).

Το AFA (Anti-Fascist Action) Amsterdam παρακολούθησε με προσοχή τις κινήσεις αυτου του νεοναζιστικού μορφώματος, αλλα παρέμεινε σε επιφυλακτική απόσταση σεβούμενο την επιθυμία των μεταναστών και προσφύγων να μη προκληθεί κατι (οπως μια συμπλοκή με τους νεοναζί) το οποίο να επιδυνώσει τη θέση τους, η οποία ειναι ήδη δυσμενής καθώς βρίσκονται "παρανομα" (κατα το ολλανδικό κράτος και παρακράτος) στη χώρα.

Έτσι, χθές 21/04/2018 και ωρα 13:00, όταν οι νεοναζί αποπειράθηκαν να καταλάβουν το κτήριο (του οποίου η διεύθυνση και κατάσταση του συμπεριλαμβανόταν σε λίστα κτηρίων που ελαβαν απο άτομο που βρίσκεται στη δημαρχία του Άμστερνταμ και ειναι υποστηρικτής αυτού του νεοναζιστικού μορφόματος), αρκετός αριθμός κόσμου παραβρέθηκε έξω απο το κτήριο να αντιμετωπίσει και να εκδιώξει τους παρακρατικούς απο τη περιοχή, πράγμα που έγινε με επιτυχία.

Οι νεοναζί είχαν κρεμάσει πανό που έγραφε "illegaal is crimineel" (το παράνομο είναι εγκληματικό).

Οι παρεβρισκόμενοι αντιφασίστες, αναρχικοί και άλλοι αλληλέγγυοι αποδοκίμασαν τους νεοναζί και τα τζάμια του κτηρίου σπάστικαν, καθώς πετάχτηκαν πέτρες και μπουκάλια.

Έπειτα από αυτά, οι νεοναζί μάζεψαν τα κουρέλια τους και αποχώρησαν άρον-άρον απο τη περιοχή.

Στις 28/04/2018 είναι προγραμματισμένη πορεία γειτονιάς απο τους μετανάστες, πρόσφυγες και την ομάδα We Are Here για υποστήρηξη και αλλυλεγγύη στη προσπάθεια και τον αγώνα των μεταναστών και προσφύγων στους οποίους το ολλανδικό κράτος και αρχές αρνούνται άδειας και ασύλου. Μετά από το γεγονός με τους νεοναζί, η πορεία (περαν της αλληλεγγυης και υποστίρηξης στους μεταναστες και πρόσφυγες) πέρνει αντιφασιστικό χαρακτήρα, με κεντρικό μηνυμα: Προσφυγες ευπρόσδεκτοι, νεοναζι ΟΧΙ!

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πολύπλευρος και πολυμέτοπος και ως τέτοιος δε μπορεί να είναι παρά ενας αγώνας αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός και αναρχικός. Και τα παραπάνω, δε μπορούν να είναι κάτι άλλο παρα ένας αγώνας παγκόσμιος (καθώς ζούμε σε ένα κόσμο παγκοσμιοποιημένου πολιτισμού) αλλά και τοπικός (στο κάθε τόπο). Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να είναι και προσωπικός, απο τους εαυτούς μας και ενάντια στους εαυτούς μας, στον κάθε είδος φασισμού που μας έχουν εμφυσήσει (και που ακόμα προσπαθούν με κάθε μεσο) το σύστημα, ο καπιταλισμός, το κράτος και οι αρχές του και οι θεσμοί του, τα ΜΜΕ κλπ

Ειτε στην ελλαδα, ειτε στην ολλανδια, είτε οπουδήποτε, ο φασισμός μόνο μια απάντηση μπορεί να εχει και αυτή είναι μόνον η επίθεση. Το τσάκισμα, η εξόντωση και το ολικό ξερίζωμα αυτού του καρκίνου της ανθρωπότητας.

Ως αναρχικοί, ωφείλουμε να αγωνιζομαστε για την ελευθερία, για την αλληλεγγύη, για τη ζωή και για τη κοινωνική επανάσταση, ενάντια σε κάθε καταπίεση, καταστολή και οτιδήποτε επιβάλεται στους εαυτούς μας.

ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!
ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

ΥΓ. Βίντεο απο την αντιπαράθεση:
  https://www.youtube.com/watch?v=2ZMpc4V5xA4

*Σημειωση για το παραπάνω βίντεο. Ο μαυρος άνδρας φωνάζει στους αντιφασίστες πράγματα του τύπου: Τι πηραζει που ειναι νεοναζι, εσεις είστε αριστεροί και αφηστε το καθένα να είναι οτι θέλει (την ίδια στιγμη που οι συγκεκριμένοι νεοναζί ειναι ακριβώς ενάντια σε οποιον θελει να ειναι αυτο που θέλει και ολοι να υπόκεινται και να προσκυνούν τη κανονικοτητα). Ενα πράγμα θα μπορουσα να πω για τέτοιου είδους μικροαστικής νοοτροπίας ψευτοελευθεριστές του κώλου: ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License